It is currently 31 Jan 2025, 08:50

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ] 
Author Message
PostPosted: 11 Oct 2006, 16:30 
Salut, sunt pt prima data pe acest site, l-am descoperit aseara si sunt foarte incantat (cautam de mult asa ceva). Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste informatii. Am o Alfa 156 JTS Progression adusa din Germania in decembrie anul trecut, are magazie 10 cd-uri si naviagatie, dar nu am codul de utilizare. Am fost la Autoitalia pt cod si mi l-au dat gresit de 2 ori spunand intr-un final ca e posibil sa fi fost schimbat casetofonul de pe masina in Germania si sa nu mai corespunda cu datele din Italia ale masinii. Asa ca stau de aproape un an fara muzica pe masina. Stiu ca as putea sa schimb casetofonul pur si simplu dar mi-ar parea rau pt ca se potriveste perfect cu masina, iar altul la fel mi s-a spus de la Autoitalia ca sa nici nu ma obosesc sa intreb pt ca ar costa o avere. Intrebarea mea e daca stie cineva unde se poate decoda acest casetofon, cei de la Autoitalia au zis ca nu stiu dar ar putea fi posibil. Daca nici voi nu ma puteti ajuta atunci o sa il schimb cu unul de duzina si gata, dar mi-ar parea foarte rau :(
Merci ca mi-ati citit mesajul meu cam lung si pt eventualele voastre raspunsuri ;)

Post subject: me too
PostPosted: 20 Aug 2007, 17:44 

salut,
si eu am aceeasi problema, cei de la Blaupunkt nu pot sa ma ajute cu aflarea codului de la Radio-CD, iar cei de la AI mi-au spus ca "trebuie sa platesc in avans toata suma" (care nu e chilipir) chiar daca exista riscul sa nu functioneze nici cu noul cod.
Mie greu sa cred ca nu se poate rezolva pe alte cai.... sigure si la un pret mai respectabil
mi-as dori ca pentru inceput sa vad cum e cu radioul stock.
pls help

Post subject:
PostPosted: 20 Aug 2007, 18:17 

aici e o problema cu codul asta...e valabil numai pe masina respectiva datorica retelei CAN...sper sa nu ma insel dar stiu ca e f problematica chestia asta :(!e usor cand renunti la casetofonul masinii stock dar cand ai si navigatie si toate..hm intr-adevar e urat :(

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 00:04 

@occ faza cu radiocd-ul care merge numai pe masina pe care a fost pus initial e poveste sf garantat . In Pitesti cunosc un tip care pentru sume cuprinse intre 350 si 500 de mii decodeaza orice, inclusiv blaupunkt-uri . Poate sa dea si codul original fara sa umble in scula daca pe carcasa mai sunt stickerele originale pe care sunt imprimate niste serii ale aparatului.
Intrebare retorica: de unde stie aparatul care-i masina originala atata timp cat singurele legaturi sunt cele de +, - si mufele de la dif.? :roll:
P.S. O sa-l intreb pe Lopata al meu (nu radeti dar asa-i spune toata lumea) care-i traba si va dau un raspuns rapid

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 00:08 

la 147 nu merge, pe incercate
are mufa de CAN

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 08:26 

pai a fost simplu desi casului meu ii stiu codul la alta masina nu merge decat a mea ....:)!Oricum nu ma indoiesc ca sunt oameni care le decodeaza:)!

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject: da.
PostPosted: 21 Aug 2007, 09:29 

tocmai asta zic si eu :) ca nu pot sa cred ca nu exista astfel de oameni :idea: DAR UNDE SUNT?!? :cry:
plus ca daca deblocarea e 350-500 asa cum zice catalin, deja incep sa ma indoi.... super cas la pretul asta iti iei.
insa eu nu renunt deocamdata...

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 11:32 

corect, scuze, 45-50 ron e ok. as da banii acestia.
iar ca merge doar pe masina respectiva nu e o problema, pentru ca este radio-cd-ul original (cel putin asa zic :? )
catalin, ai datele omului din pitesti?
merci.

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 12:05 

totusi, n-ar strica sa intrebi si la magazinele care comercializeaza si mai ales monteaza cd/mp3/navi pe masini. Ai fi suprins sa vezi cat de intreprinzatori sunt baietii :wink:

ex: Alfa Brera '08 2.4mJTD
ex: Alfa 147 1.9mJTD [/b]

http://alexp0pa.mybrute.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 13:06 

da, m-am interesat in primul rand la astfel de magazine/service-uri de blaupunkt. am fost indrumat catre service-ul de pe bdul Timisoara (nr 30 parca) mi-au luat seria, numarul tipul etc, m-au tinut cateva zile ca apoi sa imi zica ca nu pot rezolva, ci doar prin "service-ul autorizat alfa" dupa care am zis ce mi-au spus acolo.
cand am luat-o din germania, am fost la Bosch center care se ocupa cu service-ul Blapunkt in germania, insa mi-au spus ca dura cel putin o zi, asa ca nu am asteptat, speram sa descopar in romania un service ceva.
din pacate chiar nu stiu alte service-uri de genul acesta cu baeti intreprizatori. daca stiti voi pls spuneti-mi si nu strica sa dau un telefon.
merci.

aaa si o precizare :) nu am navi, doar radio-cd stock, insa asa cum ziceam mi l-as dori functional pe acesta for start

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 13:32 

Man, treaba este fooooaaaarte frumoasa.

1. codul radioCD-ului era scris pe C.I. din Germania;
2. in RO contravaloarea unei cartele cu cod este de 300 ron. Suma ceruta de fabricantul Alfa Romeo, nu de AI;
3. daca masina era cumparata de la AI, nu costa nimic;
4. ATENTIE : daca radioCD-ul de pe masina nu este cel cu care a iesit masina din fabrica, sansa ca (,) codul furnizat ulterior sa fie bun, se reduce spre zero;
5. nu poti monta radioCass/CD de pe o masina pe alta masina fara cod. Ai codul este OK. Nu-l ai ..... platesti;

Succes !

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 21 Aug 2007, 23:08 

sSilviu Quote:
Man, treaba este fooooaaaarte frumoasa.

1. codul radioCD-ului era scris pe C.I. din Germania;
2. in RO contravaloarea unei cartele cu cod este de 300 ron. Suma ceruta de fabricantul Alfa Romeo, nu de AI;
3. daca masina era cumparata de la AI, nu costa nimic;
4. ATENTIE : daca radioCD-ul de pe masina nu este cel cu care a iesit masina din fabrica, sansa ca (,) codul furnizat ulterior sa fie bun, se reduce spre zero;
5. nu poti monta radioCass/CD de pe o masina pe alta masina fara cod. Ai codul este OK. Nu-l ai ..... platesti;

Succes !

1. pe CI din Germania??? unde? mi s-a zis ca era un fel de cartelutza (ca aia pentru cheie) care nu o mai am, nu am mai auzit ca e trecut pe carte...
2-5 clar si corect, insa eu inca cred ca e din fabrica :)

merci madkat, incerc acum si pe acel forum. oamenii am vazut ca par a sti... sa vedem.

Ca ultima varianta am luat legatura cu Bosch germania asa cum ziceam si mi-au spus ca ma pot ajuta.... pentru 50 euro, numai ca mi-e cam tarsala ca ajung "ca la dentist / cu banii luati si cu dureri"

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 09:32 

Car: 156 - The Red Hawk
Este exaaact cum a descris Silviu: din poarta fabricii pleaca toate RCD-urile "virgine", fara cod in memorie. In momentul in care montezi RCD-ul in masina, va citi codul prin CAN, il va memora si din acel moment acela va fi codul lui.
Iti dai seama ca ar fi total neeconomic ca Blaupunkt sa scrie individual fiecare cod. E exact aceeasi procedura ca la ECU - ele pleaca "virgine" de la fabrica si se autorescriu in momentul montarii. De aceea nu o sa mearga in veci sa pui un ECU de pe o alta masina pe a ta. Daca Doamne-Fereste ti s-a defectat ECU, trebuie sa comanzi unul "virgin".
100% garantat si nu e SF.

Alex.

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 10:52 

Car: 156 - The Red Hawk
Pai procedura e simpla, dar nu o descriu aici pentru ca e... ilegala :ph34r:

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 11:03 

Si uite asa aflam si noi unde se ascundeau infractorii cibernetici si teroristii condensatoarelor :ph34r:
:D

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 11:48 

offtopic dar tupac de ce e rosu :))) in dreptul lui :))) la mine pe sectiune :)))!

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 15:23 

madkat Quote:
incearca pe elforum.ro - forum de electronica si sunt topicuri de decodari cassuri auto :wink:

sper sa nu se considere reclama la alt forum...
revin cu oamenii de pe respectivul forum. am aflat 2 coduri de la ei pana acum :))) acum sa le incerc pe ambele :)) numai ca am citit eu in carte ca timpul de asteptare se incrementeaza pama ajunge la 24 de ore. numai ca eu cred ca sunt 24 de ore in care este deschis.... ca demult am wait pe ecran. asa o fi?

oamenii mi-au mai dat un cod, insa el nu contine cifre de la 1 la 6. asa e cum zic ei? codul il itroduc asa: prima cifra cu tasta 1??? nu tin minte sa fie asa cand am bagat eu la misto cod.....

discutia de acolo:

aliosha07 wrote:
PETRE66 wrote:
0670 . Baf

am butoane de la 1 la 6....

din tasta 1 faci prima cifra din cod,din 2 urmatoarea,etc

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 15:36 

madkat Quote:
e posibil - asa este la philipsurile si blaupunkturile de pe renouri - si parca dupa introducere se tine apasata tasta 6 cateva secunde

acum mai e o treaba - casurile de reno au o smecherie - daca bagi un cod gresit nu te lasa cateva minute pana la o ora sa introduci altul... si orice incercare incrementeaza intervalul - so - daca ai bagat cod gresit lasa-l cam jumatate de ora pana la urmatoarea incercare :wink:

si vezi ca ti-au dat 3 variante - si in topicul care l-ai deschis si in topicul mare :wink:
da asa e am vazut, pai am scris si pe cel mare pentru ca abia apoi l-am vazut,
insa:
1. am citit in manualul de 147 ca el se incrementeaza, si asa am vazut si eu pe proprie experienta, numai ca am inpresia ca a depasit 24 de ore demult.
2.am bagat coduri la misto si am introdus cifrele de le 1 la 6.

o sa il incerc pe cel care e format din cifre de la 1 la 6 sa vad daca merge, asta cand o sa ma lase...

asa am auzit si eu cu alea de la reno

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 15:47 

madkat Quote:
cu alea de reno ASA ESTE :wink:

si as miza pe varianta cu introducere prima cifra cu apasari repetate tasta 1 a doua apasari repetate tasta 2 etc. - pentru ca sunt de generatie comparabila cu cele de reno la care am umblat (adica mai recente)
am vazut eu cu ochiu meu ca la asta de la alfa nu pare sa fie asa.
sau oi fi chior chiar si cu ochelari... :)

Post subject:
PostPosted: 22 Aug 2007, 17:47 

madkat, alea de reno sunt mai simple, la alfa este alta poveste.

aliosha, man nu-ti trebuie ochelari, ai dreptate ..........

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 19 Nov 2007, 14:45 

revin cu update,
da asa este madkat, si recomand tuturor care au problema cu lipsa codului de cas sa nu incerce coduri aiurea, pentru ca mi s-a intamplat sa se incrementeze timpul de asteptare pana la ordinul zilelor (poate chiar mai bine de o saptamana)

PostPosted: 30 Dec 2007, 13:39 

cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ....care este drumul cel mai scurt si sigur pe care trebuie sa-l urmez pt a intra in posesia codului de la radio-CD-ul original,de pe masina mea,156 jtd an fabr 2002....mi-am schimbat in zilele astea bateria...si-mi cere codul la radio
va multumesc tuturor anticipat pt sfaturile pe care mi le veti da!

Post subject:
PostPosted: 03 Jan 2008, 13:57 

am avut aceasta prbl. masina a fost cumparata din Germania si am vrut sa cumpar cardul cu codul dar riscam pt ca nu eram sigur ca este aparatul original. pana la urma cineva ma sfatuit sa-l scot si sa ma uit pe el pt ca nemtii daca-l schimba scriu codul pe el cu marker... si asa a fost ... so...

Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ] 

All times are UTC+03:00