Eu am un Beltronics Express parca 940. Nu mai stiu exact. L-am luat acum 3-4 ani, si, ce-i drept a fost putin mai scump (pe atunci vreo 6 milioane). Sunt mai mult decat incantat de el. Prinde foarte bine radarele, incepe sa sune de la o distanta de la care nici nu vezi radarul .Alarmele false sunt decente. Nici un detector nu poate filtra anumite alarme false (cum ar fi cele de la usile automate) care functioneaza exact pe benzile folosite de radare. Pe vremea cand nu erau legale il tineam undeva langa schimbatorul de viteze, si si de acolo prindea multumitor (destul de multumitor incat sa nu iau nici o amenda). Prinde si in spatele parbrizului atermic de la Citroen (nu e cazul la Alfe) cu mentiunea ca semnal GPS nu ajunge acolo. In toti anii astia de folosire nu a pierdut nici un semnal de radar. E extrem de folositor. Recomand Beltronics cu putere, chiar daca pretul e cam dublu fata de cobra/whistler/buzz.
Un topic mai mult decat complet gasesti pe forum la Softpedia. Dai cautare la "detectoare radar" si o sa-l gasesti sigur. As pune si linkul dar nu stiu care-i politica forumului cu linkurile spre alte situri. Topicul contine date tehnice, si masuratori de pe soselele noastre atat cu detectoare de radar cat si despre radarele politiei. Daca ai nervi sa-l citesti pe tot (vreo 30 si ceva de pagini) devii expert in detectoare . Eu l-am citit in vreo doua saptamani, putin cate putin.
Ca o concluzie din ce am citit pe acolo: Beltronics -> cel mai performant. Cobra Whistler isi fac treaba, dar cu sensibilitate putin mai scazuta (oricum suficienta, din ce zic cei de acolo) si din pacate cu sensibil mai multe alarme false.
Din experienta iti zic ca detectoarele sunt nefolosibile in orasele mari, unde suna incontinuu. Exista unele modele mai scumpe la care le poti anula anumite benzi (radarele romanesti merg doar in banda K), si or sa ramana alarme false doar la usi automate (care merg tot in banda K
La astea cu preturi mai pamantesti o sa te obisnuiesti in timp cu tonul de bada k vs. restul benzilor.