It is currently 11 Jan 2025, 10:48

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 1120 121 122 123 124178 Next
Author Message
 Post subject: Re: Alfa Romeo Giulia
PostPosted: 17 Jul 2017, 19:17 

Hateri. Si la 159 tot asa face.

PostPosted: 17 Jul 2017, 19:50 

Car: 156GTA/Giulia QV
Si la gt-r se ridica la viteza. Mai ales ca la Qv e din carbon, si destul de subtire...

------------------------------

Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…

PostPosted: 18 Jul 2017, 19:37 

Car: Giulia Veloce 280 CP
ibiza Quote:
bmf Quote:
În meseria mea fac și eu review-uri, în total alt domeniu dar regulile sunt clare. Prima oară colectezi observații obiective, apoi emiți opinii calificative. În review-urile lui Buhnici nu exista aceasta separare, înclină un pic spre scuipatul de semințe pe gard și datul cu părerea ce îmi aduce aminte de practicile unui clown trist pe nume Clarkson. Luați de exemplu un review făcut de Chris Harris, omul ăla punctează și bifează, isi comunica clar și nepărtinitor impresiile si te face sa le trăiești, are un inceput, un punct culminant și o concluzie.
Ehe, daca ar fi toti Chris Harris... dar sa ne trezim din visare...
lucianm Quote:
tudyniuz Quote:
Daca ce face bufnici asta se numeste jurnalism... Omul e un papagal balbait care abia leaga 2-3 cuvinte fara sa bata campii. Ce face el nu e jurnalism si nu e nici recenzie la vreo masina/produs IT. El pune mana pe ele si se balbaie 10min vorbind numai prostii, nimic informativ sau de ordin tehnic care sa iti spuna ceva despre produsul in cauza. Singurul motiv pentru care lumea il urmareste pe youtube este pentru ca apare si la TV. Cum naiba o fi ajuns acolo nu stiu, dar la ce presa e in Romania nici nu ma mir.
Un pic off-topic: dragii mei, acest gen de oameni care au ca meserie datul cu parerea (sa le spunem bloggeri) pe tot felul de teme in care nu au nici un fel de expertiza si nu prezinta nici un fel de motiv pentru care sa ai incredere in ei, spuneam acest gen de oameni au devenit o plaga a societatii noastre.
Partea proasta e ca par de incredere pentru oameni mai prosti ca ei si, in consecinta, avem lectii de gatit de la Exarhu, lectii de parenting de la Tilly Niculae, lectii de spiritualitate de la tot soiul de Minerve, lectii de civism de la Mandruta, lectii de nutritie de la taspe mii de ingineri, si, normal, lectii auto de la Buhnici.
Astea-s vremurile, cu asta ne luptam... :bash:
To add insult to injury, bloggeri astia se numesc mai nou influensari... ceea ce pe mine ma face sa ma gandesc ca atitudinea lor fata de un produs este o functie care are ca argument beneficiile primite de la firma producatoare. Cu alte cuvinte: marketing, timp irosit.
Salut,

Am lipsit un pic de pe aici. Recuperez.
In planul de promovare, FCA, la fel ca alti producatori, solicita, atat la deplasari, evenimente, cat si in alte actiuni de PR, un split procentual intre presa clasica, presa business si presa lifestyle, iar, mai nou, avem programe dedicate influencerilor (numiti-i cum vreti: Instagrammer-i, Youtuberi, Bloggeri, Vloggeri, Fashioniste etc).

Scopul celor din urma nu este de a transmite o informatie de natura auto, ci o stare de spirit, un moodboard, un Hyperlapse, un Boomerang, un live pe Facebook, catre publicul neconsumator de auto, dar consumator de imagine, de role-models, de "wannabe" sau chiar de alt sector (IT de exemplu, cum sunt multi de la George). Da, astia sunt termenii cu care lucram, mai nou. Practic, umplerea acelui gap din publicul care nu consuma auto, dar care vizeaza branduri de status, este atins prin influenceri.

Asadar, facem treaba locala cu cine activeaza in perimetrul asta.
Sunt deschisa la propuneri, daca aveti "influenceri" pe care ii considerati potriviti.

PS: poate ca pe voi, connaiseurs, va dezamagesc aceste proiecte, insa daca va arat in cifre ce inseamna piata publicatiilor auto in Romania, nu o sa va vina sa credeti cu ce mana de oameni mai comunica jurnalistii de profesie si, extra, cat de putini dintre ei isi permit o masina noua, despre care citesc intr-o revista.

PostPosted: 18 Jul 2017, 23:39 

Nu cred ca directia/proiectele ii deranjeaza pe cei de mai sus, ci lipsa de profesionalism, ca sa nu zic retardismul, oamenilor cu care se lucreaza... blogari, vlogari, iutubari, etc, etc. Una e sa ai un om care vorbeste de un automobil dar care nu are nici in clin nici in maneca cu industria auto, si alta e sa ai un om nepregatit, neprofesionist.

In alta ordine de idei, am vazut aseara reclama la Stelvio pe National Geografic (sper ca imi aduc aminte bine postul de televiziune). In sfarsit un mare pas inainte.

PostPosted: 19 Jul 2017, 00:00 

Car: Valeria/Carla
E greu sa te superi pe influencerii astia, fiindca e la fel ca in cazul politicienilor, unde fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita. Asa si cu astia, daca unii ca ei au ajuns sa detina titulatura asta, iti dai seama in ce hal sunt aia multi care se uita in gura lor si le-au acordat-o ? Astia suntem, cu astia defilam, asta ne e nivelul, astia suntem noi si astia sunt influencerii nostri.

Last edited by Valak on 19 Jul 2017, 00:01, edited 2 times in total.

PostPosted: 19 Jul 2017, 00:00 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
yux_mm Quote:
Nu cred ca directia/proiectele ii deranjeaza pe cei de mai sus, ci lipsa de profesionalism, ca sa nu zic retardismul, oamenilor cu care se lucreaza...
Jurnalistul auto fata in fata cu Giulia, scuze de offtopic:)

Attachments:
IMG_1328.JPG
IMG_1328.JPG [ 128.55 KiB | Viewed 2144 times ]

PostPosted: 19 Jul 2017, 08:48 

Scopul celor din urma nu este de a transmite o informatie de natura auto, ci o stare de spirit, un moodboard, un Hyperlapse, un Boomerang, un live pe Facebook, catre publicul neconsumator de auto, dar consumator de imagine, de role-models, de "wannabe" sau chiar de alt sector (IT de exemplu, cum sunt multi de la George). Da, astia sunt termenii cu care lucram, mai nou. Practic, umplerea acelui gap din publicul care nu consuma auto, dar care vizeaza branduri de status, este atins prin influenceri.
Declar asta citatul anului, ba chiar al ultimilor ani. Te superi daca il folosesc mai departe, pe post de pumn in fata verbal? :smart:
Iar catre Valak: cand ne mai vedem, o sa te contrazic: nu, nu avem conducatorii pe care ii meritam... si e un intreg mecanism monstruos pus la lucru ca sa nu ii avem.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 19 Jul 2017, 08:50 

lucianm Quote:
Declar asta citatul anului, ba chiar al ultimilor ani. Te superi daca il folosesc mai departe, pe post de pumn in fata verbal? :smart:
Iar catre Valak: cand ne mai vedem, o sa te contrazic: nu, nu avem conducatorii pe care ii meritam... si e un intreg mecanism monstruos pus la lucru ca sa nu ii avem.
My job here is done.

PostPosted: 19 Jul 2017, 12:19 

Scuze, nu m-am putut abtine :lol:

Image

Edit: e o gluma

Last edited by toshy on 19 Jul 2017, 12:43, edited 1 time in total.

PostPosted: 19 Jul 2017, 12:38 

Atat timp cat voi veti judeca activitatea mea prin filtrul Auto Italia, nu am de ce sa mai intervin aici.

PostPosted: 19 Jul 2017, 13:32 

Da, zau, nu te supara pe mine... Imi cer scuze daca a sunat jignitor ce am spus.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 19 Jul 2017, 14:42 

Car: Valeria/Carla
Pentru conditiile in care iti desfasori activitatea, ceea ce reusesti sa faci e absolut remarcabil ! :peace:

PostPosted: 19 Jul 2017, 17:24 

lauraplugaru Quote:
Scopul celor din urma nu este de a transmite o informatie de natura auto, ci o stare de spirit, un moodboard, un Hyperlapse, un Boomerang, un live pe Facebook, catre publicul neconsumator de auto, dar consumator de imagine, de role-models, de "wannabe" sau chiar de alt sector (IT de exemplu, cum sunt multi de la George).
Eu sunt absolut de-acord cu chestia asta si de fapt, in absenta disponibilitatii unui Veloce la test-drive, caut de 3 luni un review emotional care sa ma ajute sa decid urmatoarea mea masina. Multumita review-urilor exhaustiv-informative (e.g. Thomas Majchrzak de la Autogefuhl) stiu deja datele seci gen acceleratie, consum, infotainment etc

Problema este ca reviewerii din Romania, fie ei jurnalisti, vloggeri sau fashioniste, sunt incapabili nu doar sa prezinte exhaustiv informatia utila (poate cu exceptia acestui nene), dar si sa genereze emotie sau "o stare de spirit". Vorbim de o generatie intreaga de profesionisti sau amatori din domeniul auto care stapanesc cu greu limba romana si sunt lipsiti complet de simtul umorului sau de creativitate in materialul pe care il produc (poate cu exceptia acestui nene). E greu sa am o "stare de spirit" cand Buhnici vorbeste despre Giulia cu entuziasmul unui dispatcher de taxi-uri, iar timp de 15 din cele 20 de minute suntem nevoiti sa il privim pe el din diferite unghiuri, nu masina.

Review-ul ideal este o combinatie de informatie si emotie (pentru Veloce din pacate cel mai bun exemplu e asta: https://youtu.be/xY2FoT6zleo) si cred ca puteti "forta" vloggerii si jurnalistii autohtoni sa faca astfel de review-uri invitandu-i la track days cu modelele mai puternice. Chiar si publicul care nu isi permite QV, dupa ce baleste la drifturi controlate si filmari POV, se va minti ca isi cumpara un mini-QV cu pedigree sport luand dieselul de 180 cp. Am inteles ca s-a facut un astfel de eveniment cu Stelvio la Motorpark, dar eu nu gasesc review-urile :) Alternativ ati putea angaja un crew care sa va faca filmarile si editarea video ulterioara si sa publicati materialul pe canalul vostru de youtube, cum isi publica BMW scurt-metrajele.

Chiar nu incerc sa va spun cum sa va faceti meseria, mai ales ca am inceput sa vad reclame cu Alfa (ce-i drept poate erau si inainte si nu le observam), ci incerc sa transmit un mesaj disperat ca: 1) nu aveti modelele de Giulia pe benzina la test-drive si 2) nu exista content local care sa compenseze aceasta lipsa. Pentru nehotarati cronici ca mine aceste detalii fac literalmente diferenta dintre a cumpara masina si a nu o cumpara. Impulse buy de 45 k euro, mai greu pentru proletariat :)

PostPosted: 19 Jul 2017, 17:51 

Car: 115/960
Stiu ca nu e ideal, dar legat de 1, ai putea sa incerci sa iti construiesti o perere "din bucari": testezi o Giulia diesel cu atentie sporita asupra ambientului, sasiului, franelor etc. si-apoi un Stelvio benzina cu atentie sporita asupra motorului si cutiei de viteze, reprizelor etc. Cu putina ambitie si imaginatie, ar trebui sa poti sa ai o parere destul de bine conturata la sfarsit daca asa vrei sa "arate" urmatoarea ta masina!

PostPosted: 19 Jul 2017, 18:35 

Quote:
Cu putina ambitie si imaginatie
Adica clientul de Alfa trebuie sa faca efort, sa aiba ambitie si imaginatie. Asta intamplandu-se in lumea in care Mercedes iti da cheile de la orice versiune de S-Klasse pentru un weekend de test drive.
Nu s-a schimbat nimic de cand mi-am luat eu 159-le. Puteti voi sa ma scuipati, sa ma faceti hater, sau cum mai vreti voi, dar adevarul asta e.

Laura, stiu ca esti extrem de bine intentionata, cum ti-am zis si la fest, faptul ca clubul "are o intrare" si se "poate face o interventie, ceva, pentru cei de pe forum", dar asa mai prin spate ca sa nu stie toata lumea, este ceva ATAT DE ROMANESC incat nu mai am cuvinte. In domeniul auto de la noi, la fel cum nu se intelege conceptul de presa, nu se intelege nici conceptul de vanzari.

Ma rog, prea mult offtopic, sa ne intoarcem la masina, zic.

PostPosted: 19 Jul 2017, 19:38 

ALXege Quote:
Stiu ca nu e ideal, dar legat de 1, ai putea sa incerci sa iti construiesti o perere "din bucari": testezi o Giulia diesel cu atentie sporita asupra ambientului, sasiului, franelor etc. si-apoi un Stelvio benzina cu atentie sporita asupra motorului si cutiei de viteze, reprizelor etc. Cu putina ambitie si imaginatie, ar trebui sa poti sa ai o parere destul de bine conturata la sfarsit daca asa vrei sa "arate" urmatoarea ta masina!
Da, este in plan si pasul 2.

Sunt in asentimentul lui toshy in ceea ce priveste oferta foarte limitata de la test drive comparativ cu alte marci (am fost in foarte multe locuri in ultimele luni si pot confirma ca asa e) si a nepriceperii firmelor autohtone in marketing si sales, indiferent de domeniul de activitate. Totusi, de reprezentantul de vanzari al AR (Bd. Timisoara) nu ma pot plange deloc. Am primit varianta diesel 24 de ore fara sa mi se puna conditii exagerate (numar de km) si a fost in general foarte responsiv la solicitari, chiar si cele OCD.
Diametral opus, la Ford Baneasa a fost o experienta de cosmar, cu un reprezentant zeflemitor si arogant, care raspundea in doi peri. Si care mi-a explicat ca el nu da Mustang la test drive cand e ud pe jos.

Nu stiu daca numarul de masini vandute este invers proportional cu disponibilitatea reprezentantului de vanzari, dar asa pare.

PostPosted: 19 Jul 2017, 20:18 

Oh si pentru ca a venit vorba de review-uri emotionale si stari de spirit:

https://drivetribe.com/p/watch-alfa-rom ... IctDSTCfTA

PostPosted: 19 Jul 2017, 21:47 

Bai, si eu sunt in asentimentul vostru, cu toate ca o sa incerc sa iau si eu un S-Klasse in weekend.. se poate si Cabrio? Sau doar versiunea normala? :disgust1: Dar am incercat sa fiu putin pragmatic si sa ofer si niste solutii. Pentru tine Toacse inteleg ca sunt sub demnitatea ta, nici nu ma asteptam altfel :lol:

@Jull: l-am vazut si eu zilele trecute, extraordinar!

PostPosted: 19 Jul 2017, 22:09 

Ege, Zeflemeaua asta de doi bani ce scop are? Ma cunosti de atata vreme si stii ca n-am cerut niciodata favoruri sau lucruri gratis, ti-am spus cum stau lucrurile.
Nu stiu in ce lume "solutia" pe care ai dat-o tu este acceptabila. Stii foarte bine ca asta e starea de fapt, nu mai fa pe desteptul, ca oricum situatia nu se schimba cu nimic. Se intampla lucrurile astea de ANI DE ZILE, vin tot felul de oameni noi si spun lucrurile aste, dar de fiecare data se gaseste unul ca tine care vine, superior, si explica ca defapt nu e neagra, e alba. Ce naiba, avem aceeasi discutie la nesfarsit. Daca vrei sa dai vina pe cineva, da vina pe cei care genereaza problemele atea, nu pe cei care le sesizeaza.
La fel e si cand vine vorba de alte probleme pe care le are Alfa Romeo. Cred ca toti suntem aici pentru ca ne place marca, mai mult sau mai putin, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne bagam capul in pamant ca strutii cand vine vorba de partile nasoale.

PostPosted: 19 Jul 2017, 23:32 

Toshy, eu stiu ca ai mult timp liber si ai putea sa continui discutia asta la infinit.. N-am sustinut nici ca-i bine, nici ca-i rau (ba chiar cred ca am scapat si un "nu e ideal" prin propozitie :roll: ), inteleg ca in lumea ta nu este acceptabila solutia propusa de mine, aparent eu sunt mai modest (deci nicidecum superior) si am acceptat o astfel de solutie cand am luat la drivetest MX-5-ul cu gandul la 124, Jull chiar imi pare un om cu capul pe umeri si aparent e dispus sa faca si el un astfel de compromis, iar AutoItalia n-are decat sa faca cum crede de cuviinta mai bine pentru business-ul lor! Sper sa poti dormi linistit la noapte :)
PS: inca astept un telefon sau macar cateva randuri pe FB messanger, ca te-ai eschivat frumos la ultima discutie :)

PostPosted: 19 Jul 2017, 23:46 

Car: Giulia Q
aici are dreptate brasoveanul ,orice ati spune ,pana la urma dai niste bani munciti de tine .eu cand am schimbat bujiile la 30000 km , am intrebat un mecanic in serviceul alfa romeo , ce face furtunul care pleaca din motor si intra pe sub parbriz , omul a raspuns ca nu stie , cica nu la trimis nimeni la cursuri pt motorul asta . cand imi batea faza scurta la 2 metri in fata masina ,asta dupa ce au schimbat filtrul de ulei ,toti inginerii s-au pus pe calculator sa citeasca workshopul , si daca mai citesti si aventurile lui Sorin ... . Mai mult , vad ca a cam disparut aerul ala rafinat din discutii , pacat , toate sunt masini , unele mai luxoase ,altele mai brute , unii vor sa poarte pantofi facuti la comanda , altii dragasani . lasati lumea sa fie ce vrea ea, toate cele bune ! nu spuneti nimic de rau ca pe 20 e ziua mea :)

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 20 Jul 2017, 00:05 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
Intr-o nota mai vesela, Avis-ul de pe aeroportul din Muenchen are o flota nou nouta de Alfa Giulia, cred ca erau vreo 20 in parcare. Eu am primit o Giulia la pret de Golf, nu am protestat:)
Au si o reclama mare de tot in interiorul terminalului 2, ceva bun la nivel de marketing.
Alfetta, La Multi Ani si multe Alfe in parcare:)

PostPosted: 20 Jul 2017, 00:31 

Ce motorizate era si ce impresie ti-a lasat?

PS. Ultimele saptamani a fost haos, acu sunt in Ro, dar cand ma intorc e musai sa sorbim o bere sa-mi povestesti experienta Giulia in trafic real. Eu am numai experienta evenimentului din toamna pe traseu amenajat, ca sa nu zic pista.

PostPosted: 20 Jul 2017, 01:03 

2.2 Diesel 180 PS cutie automata, au fost doi factori care in mintea mea erau incompatibili (motorina si cutie automata), dar mi-a placut :) M-am obisnuit putin cam greu cu pozitia la volan si am prins si niste 'stau'-uri groaznice saptamana trecuta deci experienta poate nu e cea mai elocventa, dar povestesc mai multe cand ne vedem. Mai inchiriez din nou urmatoarele 2 saptamani poate prind si benzinar. Cred ca 'manuala' nu au oricum la rentals insa m-am obisnuit cu automata mai repede decat credeam.

PostPosted: 20 Jul 2017, 11:27 

Cred ca putem trai si fara recenzii romanesti. Sper sa va placa astia (daca nu i-ati vazut deja):
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio QV vs. Diesel
Ten minutes with the Alfa Romeo Giulia quadrifoglio

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 1120 121 122 123 124178 Next

All times are UTC+03:00