Salutare, a trecut ceva vreme de cand am intrat in posesia unei Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 150 CP SW, mai exact 9 luni, asadar am hotarat sa o prezint si eu.
Totul a inceput anul trecut prin Ianuarie, aveam in gand sa imi schimb masina, in perioada aceea aveam un Peugeot 206 1.4 8v, imi doream ceva mai mare si cu mai multa putere, era un chin sa plec la drum mai lung cu "buburuza".
Indoctrinat fiind de anturaj si societate am inceput sa caut printre marcile germane, dar parca nu vedeam ceva deosebit ca sa ma atraga, zilnic petreceam ore intregi pe diferite site-uri de vanzari auto, ore pierdute... Parca simteam nevoia sa caut si alte modele de masini, asadar am deschis din nou o pagina si am zis ca o iau de la inceput, prima sugestie Alfa Romeo si atunci s-a aprins flacara... Mi-am adus aminte de " modelul ala misto cu faruri rotunde 159 parca..." masina dupa care ma uitam de doua ori cand treceam pe langa ea. Am inceput sa caut una care sa se incadreze nu doar in dorintele mele ci si in bugetul de care dispuneam... Dupa cum ziceam de societate si mentalitate, toti din jurul meu se indoiau de alegerea mea si incercau sa ma faca sa renunt la idee,"masini proaste, defectuase etc..." vechea poveste... Problema era ca nu cunosteam pe nimeni care sa aiba Alfa Romeo, sa cer o parere sa urc la volan sa vad cum e sa conduci o Alfa, din pacate nu stiam nici de aceasta comunitate... Astfel am inceput sa am indoieli in legatura cu achizitionarea unei Alfa.
Totul s-a schimbat dupa o discutie avuta cu Tata, in care imi dadea sfaturi despre cumpararea unei masini, la finalul discutie vazand ca sunt dezamagit de rezultate imi zice " indiferent de masina pe care o cumperi e important ca tu sa o iubesti, ca atunci cand o sa ai probleme cu ea sa o repari cu aceeasi placere cu care o conduci". Atunci am hotarat orice ar fi vreau Alfa, si vreau sa fie 159...
Dupa o luna jumate ma uracm prima oara la volanul unei Alfa Romeo 159, m-am indragostit... era a mea.
Primele lucruri facute pe ea:
- schimbat kit-ul de ditributie;
- schimb ulei, filtru ulei, motorina, aer, polen;
- schimbat fulie motor;
- placute frana, discuri frana fata si spate;
- baterie (cu venirea frigului).
Masina nu e nici pe departe perfecta, dar am gasit-o intr-o stare destul de buna. Urmeaza sa schimb termostatul, nu trece apa de 70°C, si la vara probabil kit-ul de ambreiaj, la rece scoate ceva sunete ciudate pana se incalzeste putin, iar in treapta a 6-a se aude un sunet metalic, nu stiu daca are legatura cu ambreiajul.
Ar mai fi o "mica" problema cu kilomerajul, palpaie, cei de la reprezentanta mi-au zis ca face asa din cauza ca e defect Blue&Me-ul care de altfel nu merge, poate imi dati si mie cateva sugestii, sau imi ziceti un mecanic sau service bun in Timisoara, masina e inmatriculata in MM dar locuiesc in Timisoara.
Attachments: |
1.jpg [ 190.17 KiB | Viewed 2750 times ]
|
3.JPG [ 154.5 KiB | Viewed 2750 times ]
|
4.JPG [ 146.85 KiB | Viewed 2750 times ]
|
6.jpg [ 268.89 KiB | Viewed 2750 times ]
|
IMG-20160508-WA0005 (2).jpg [ 199.31 KiB | Viewed 2750 times ]
|
DSC_1311.JPG [ 152.3 KiB | Viewed 2750 times ]
|
7.JPG [ 148.51 KiB | Viewed 2750 times ]
|
8.jpeg [ 128.42 KiB | Viewed 2750 times ]
|
DSC_1329.JPG [ 128.97 KiB | Viewed 2750 times ]
|
DSC_1322.JPG [ 159.46 KiB | Viewed 2750 times ]
|
_________________ "Every time I see an Alfa Romeo pass by , I lift my hat." - Henry Ford
|