It is currently 03 Feb 2025, 18:43

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: 23 Dec 2016, 21:56 

Car: alfa romeo 147
buna seara. sunt posesor de Alfa Romeo 147 1.6 TS 88KW(120) aseara si astazi am intampinat o problema..acum 2 zile am schimbat distributia conform acestui model de 88 KW , adica cu cale autoblocante plus ceas comparator. totul este pe Ina la distributie cat si pompa de apa. pe langa distributie am schimbat si Rolele de la alternator plus cureaua care erau destul de uzate iar cureaua `coapta`(am pus Magnetti Marelli). dupa toate acestea, am observat ca masina fiind la relantiu, indicatorul de la turometru are ceva fluctuatii..pana sa schimb toate acestea masina statea la 800 ture..acum am observat ca are momente cand acul de la turometru urca pana pe la 1000 de ture si revine la 800 si masina parca ar vibra(se simte pe cotiera)..aceste fluctuatii apar si cand motorul este rece si cand e cald sau mai bine zis dupa vreo 30 min de umblat cu masina..aveti idee ce ar putea fii? ati mai intampinat asemnea probleme?scuze pt timpul rapit , dar daca aveti idee ce ar fii asi avea nevoie de ajutor. va multumesc !

PostPosted: 23 Dec 2016, 23:52 

Car: Alfa Romeo GT
Poate din greseala ai deranjat senzorul de pozitie de pe axul cu came... baga un tester si vezi ce zice. Sau poate, cazul mai optimist, o bujie dusa.

Spor

PostPosted: 24 Dec 2016, 00:22 

Car: MB E 250 CDI
Lasand la o parte calele si ceasul comparator, cine a pus distributia, tu ?

PostPosted: 24 Dec 2016, 00:40 

Multumesc Juld5.dupa Sarbatori asa voi face..ar trebuii sa o las mai moale cu umblatu cu masina?sau nu e un bai f mare deoarece am niste drumuri de facut acum de sarbatori.Si DIA..nu,nu eu am puso ci sa schimbat la un service autorizat nu colt de bloc.daca incercai sa fii ironic afla ca nu ti-a reusit.probabil ma vei intreba ca ce service a fost de nu au vazut "aia" problema..si nu ,nu au vazut

PostPosted: 24 Dec 2016, 00:59 

Nu vroiam sa fiu ironic, te intrebam daca tu ai pus-o fiindca astfel erai in perfecta cunostinta de cauza asupra montajului efectiv. Mai pe scurt, ma interesa daca s-a strans a doua oara rola intinzatoare de pe distributie. Nu trebuie sa sariti de c*r in sus imediat, am alte probleme mai presante acum decat sa te iau pe tine la misto.
Asa a patit si Newblood dupa ce a luat TS-ul nevesti-mii si nici el nu a fost la colt de bloc, nici la un service oarecare, ci chiar la reprezentanta din Pitesti. Eu l-am pus sa schimbe distributia ca avea 40k, el s-a conformat chiar de a doua zi si imediat m-a sunat panicat ca balbaie masina si merge prost. L-am trimis inapoi sa le zica la idioti sa stranga a doua oara rola, aia l-au ejectat acasa ca vezi dom'le nu ne inveti tu pe noi, reprezentanta, dupa insistente au bagat-o la verificari si ghici ce era ? A primit cateva telefoane de scuze, nu-i bai.
La cele fara variator nu se intampla asa, acolo nu ai nicio simptoma de montaj prost, se rupe prematur si gata.
Calele imi inchipui ca le-ati folosit pe cele violet, nu pe cele gri.
Ce am scris mai sus este doar o sugestie din practica si nu o axioma, deci nu tre sa bagi in seama neaparat, cu atat mai mult cu cat sunt mistocar de felul meu.
Succes.

PostPosted: 24 Dec 2016, 08:08 

Buna dimineata. Iti multumesc mult pt sfat. am crezut ca m-ai intrebat ironic..dar in fine, scuzele mele. probabil nu a fost stransa..nush..dar marti o sa fiu pe ei :bash: ca acum sunt Sarbatorile..are ceva daca umblu cu masina asa? risc sa stric ceva?ca trebuie sa fac niste drumuri de sarbatori si sa stiu ce sa fac..inca odata, multumesc pt sfat. Sarbatori fericite !

PostPosted: 24 Dec 2016, 10:20 

Pana ajungi la ei incearca si ia putin electrica la mana, e posibil orice, cand s-a umblat la distributie se putea deranja un cablu, o mufa, un senzor, nu esti mereu atent pe unde stai cu coatele, poate fi un nimic asadar.
La faza cu rola, nu bag mana in foc ca de acolo este, dar in anul curent am intalnit 4 cazuri, deci mi se pare un motiv suficient pentru a se verifica si acest aspect. Concret, la TS dupa fixarea distributiei in pozitia finala trebuie sa invarti motorul de cateva ori, apoi o aduci iar la pozitie si verifici alinierea semnelor de pe rola intinzatoare stransa anterior. Abia atunci se face strangerea definitiva.
Pe tine ca sa nu risti nimic te sfatuiesc sa pui un tester pe ea, daca e o problema de electrica, etc. o poti folosi temporar pana rezolvi, daca e o chestie de montaj la distributie e bine sa o lasi in pace. Sa ai in vedere ca niciun tester nu da eroare de distributie pusa prost, insa din interpretarea parametrilor poti realiza singur daca asta e buba sau nu, in absenta altor erori concrete.

PostPosted: 24 Dec 2016, 15:56 

Car: Fiat Bravo II 1.6 mj
BZ-76-DIA Quote:
Concret, la TS dupa fixarea distributiei in pozitia finala trebuie sa invarti motorul de cateva ori, apoi o aduci iar la pozitie si verifici alinierea semnelor de pe rola intinzatoare stransa anterior. Abia atunci se face strangerea definitiva.
La toate motoarele se face asa nu numai la TS.
99 % este de la distributie. A sarit un dinte si nu mai sint aliniate semnele.

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+03:00