Totul a decurs conform programului stabilit ;
- dimineata la 8.30 a venit Costin ( un fost si din nou alfist ) care mi-a adus un pachet cu lucruri pentru copil , lucruri care s-au potrivit perfect
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. A facut si o donatie in cont si vreau sa ii multumesc si aici pentru gestul frumos si efortul facut . Il si trec in lista de mai sus ...
- la 9 eram in benzinarie si in urma mea a aparut si Cip cu o mare cutie cu jucarii pentru Matei ( asa il cheama pe cel mic ) si cateva haine si incaltari pentru tatal lui . La cateva minute a aparut si Kali si am inceput maratonul cumparaturilor
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Intai la Dedeman de unde am luat un aragaz , tigaie , oala , manusi pt gatit si cateva nimicuri pentru bucatarie , in total 1000 ron . Asta a fost o parte din banii din sponsorizare , restul de 2000 ron am convenit sa ii tinem in cont pana in primavara cand se va face racordarea la reteaua electrica si le vom cumpara frigider si masina de spalat . Asta am stabilit impreuna cu cei doi soti pentru ca acum oricum nu le-ar fi folosit si ne-a fost si teama ca poate le va sparge cineva casa daca ne vad cu atatea lucruri voluminoase si de valoare mare . Dupa cum v-am mai spus , ei sunt singurii care locuiesc acolo , restul caselor fiind in curs de construire si deci nelocuite . Ziua ei pleaca la munca si casa ramane nesupravegheata .
Din banii stransi de la voi am cumparat haine si incaltari pentru toti trei din Decathlon si Auchan de unde am luat si restul de alimente de care au nevoie . O mare parte din ele erau deja cumparate de Hermanoli asa ca am avut o misiune putin mai usoara . Am acoperit cam tot ce stiam ca au nevoie ( le-am cerut o lista initial ) si am suplimentat cu ce am crezut noi ca le e de folos .
Am ajuns intr-un final la ei si i-am surprins foarte tare cand au vazut cate lucruri au primit si mai ales cand au vazut aragazul . Asa , pe zi , mi s-a parut si mai dramatica situatia , conditiile sunt grele rau
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
. Nu ai cum sa crezi ca niste oameni cu atat de putin pot fi multumiti . Mai tot parterul ridicat de ei este facut cu lucruri primite ca ajutor sau gasite . El saracul aduna geamuri , lemne , usi si totul e folosit la ei in casa . Ce s-au mai bucurat de toate cele primite , Matei era in lumea lui inconjurat de zeci de masinute , maimutoi , zdranganele , un mare urs de la Cip , ce sa mai ... era cel mai fericit de acolo .
In afara de lucrurile cumparate si cei 2400 ron transferati in contul lor , le-am mai lasat 900 ron cat mai aveam de la cei care mi-au dat cash .
Am plecat de acolo avand in cap doar ca suntem asa penibili cand ne plangem ca ne e greu din orice cacat iar sarmanii astia sunt recunoscatori pentru putin mai mult decat nimic
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
. Cateodata e bine sa te mai aduca cineva cu picioarele pe pamant ...
Acum vreau sa va zic cat de multumit sunt ca am putut sa facem gestul asta , fiecare a pus cat a putut si cel mai mult ma bucura ca ati participat multi atunci cand v-am cerut ajutorul , va sunt mega recunoscator . Ce pot sa mai spun cand fratele Hermanoli s-a gandit si ( pe langa multele alimente ) le-a trimis celor doi un pachet cu o sampanie si un cozonac . Chiar nu mai am cuvinte , mi se pare cel mai frumos lucru doar ca s-a gandit ca trebuie sa aiba si ei de Anul nou ce avem noi toti si macar pentru cateva minute sa uite ca nu au decat o camera , ca nu au lumina , gaze , canalizare , vor stii doar ca niste necunoscuti au vrut sa le aduca o raza de lumina in viata si sa ii bucure , chiar daca doar pentru o perioada scurta de timp .