Da, sunetul este exact ce trebuie!
Spuneam acum ceva mai bine de o saptamana ca revin cu detalii privind consumul mediu, viteza medie si distanta parcursa in plimbarea Curtea de Arges-Lido di Jesolo (VE)! Lucrurile au stat cam asa:Travel distance: 1548,6 km, Average speed: 104 km/h, Travel time: 14:50 h, Avg. consumption : 12,5%! Au mai fost cam 250 km facuti urban in Jesolo dupa care drumul pana in Curtea de Arges-total aproximativ 3300 km si un consum mediu de 12,9%!
In Italia am constatat ca am un sunet ciudat ca si cum ceva metalic ar freca(eram convins ca este scutul de plastic reparat prost cu foita de aluminium, dar se pare ca nu a fost asa)..se aude atunci cand masina este incalzita, astazi am sesizat ca se aude si la viteza mai mare, cum am mai zis, indiferent daca actionez ambreiajul sau nu! (cat timp este rece acel sunet nu exista) cu o frecventa mai mare decat cea a rotatiei rotilor(deci suspectez ceva de la transmisie, eventual un joc!aveti sugestii? cine m-ar putea ajuta cu niste poze ale sistemului Q4 de la Alfa? Eventual niste informatii, situatii similare la motorizarile de 3.2 si 2.4?)
Saptamana trecuta am facut schimbul de filtre si ulei( Liqui Moli 5w40) si masina se simte mult mai ok(cred ca la extraurban difera consumul cam cu 1 l in minus-sper sa nu fie doar in mintea mea, dar consumul afisat cam asta imi indica!)
Pe capacul de la ulei am gasit niste depuneri de genul ulei murdar-remediat cu putina benzina si cu ceva rabdare!In cutia filtrului de aer, pe langa filtrul ceva cam murdar am gasit mult praf si urme de noroi-s-a remediat problema prin stergerea cutiei cu o carpa si spalarea capacului si curatarea garniturii(cred ca la fostele schimburi, facute cine stie pe unde, nimeni nu s-a preocupat de aceste mici detalii!)
By the way..nu vi se pare ciudata admisia la 159? de ce trebuie sa vina acel aer pe un traseu atat de lung pana intra in cutia cu filtrul din imagine? nu ar putea functiona mai bine ceva de genul cold air intake?
Attachment:
13838050_1113509585359494_178991779_o.jpg [ 119.92 KiB | Viewed 2923 times ]
Attachment:
13820457_1113499182027201_721743666_n.jpg [ 118.4 KiB | Viewed 2932 times ]
Vineri, am reusit sa fac o urcare din Curtea de Arges pana la Balea, alaturi de doi amici (Ionut cu Focusul RS mk2 2.5 turbo 306 cp si Stefan-cu al sau Audi s3 1.8 turbo 224 cp, 4x4-La coborare ni s-a alaturat si Adi cu un Leon 1,9 tdi, el venind din Sibiu)
A fost o urcare in forja, cum nu prea am mai facut pana in acel moment-sotia a coborat la inceputul drumului in comuna Arefu si s-a intors acasa-for safety reasons!) Ce-i drept, chiar si asa, 159 le nu este pe masura RS ului-ne tineam 4-5 curbe dupa care se desprindea-La un moment, am renuntat sa mai incerc sa ma tin de el, pentru ca nu vreau sa pun masina pe butuci!Tipul cu S3 ul a forjat-o doar de la Conacul Ursului pana la Balea Lac, deci mai putin de o treime din traseu!Alfa a fost sa zicem perfect match pentru s3(mai multi cp si kg in plus ~ egale ca si performante).Ajunsi la Balea Lac, am servit un ceai pe malul lacului, doua trei povesti dupa care a inceput partea a doua!A fost foarte frumos, sper sa pot repeta experienta, rog nu judecati atitudinea, a fost inca o zi pentru sufletele copiilor din noi!(S-a mers tare si s-a depasit acolo unde s-a putut safe!)
La coborare, desi reuseam sa ma tin mai mult dupa RS, povestea a fost cam aceeasi-aceleasi desprinderi dupa cateva curbe-desi franele Alfei sunt destul de mari, am simtit nevoia de ceva mai performant de cateva ori si aceasta lipsa de incredere m-a mai potolit putin!
Per total..WHAT A DAY!!!