@tudyniuz: bravo! Desi Bariz-ul nu=i chiar cel mai bun loc de teste.
Fusei si eu azi (pe fuga) intr-o reprezentanta Alfa/Fiat/Abarth in FR (un oras mediu cu 300 k locuitori).
Fata de ultima vizita (ian 2016) m-a uimit oferta, pur si simplu abia mai incapeau in showroom:
Pe langa Fiat-urile obisnuite (500, Panda, 500L si XL, noul Doblo, Abarth etc), MiTo, Giulietta, au aparut: Giulietta 2016, Fiat Tipo (20k eur/ 1.6 diesel), Fiat 124 Spider (absolut bestial, int/ext)
M-am urcat (de fapt scufundat) intr-o 4C Spider, te inconjura STRANS din toate partile, ca un cockpit de avion de vanatoare; instalarea la bord nu-i insa un sport potrivit pentru mosnegi cu artroze. Avea un "casetofon" Alpine care arata cam nelalocul lui, gen gasit in bazar si indesat acolo
Aveau si
3 (!) Giulia, 2 pt test-drive. Preturi chele: 33k oiro/2.2 diesel 150 CP; 39k oiro/2.2 diesel 180 CP; ambele cutie manuala.
Exterior de bestie compacta si zdravana, un fund "musculos", nu foarte lata, dar lungimea e la limita diimensiunilor unui garaj standard de bloc; jante de 18 (cu Pirelli P7 sau Michelin); mi-a placut inscriptia "AlfaRomeo" pe laterala farurilor din fata, silueta globala de berlina cu curu' sus, foarte eleganta. Mai mica decat m-asteptam (si nu-i rau)
Interior: in fata, cam acelasi spatiu si vizibilitate ca la Giulietta, senzatie de compacta, soferul e miezul, totul e la-ndemana, interiorul de piele maro rosiatic e... class.
Concluzie:
- oferta Fiat/Alfa s-a imbogatit simtitor
- Giulia chiar e masina, bre! (static vorbind) Nu mai cartiti atata. In realitate e ceva... Poate vreodata sa am timp si eu de test drive. Astept sa apara si alte motorizari, benzina mai ales, sigur nu raman ei doar cu 2 dizele lesinate.
- 124 Spider e o capodopera. Imediat dupa Brera, sa zicem
Facui si vr'o doua poze, da' nu merita puse.