Parca era un topic dedicat sfaturilor la achizitionarea unui GT? daca este, un moderator sa mute si topicul asta.
Revenind la subiect. Instinctul imi spune sa merg la masina cea noua, cu mai putini km, teoretic mai putina uzura. In plus, daca nu te deranjeaza pielea (pe mine ma deranjeaza de exemplu) vei avea un plus la revanzare. Evident daca acest aspect te intereseaza. Si evident daca pielea este intr-o stare buna. Atentie, pozele ocolesc sistematic partea de sezut al scaunului soferului, latura dinspre usa. Latura care in general ajunge cea mai ravasita, ca mno, pe acolo se urca soferul.
Alta chestie e ca cea din 2004 are navigatia aia OEM, dar care e usor depasita la ora actuala. Un smartphone cu putin net o va face in sange in 2 timpi si 3 miscari. Arata bine in schimb, daca te frezeaza aspectul asta. Vei pierde insa suportul de pahar din bord pe care eu personal il gasesc extrem de util.
Dar cum au zis si colegii, in poze arata foarte bine amandoua. Pana nu le conduci putin, te uiti pe sub ele, pui un tester sa vezi erori sau alte minunatii, nu poti sti care e potrivita.
Diferenta intre platforma asta si 159 e ca 59-le e mai inchegat, mai solid, tanc pe partea de suspensii (GT-ul e mai firav). Dezavantajul este ca 59-le e mai greu, si la aceeasi motorizare sau putere o sa ai impresia, prin comparatie, ca umbli dupa tine cu soacra, porcul de craciun si o nicovala, chiar si cand esti singur in masina.
Pe de alta parte, daca bugetul de achizitie pentru masina este in jurul acestor 3500-4000oiro, la care mai adaugi probabil, drum, taxe, inmatriculare si alte nimicuri, nici sa nu te gandesti la 59. In banii astia cel mai probabil vei achizitiona un pachet sanatos de problem care iti vor scoate peri albi si vei concluziona ca Alfa e o masina proasta.
Si ca tot veni vorba de cheltuieli: sper ca ai si buget pentru cele necesare la achizitia SH - kit distributie, kit accesorii (unii spun ca nu e tocmai musai, dar eu recomand a se schimba si acesta), ulei, filtre (ulei, aer, polen, motorina), posibil ceva bielete/brata pe fata.
Oricum, ar fi insa, nu uita ca achizitionarea unei masini SH e ca la 6 din 49: cum ti-o fi norocul
Spor la treaba!