Neputand ajunge la AlfaFest, am decis ca vreau cateva momente alaturi de sotie si de Alfa!A fost o zi frumoasa, exact cum imi doream!
Am plecat sambata din Curtea de Arges in jurul orei 15.00 catre Balea Lac!(~16.20)(Mi-am permis sa ratez calificarile de F1, fiind vorba de un circuit no name, in Baku, Azerbaijan iar Le Mans l-am urmarit de seara pana la 16.00 a doua zi (What a race!!)dupa care cursa de Formula 1(nu am mai vazut de multa vreme o cursa asa plictisitoare). Ajungem la barajul Vidraru, batraneste, datorita drumului prost!Stiam ca, cu mici exceptii, aveam sa ma bucur de masina ca un copil de jucarii noi, abia primite..asadar incepea Transfagarasan Road Experience (este felul meu de a numi acest traseu facut in forja cu ST ul, Rx8 ul de 192 si cu Mondeo, cel din urma fiind un fel de hillclimb dinspre Sibiu spre Balea
)! Inca de la baraj, din tunel a inceput show-ul-chiar daca este stock, sunetul evacuarii imi produce o stare de bine si se aude extrem de frumos mai ales daca masina este incalzita(la rece nu are aceeasi tonalitate in sarcina), nu mai vorbim de amplificarea oferita de tunel! O privire fixa din partea sotiei-si-a dat seama ce urmeaza-mi-a placut extrem faptul ca nu se opune, sta ca un copilot experimentat in dreapta mea, indicatiile fiind transmise prin telepatie(glumesc)-imi dau seama de orice,doar observandu-i cu coada ochiului fracturi din expresiile fetei!Cateva depasiri facute safe, linii drepte cu pedala de acceleratie utilizata progresiv si multe viraje/ace de par taiate, atat cat permitea vizibilitatea, fara a pune in pericol alti participanti la trafic-nu ai cum sa nu te bucuri de tinuta de drum a masinii, de raspunsul prompt al motorului si de felul in care lasa acele viraje in urma! Am montat Federalurile inainte de aceasta mini aventura si nu imi pare rau-cel putin, nu inca!Am abordat virajele cu unele retineri la inceput dar dupa ce m-am convins ca masina sta ca pe sine, am inceput sa prind curaj!Totul s-a intamplat progresiv din dorinta de a nu comite vreo prostie care cine stie cum s-ar putea sfarsi!(stiu, multi imi veti spune ca si asa am cam exagerat si ca poate, zona aceea nu este chiar pentru alergat) Cei 6 cilindri in V au urlat pana la prima oprire unde am admirat o cascada ce nu are aceleasi dimensiuni in restul anului-pe langa pozele facute noua, nu puteam rata momentul sa i fac si Alfei o poza!
Attachment:
13507007_1091246824252437_4843575968991462318_n.jpg [ 127.97 KiB | Viewed 2700 times ]
Ne-am continuat drumul pana la Balea Cabana(sa mai amintesc de tunelul dinainte de lac?
)
Attachment:
13450144_1091246730919113_336410461516744462_n.jpg [ 37.99 KiB | Viewed 2700 times ]
Am petrecut ceva timp acolo si bineinteles am reusit sa o surprind intr-un cadru salbatic-ea in sine este salbatica, aspect tradat de motor!Da, in ciuda aparentelor, este o masina salbatica!Ca si experienta de condus, masina aceasta este bucurie pentru sufletul meu!Bucurie pura!
La intoarcere nu am mai fortat din dorinta de a nu uza aiurea sistemul de franare!
Chiar daca a fost o zi frumoasa pentru mine alaturi de sotie si de bestie, gandurile mele au fost alaturi de voi, cei care ati mers la AlfaFest si nu am facut altceva decat sa imi propun ca data viitoare sa ma incadrez in aceasta mare familie a posesorilor de Alfa!