It is currently 26 Nov 2024, 18:41

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 20 Jun 2016, 21:57 

Car: 147 ts
Proaspat si indragostit iremediabil de masinuta asta in speta, si de marca alfa romeo in genere. Masina asta iti da atat de multe de atat de putini banuti incat inca ma intreb ce e in neregula, ce imi scapa :-)
Am masina de 3 saptamani. I.am facut schimbul de ulei (selenia) + filtre, distributia fiind schimbata de proprietarul de la care am luat.o. Stabila, suficient de agila ptr gustul meu, consum decent intraurban, o placere sa o conduci. Probleme de care m.am lovit deocamdata:
1. Eroare de bec ars pe faza scurta partea stanga, desi becul e functional. Eroarea apare si dispare. Am observat ca apare cand trec peste cate o groapa, denivelare, etc.
2. Martor airbag aprins, verificat cu testerul, "semnal prea mare airbag". Am senzatia ca e umblat in capacul de airbag de la pasager, dar mi.a fost teama sa trag mai tare de el
3. Geamurile uneori vor sa se inchida/deschida din cheie, alteori nu. Am schimbat bateria cheii, deci nu asta e cauza.
4. Captuseala dintre motor si bord...cred ca fost roasa de vreun animal, pentru ca altfel nu.mi explic cum de e asa rupta. Credeti ca e o idee buna sa o scot de tot? Nu de alta dar am senzatia ca e un pericol real de incendiu acolo.

Attachments:
20160618_144424.jpg
20160618_144424.jpg [ 132.07 KiB | Viewed 1635 times ]
20160618_144359.jpg
20160618_144359.jpg [ 135.52 KiB | Viewed 1635 times ]
20160618_144318.jpg
20160618_144318.jpg [ 139.75 KiB | Viewed 1635 times ]
20160618_144244.jpg
20160618_144244.jpg [ 140.65 KiB | Viewed 1635 times ]

PostPosted: 20 Jun 2016, 23:13 

Car: 147 1.6TS 88KW
E frumoasa mașina și pare îngrijită,e identică cu a mea.
În legătură cu distribuția,daca îl cunoști pe proprietar și știi istoricul mașini e ok dar dacă nu, fa un efort și schimb-o urgent.
A două chestie e motorizarea ce o ai pe mașină; verifica uleiul la 100,200,500,1000,2000 km si completează dacă e cazul.Sunt motoare ce consumă ulei si ar fi bine sa o tii sub observație să nu scadă sub minim.
În rest sa o stăpânești sănătos și pentru orice problema sunt sigur că vei găsi un răspuns aici pe forum.

PostPosted: 21 Jun 2016, 11:56 

AlexandruC Quote:
E frumoasa mașina și pare îngrijită,e identică cu a mea.
În legătură cu distribuția,daca îl cunoști pe proprietar și știi istoricul mașini e ok dar dacă nu, fa un efort și schimb-o urgent.
A două chestie e motorizarea ce o ai pe mașină; verifica uleiul la 100,200,500,1000,2000 km si completează dacă e cazul.Sunt motoare ce consumă ulei si ar fi bine sa o tii sub observație să nu scadă sub minim.
În rest sa o stăpânești sănătos și pentru orice problema sunt sigur că vei găsi un răspuns aici pe forum.
Salut, multumesc pentru sfaturi. Varianta mea de motorizare e cea de 77kw, nu 88. Cat despre ulei...l.am verificat dupa un drum galati - bucuresti - galati si nu mi s.a parut sa fi scazut.

PostPosted: 21 Jun 2016, 12:22 

Felicitari de achizitie si sa va stapaniti sanatosi!

Vis-a-vis de dotari, poti lua in calcul inlocuirea volanului cu unul cu comenzi, ai deja cruise control, deci cu siguranta ai si mufele necesare pentru treaba asta.
Pentru erorile de bec, verifica mufa care intra in far, e posibil sa ai un contact imperfect sau un fir "liber".
Pentru eroarea de airbag verifica si eventual anuleaza mufa de sub scaunul pasagerului, apoi sterge eroarea cu un tester. Capacul de la airbag are prostul obicei de a se "lasa", nu e obligatoriu sa fi fost sarit. Se repara inlocuind bradutii (cost aprox 10 lei) sau aplicand cu mare grija o picatura de superglue in colturi, apoi tinand presat pana se usuca.
Volanul actual il poti reconditiona chiar tu, cumparand un flacon cu vopsea pentru piele, costa aprox 4 lei. Acelasi tratament il poti aplica si pe schimbator, daca e cazul.
Cand rezolvi cu airbag-ul poti da un "proxy alignment" cu Fiat ECU Scan sau multiecuscan si e posibil sa se rezolve si problema cu geamurile, de asemenea poti incerca procedura de reset a geamurilor; o gasesti pe forum, parca era in sectiunea GT
Captuseala aia roasa o poti scoate fara probleme, nu se supara nimeni si nici nu se intampla nimic, pastreaza bradutii, e posibil sa ai nevoie de ei mai tarziu :)

Altfel, drumuri bune si distractie placuta!

--------------------oOOo-(_)-oOOo--------------------
Now: Alfa Romeo Stelvio, 2.0T, 280CP

Hers: Mitsubishi ASX 1.6, 117CP
EX: Mitsubishi Outlander 2.2, 150CP
EX: Mitsubishi Lancer 1.6, 117CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 105CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 120CP

PostPosted: 21 Jun 2016, 16:05 

spinner Quote:
Felicitari de achizitie si sa va stapaniti sanatosi!

Vis-a-vis de dotari, poti lua in calcul inlocuirea volanului cu unul cu comenzi, ai deja cruise control, deci cu siguranta ai si mufele necesare pentru treaba asta.
Pentru erorile de bec, verifica mufa care intra in far, e posibil sa ai un contact imperfect sau un fir "liber".
Pentru eroarea de airbag verifica si eventual anuleaza mufa de sub scaunul pasagerului, apoi sterge eroarea cu un tester. Capacul de la airbag are prostul obicei de a se "lasa", nu e obligatoriu sa fi fost sarit. Se repara inlocuind bradutii (cost aprox 10 lei) sau aplicand cu mare grija o picatura de superglue in colturi, apoi tinand presat pana se usuca.
Volanul actual il poti reconditiona chiar tu, cumparand un flacon cu vopsea pentru piele, costa aprox 4 lei. Acelasi tratament il poti aplica si pe schimbator, daca e cazul.
Cand rezolvi cu airbag-ul poti da un "proxy alignment" cu Fiat ECU Scan sau multiecuscan si e posibil sa se rezolve si problema cu geamurile, de asemenea poti incerca procedura de reset a geamurilor; o gasesti pe forum, parca era in sectiunea GT
Captuseala aia roasa o poti scoate fara probleme, nu se supara nimeni si nici nu se intampla nimic, pastreaza bradutii, e posibil sa ai nevoie de ei mai tarziu :)

Altfel, drumuri bune si distractie placuta!
Multumesc pentru raspunsuri

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00