It is currently 16 Nov 2024, 09:59

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Old or new?
PostPosted: 17 Jun 2016, 16:19 

Car: Alfa Romeo 156 JTD
Salut!In ultima vreme am tot cautat sa imi schimb Alfa 156 facelift cu o Alfa 159,insa fara prea mari rezultate avand in vedere ca sunt mai tot timpul plecat din tara.Am condus Alfa 159 2.0 JTDm si mi-a lasat o impresie buna,e o masina foarte bine izolata fonic,cu o tinuta de drum impecabila,care este din punctul meu de vedere in zona premium.In ultima vreme,am vazut Alfa Romeo Giulia pe diferite forumuri,multe pareri in jurul ei si lume nerabdatoare sa o vada pe strazile noastre,iar eu ma gandesc daca sa mai astept pana ajunge si ea in vanzare si sa o vedem si noi"oamenii de rand"ce poate sau sa ma grabesc sa pun mana pe o 159 dupa 2010 cu cat mai putini km.
Dilema asta mi-a incoltit in minte dintr-o idee poate putin preconceputa a mea.In 159 vad Alfa ca pe o masina unica,eleganta,matura,sigura,o berlina clasica,care are ceva aparte.In Giulia in schimb vad o masina puternica,sport,facuta sa se bata cu BMW,Jaguar s.a.m.d.
Cele 2 idei mie personal imi par total diferite.
Intrebarea este,voi ce parere aveti despre cele doua masini?Este 159 masina care va ramane in picioare in timp sau Giulia cu a ei tractiune spate va face uitate cele doua modele FWD,156 si 159?

Post subject: Re: Old or new?
PostPosted: 17 Jun 2016, 16:45 

Giulia e o masina ce va incerca sa fie cumparata, avand un pret destul de mare, deci pentru inceput va fi inaccesibila multora, va deveni vandabila (sh), pe piata noastra prin 2018; eu personal fac un pronostic, anul asta in Romania vor aparea maxim 5 si cel putin 3, iar anul viitor maxim 15 si cel putin 10.
159 in schimb e foarte accesibila, in functii de pretentii si ocazionalitate, se poate cumpara cu 12000 sau cu 5000E.

Masini diferite, preturi total diferite, situatii diferite...

PostPosted: 17 Jun 2016, 17:16 

Asta cred si eu,nu stiu ce cautare va avea cu 2.2-urile,avand in vedere taxele si preturile.
Lucrul asta ma face sa ma intreb daca nu cumva ar fi fost mai bine si pentru ei si pentru noi sa pastreze linia asta de berlina"cuminte"si sa atace Audi si Volvo cu ceva calitate si designul mai interesant,decat sa intre pe palierul"bad boy"-lor,masinilor scumpe si puternice unde concurenti ca Mercedes,BMW,Jaguar,etc ar putea-o impinge mai jos in topuri si vanzari,deoarece intra pe segmentul lor de clienti,chiar daca motorizarea de top va fii de Ferrari din ce am inteles si performantele vor fii foarte bune.

PostPosted: 17 Jun 2016, 21:44 

Car: GTV
Nu inteleg, tu compari o masina care se vinde la preturi derizorii precum 159 cu una proaspat aparuta care incepe de la 40k+? Daca bugetul iti permite o Giulia, cred ca o poti lua linistit. Altfel vei avea de asteptat inca 8-9-10 ani pana sa ajunga si Giulia la acelasi pret de nimic precum 159. Asta intrebai, nu? Daca are rost sa astepti sa fie si Giulia ieftina. Asteapta 10 ani daca ai rabdare, altfel cumpara ce iti permiti acum si gata.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 17 Jun 2016, 22:27 

Nu.De fapt intrebam ce parere aveti voi despre noua imagine pe care incearca sa si-o faca Alfa cu noua linie de design(care mie unul mi se pare sub 159,ca sa nu zic urata)si schimbarea tractiunii fata cu propulsia.Cu toate ca inainte am condus o masina cu propulsie,parca m-am obisnuit si imi place mai mult ideea asta de tractiune fata,berlina cuminte si stabila.Iar acum ideea ar fi sa gasesc o 159 undeva in jur de 10k,cu navigatie si toate dotarile(care nu sunt asa mult sub Giulia).De altfel daca excludem 159 si ar fi sa aleg o alta masina,nu stiu de ce dar as tinde spre Audi sau BMW in defavoarea Giuliei care parca nu are"acel ceva".Intelegi?Deci asta ma face sa ma intreb daca eu sunt singurul care gandesc lucrurile asa dintre detinatorii si fanii Alfa,de asta am intrebat aici,nu vreau parere generala de la oricine. :peace:

PostPosted: 17 Jun 2016, 22:47 

Tot nu vad ce treaba ai tu cu Giulia la un buget de 10k. Ce conteaza ce face Alfa cu Giulia cand tu ai un buget de doar 10k?

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 17 Jun 2016, 23:26 

Omule,tu macar citesti ceva inainte sa raspunzi?Uite cum sta treaba,daca iubesti Alfa si esti pasionat/cunoscator de masini,da un raspuns pe subiect,am cerut pareri.Daca nu si ai chef doar sa te contrezi,sa te certi,cauta in alta parte,eu unul nu o sa o fac.
antonelcodreanu spre exemplu a inteles ideea si a raspuns in consecinta,pentru asta ii multumesc.Tu ma tot aburesti cu niste preturi,buget si asa mai departe,nu ti-am cerut sfaturi de achizitie.Daca e sa mergem pe chestia asta,ok,nu as avea buget sa cumpar Giulia cu banii jos,insa mi-as permite-o fara eforturi mari sa o achizitionez in leasing daca ar fi cazul,ok?
Acum te rog,daca ai o parere personala,o analiza pe baza a ceea ce am zis,ok,daca nu,poate ai treaba sau ai de contrat cu altcineva si eu te retin.

PostPosted: 18 Jun 2016, 00:01 

Car: BMW Z4 2.8i
Întrebarea ta este daca 159 este o mașina care va rămâne in timp sau daca Giulia va rămâne in timp.
Răspunsul e foarte simplu, nici una nici cealaltă nu va fi ceva special peste 15 ani. Ambele vor fi niște berline vechi, Giulia având avantaj ca va arată mai contemporan, de care vor trage oameni care pot da 2000-3000 de euro pe o mașina. In testul timpului va rămâne doar Giulia QV, 159 diesel nu va fi o mașina istorică, va fi o rabla de 15 ani. Tudyniuz are dreptatea, tu cauți mașini de 10k, dar vrei sa o compari cu una de peste 30k. Daca vrei acuma un 159, poți sa îți cumperi liniștit, una din 2010 care poate fi o mașina buna, iar peste 5 ani o schimbi cu Giulia. Ca doar nu îți cumperi mașina pentru restul vieții, ori daca vrei sa îți cumperi Giulia cu 40k si o ții 15 ani ca a fost mașina scumpă si inca buna, mai bine stai cuminte.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ex: 2004 Audi A6 2.5 TDI Multitronic

PostPosted: 18 Jun 2016, 08:41 

Rabane Quote:
daca ai o parere personala,o analiza pe baza a ceea ce am zis,ok,daca nu,poate ai treaba sau ai de contrat cu altcineva si eu te retin.
Parerea mea personala este ca din spusele tale ai un buget de 10k pentru o masina. De ce te gandesti la Giulia? Ce legatura si treaba are ea cu tine, ca incepe de pe la 45k, deci de 4-5 ori bugetul tau. Iti permiti o Giulia? Atunci logic ca merita sa iei o masina noua in detrimentul uneia vechi de minim 6 ani si conceputa acum mai bine de 11 ani. Dar repet, la bugetul tau exista doar 159 in clasa asta de la Alfa. Altfel te poti uita la alti constructori.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 18 Jun 2016, 09:23 

Crud adevarul Mishu87.S-ar putea sa se piarda ambele in piata asta de consum.

PostPosted: 18 Jun 2016, 09:44 

Car: 156 8v '02
Ca design, doar 156 „va ramane in picioare in timp”. E punctul culminant al carierei lui Walter de Silva, care a spus în 2012 „The Alfa Romeo 156 – my very first significant project – will always take a special place in my heart. Every time I see one, I realise it’s a masterpiece that doesn’t age”.

A fost Mașina Anului, s-a vândut în draci (pentru o Alfa), a salvat compania de la faliment, a fost unul din ultimele modele ce au primit motorul V6 care a făcut istorie..

159 e o mașină mai „consistentă” din toate punctele de vedere, inclusiv al masei dar design-ul, deși deosebit, nu poate fi numit capodoperă.

Giulia, more of the same. Un pas enorm înainte ca tehnică, revenirea la tracțiunea spate clar e un plus dar dpdv estetic tot ce pot spune e că arată mai interesant și „emoțional” ca un 3.

Merită Giulia vs 159, evident că da. Dacă merită să aștepți, numai tu știi ce înseamnă asta ca timp și bani. Ia 159 să-ți țină companie până atunci.

PostPosted: 18 Jun 2016, 10:10 

Car: Mercedes C Coupe
Pararea mea e ca DOAR 156 GTA si Giulia de +500CP vor ramane si vor fii cautate, restul trec.

PostPosted: 18 Jun 2016, 14:10 

Da,intr-adevar tractiunea spate aduce un plus de sportivitate si placere la volan dar reduce putin din utilitate.Iar "emotionala" nu e deloc comparativ cu cele dinainte,ca si design te poti pierde relativ in linii si forme intre Giulia,BMW F30,Lexus(imi scapa seria),Mazda 6(cu care seamana izbitor,mai ales spatele).
Asta e putin intrigant,de la "altfel",la "ne conformam".

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+03:00