Vreau sa-mi spun si eu o parere fara sa fiu luat la suturi pe aici (sper)
Am avut alfa de suficient de mult timp, dar tot in timpul acesta am mers, am condus multe alte marci si de asemenea am in familie si alte marci de masini.
Chiar daca sunt fan alfa si imi place foarte mult (poate si din cauza ca a fost prima masina si mi-e destul de greu sa ma despart de ea) va spun foarte sincer ca nu se ridica la nivelul Mercedes/BMW din nici un punct de vedere.
Mercedes/BMW sunt mult mai constanti in a dezvolta brandul, a scoate modele noi,etc, nu poti sa ai pretentia sa de ridici la nivelul lor cand tu scoti un model o data la 10 ani, cand ai perioade in care nu vinzi decat 2 modele de clasa mica, cand nu oferi clientului continuitate in a-si schimba masina odata cu schimbarea de generatie cum fac toti ceilalti constructori, etc.
Iar de Giulia numai de bine, te prezinti la drive test cu masini defecte...
http://www.driving.co.uk/car-reviews/fi ... d=24540857" onclick="window.open(this.href);return false;
Nu spun ca Giulia este o masina rea, varianta de varf intr-adevar este impresionanta dar sa vedem cum sta si la celelalte variante ca vorba aia nici clientii de BMW si Mercedes nu cumpara numai M si AMG.
Din pdv al fiabilitatii nu mai exista masini fiabile, deci aici nu se poate face o comparatie, toate pica pe rupte mai nou incepand cu motoarele si cutiile de viteze din ce am vazut.
Cineva vorbea mai sus de E46, mie personal imi place foarte mult masina, am mers inclusiv cu varianta M si pot sa spun ca e o senzatie aparte. Un E46 ultimul facelift fata de o alfa 156 ultimul facelift este mult peste(aici nu vorbesc de toate rupturile de pe la noi, vorbesc de o masina buna dotata bine).
Giulia va avea o viata grea sa concureze ultimele modele de la BMW/Mercedes. Cum sa te prezinti cu un 2.2 diesel de 180cp/400Nm cand concurenta ta are 2.2 diesel de 204cp/500Nm inca din 2009 cu care de altfel am mers si nu pot sa zic decat ca trage tare...ft tare, ca sa nu mai zic de bmw cu 2.0d 218cp/450Nm
Si nu in ultimul rand designul... nu vi se pare ca seama cam mult cu un Jaguar XF/XE? izbitor de mult as putea zice.
Designul la modele noi de BMW/Mercedes este ft reusit, sa nu mai vorbim de interioare, urcati-va intr-un C-klasse coupe sa vedeti ca se schimba treaba.
Este cale lunga de la a da peste nas Bmw-ului M4(model cu 2 ani vechime) scotand un timp mai bun pe Nurburgring pana la a scoate o masina competitiva in toate echiparile si din toate punctele de vedere.