Salut din nou la toti Alfisti
Acum doi ani de zile, bunul meu amic, @hartans, mi-a deschis ochii si a sadit in mine pasiunea pentru Alfa. Era prin aprilie 2014 cand am plecat cu a lui 156 catre Turda, la @Virgil unde m-am indragostit instant de Carla - de ce Carla? Nici pana in ziua de astzi nu stiu de ce
Revenind,
Masina este o Alfa Romeo 147 1.6 TS cu 105 CP achiitionata cu 137.000 KM in bord. In present are 148.000 KM si nu m-a deamagit niciodata.
Cand am cumparat-o, singura problema care era vizibila, era buretele de la plafoniera care se dezlipise de la varsta si se sprijinea usor de capul soferului. S-a refacut plafonul cu material negru si am imbracat si stalpii fata tot in negru.
Masina a fost intretinuta de @Virgil si asta m-a ajutat foarte mult in luna mea de miere cu Carla - nu a trebuit sa schimb nimic urgent.
Dupa terminarea lunii de miere, Carla a primit cadou, pentru ca merita, urmatoarele:
amortizoare fata
flanse amortizoare fata
brate inferioare si superioare fata
bielete antiruliu fata
bucse bara stabilizatoare fata
bucse fuzeta spate
tampon cadru motor cutie de viteze
Si dupa ce am scos-o din service, ca sa fie toate bune, un coleg cu o Toyota Hilux a decis ca trebuie sa dea repede cu spatele - rezultatul? Far dreapta spart,. bara fata sparta si capota zgariata si un pic indoita - luat asigurare mers la Auto San Remo Bacau, facut deviz pentru bara noua, capota indreptata si revopsita integral si far dreapta nou.
Masina, prezentand mici imperfectiuni la exterior si bara si capota proaspat vopsite si stralucind frumos in soare, m-am decis sa o colantez cu folie ORACAL 970 Premium cu tenta de culoare 511 night blue matt - operatiunea m-a costat 800 de lei(folia a fost achizitionata prin intermediul unui amic si nu am mai platit adausul magazinului) iar masina a fost, inainte de colantare, pregatita pentru vopsit(indreptate portierele unde avea cateva imperfectiuni si urme lasate de oameni buni la suflet care deschid portierele mult prea larg, indepartat lacul de pe cupola unde incepuse sa se exfolieze si de pe bara spate chituit dupa care colant) - un link cu site-ul ORACAL
http://www.orafol.com/gp/europe/en/supp ... pping-cast" onclick="window.open(this.href);return false;
Anul trecut in vara, Carla a primit:
distributie noua
schimb de ulei
curatat clapeta acceleratie
Carla e la fel de sprintena ca in fiecare zi si motorul toarce minunat.
Tot anul trecut, cand incercam sa vad diferentele dintre diferitele becuri cu led-uri, am reusit si am pierdut unica cheie....masina fiind in parcare la Carefour Bacau m-am decis sa sparg usa de la casa(cheile de la casa cu toate cumparaturile si cu plinul de benzina abia facut erau in masina si nu m-am indurate sa sparg un geam de la masina
)
Dupa o saptamana de cautari si nervi intinsi la maxim, am reusit si am dat de un baiat de la Pitesti caruia I-am trimis ecu si dupa doua zile am primit ecu si noul cip. Din pacate, Nelutul care a deschis masina s-a grabit un pic si a rupt clipsul de plastic de la butuc si acum cheia se invarte in gol - noroc cu Lucian ca am primit un clips nou si saptamana care urmeaza dau jos manerul de la portier si pun clipsul pe butuc
Urmeaza, sper anul asta, revopsire integrala in culoarea originala Casual Blue, schimbat un difuzor de pe stanga spate si amortizoare si flanse spate.
Mai jos, cateva poze cu Carla- nu era pregatita pentru sedinta foto (bara am reusit si am crapat-o eu cand m-am dat jos de pe o bordura - si acum ma intreb ce naiba cautam acolo cocotat) si aici linkul cu topical dedicata pentru sora ei mai mare, GT 2.0 JTS
viewtopic.php?f=18&t=24637" onclick="window.open(this.href);return false;