@adriand78 "Istoria va fi mereu plina de conducatori debili mintali sau plini de orgolii si marete idealuri care vor lua decizii in numele a milioane de oameni"
Debili sau nu, fix de aia omenirea are conducatori, democrati sau nu; e-n fisa postului; si obama mai ia decizii in numele etc. etc., cand are chef. Iohannis asta vad ca n-are chef deloc
@alfa146:
imi place ca gandesti. Personal is fan Putin, e cel mai bun conducator la ora actula... desigur, pentru ai lui.
Hitler, Stalin... au facut si grozavii, au facut si chestii bune; aseara vazui un documentar despre experimentele naziste pe oameni... brrr! Horror. Si japonezii au facut in ww2, dar alde Akihito sau cum l-o chema pe imparatul lor a ramas pe tron; de ce? Ori poate n-o fi stiut, saracu'...
Dupa standardele actuale, Stefan cel Mare ar fi trebuit inlaturat imediat de la putere (daca americanii ar fi existat, probabil ar fi finantat o miscare de talibani sau ceva, gen Al... desh... care sa-l rastoarne printr-o revolutie portocalie, de iasomie si democratica; miscare de descreierati care evident s-ar fi intors impotriva lor )
Tipul isi executa opozantii (boierii)! se razboia cu "comunitatea internationala" (turcii, polonezii, ungurii); Moldova de-atunci cre' ca era privita cum e privit azi Iranul sau Rusia... sau nu!?!? Din fericire, pe-atunci era mult mai putina ipocrizie, si exista o lume bi-polara, nu o unica mare putere care sa puna stampila cu "bun" sau "rau".
Apropo, ce l-au mai "ajutat" occidentalii timpului (Venetia, Polonia, Ungaria), cand se batea cu ditamai Imp. Otoman...
Mihai Viteazul: alt "nealineat" la exigentele "comunitatii internationale", cred ca azi ar fi fost privit ca un paria, a si platit saracul pentru asta cu viata. I s-a tras de la "aliatii" lui occidentali, ca si lui Vlad Tepes.
Apropo de voievozii astia, ati vazut cum se iscaleau?
"Io, xy Voievod,
HOSPODAR al tarii Valahiei"
Cred c-am mai spus-o pe-aici, un popor n-are nevoie de circari care se rotesc la fiecare 4 ani , ci de CONDUCATORI, de gospodari.
Care sa
gospodareasca tara. Atat.
Restul e gargara.
Citisem o discutie a lui Noam Chomsky, in care se afirma ca, de le ww2 incoace, capitalismo-democratia vestica sau ce-o fi sistemul asta ar fi responsabila de moartea a vreo 50 milioane de oameni (exploatare, mizerie crancena, razboaie, zeci de rasturnari de regimuri care nu pupa poala sultanului etc) Nu stiu dac-o fi adevarat sau nu, dar e un subiect de gandit.
Apropo de prea-cinstitul sistemul actual:
-daneza aia care a reusit sa nu fie violata, dandu-i cu spray paralizant agresorului, risca sa-si ia nush ce amenda... e un mare buzz acum pe net. A cam devenit o regula in "lumea civilizata", infractoru' e gigea, victima tre' sa plateasca.
-Europa asta primeste milioane de refugiati (unii chiar sunt, si au nevoie de un refugiu, ca tot europa si unchiu sam le-au adus razboiul acasa), dar uita ca are atatia oameni care dorm in strada, sunt multi care au servici si dorm in masini pt. ca salariu e prea mic pt. chirie; altii se puiesc si fabrica plozi la 14 ani si le da statu bani si apart. cu 3 camere.
-e bataie de joc de profesori, cadre medicale, politisti, agricultori; In FR, fermierii , medicii si jandarmii mi se pare ca-s in topul sinuciderilor. Din "n" motive. Cititi si voi pe net, cifrele-s vizibile si enorme. Profii is batuti prin scoli, da' tre' sa taca si sa-i treaca clasa, ca altfel da rau la statistici.
Peste tot, pana si "la stat", s-a bagat politicul si ideea de profit la sange, oamenii de meserie nu mai decid nimic, tre' sa taca si sa bage ca MiGul, 30 de ore/zi, 10 zile/sapt. daca se poate.
Peste tot, stresati, epuizati, furati de stat si de firme, f. multa lume la limita rabdarii.
Peste tot debandada (pardon, "descentralizare"), daca ai o problema oricat de simpla ai pus-o.
Pai voi cat credeti mai ca poate sa reziste sistemul asta de rahat? Un sistem cu atatea nedreptati nu poate sa reziste, uitati-va in cartea de istorie.
Sper sa prind schimbarea fara sa fi acumulat prea mult "damage", ca sa ma bucur de o lume mai buna.
PS: decat sa sariti sa ma contraziceti/injurati, mai bine sedeti oleaca si cugetati. Si lasati etichetele si spoiala, vedeti faptele, bune si rele.