It is currently 23 Nov 2024, 23:06

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 09 Nov 2015, 22:25 

Car: Alfa Romeo 147
Buna seara si bine v-am gasit,

De duminica sunt posesorul unei superbe alfa 147 1.6 TS 88kw din 2006,am facut un drum de 1200 Km dupa ea dar sa meritat... pana acum :)
Cum lucrez intr-un domeniu inrudit cu mecanica 'service rotii' (app daca aveti nevoie de sfaturi tehnice, indrumari,preturi contactati-ma) si dispun de tester auto, elevator ap directie etc ,azi am inceput verificarile noi bijuterii ca un bun gospodar ...
-Martor "Engine Check" am vazut ca era schimbate toate bobinele cu fise si cele 8 bujii....toate bosch (din cate am citit aceste bujii nu prea se impaca cu aceste motoare doar daca este si gpl montat) - am pus NGK i-am dat putin jar vad ca nu sa mai aprinde "Engine Check"..... 1 problema cred ca este rezolvata :)
-Bateria avea 37% era baterie originala dar nu stiu de ce era de 74 ah cu 640 AEN,eu am pus un acumulator de 65 AH cu 680 EAN considerand ca este benzina cred ca este suficient .... a 2 problema rezolvata :)
-Spalator parbriz&far , aici m-am impotmolit,masina a fost stata in parc auto in Austria cam 7 luni, asa ca nu mergea sistemul de spalat, am inceput de la duze si furtunase la curatat,jale mare.... mazga si gunoie, cand am ajuns la vas am obs. ca era un furtun si cu o mufa anulata iar vasul are doar o singura pompa pentru parbriz, cred ca vasul a fost schimbat si anulat spalatorul de faruri...... a 3 problema....in curs de rezolvare :)) ( ma puteti ajuta cu ceva detalii cei care aveti si spalator faruri cum este la voi ? )

Alte detalii care ma intereseaza

-Incalzirea in scaune este functionala dar cand apas butonul pt incalzire nu se aprinde nici un led la butonul respectiv si normal cred ca are led....la voi se aprinde ledul sau nu are ?
-mai am o eroare pe incalzire oglinzi,defect un releu...aveti idee care este releul respectiv si unde se alfa ?
-o ultima eroare o da pe incalzire luneta...cum pot verifica daca functioneaza luneta ?
-am senzori de parcare pe spate care nu functioneaza nu am nici un afisaj sau sunt pe buzzer, daca este pe buzzer care este traseul firelor sa verific sa nu fie intrerupte sau scoasa vreo mufa?
vreau sa pun un subwoofer din fabrica si vroiam sa stiu daca vine pregatita cu mufele din fabrica ,care sunt si unde se afla ?
urmeaza si o statie CB la montaj...pe vechea masina aveam o 'antena triflex' imita antena originala de radio dar este si pentru radio si pentru CB si gps...daca a schimbat cineva antena poate ma ajuta cu cablajul pe unde este tras,cleme etc ?
si o ultima intrebare.....pentru inceput :),am inteles de la 'samsar' ca masina ar avea si senzor de preiune roti,pe valva nu cred ca este pt ca nu apare presiunea in bord decat ceva in meniul service care cred ca este presiunea recomandata de producator sau are si este citita de senzorul ABS ?? asta informativ pt ca nu ma interesat aceasta optiune prezentata de acel nene calic,avar dupa bani :))

Maine alta zi grea :)
urmeaza sa schimb suspensia cu care a venit 'sport Bilstein ' care este super :)) dar pe oras este foarte dura si daca schimb suspensia trec si de la jantele de 16' la unele de 15' cu anvelope de iarna + geometria directiei
si daca mai am timp schimb de ulei(10w40 motul)si toate filtrele(Mann) nu am vazut daca are filtru de benzina,daca are aveti idee unde se afla ? ,am vazut ca are pompa de benzina surmezibila in rezervor si sigur are o sita pt. gunoaie dar este ok sa mai bag si un filtru de combustibil daca nu are :)

Maine nu promit dar poate reusesc sa pun si ceva poze cu 'tiganca mea cu interior crem' :))

PostPosted: 09 Nov 2015, 23:26 

Car: Alfa Romeo GT BL
Salut si bine ai venit.
1. Completeaza locatia sa stie lumea unde sa vina, daca tot ai zis ca poti da o mana de ajutor pentru service-ul rotilor si te rog nu mai pune alea trei puncte la sfarsitul propozitiilor. Scrie corect, ca ideile si ceea ce scrii, sa poata fi urmarite usor. Avem si un regulament de ordine interioara, pe care te rog sa-l parcurgi :)
2. Sa pui doar NGK, preferabil Iridium. Tin mai mult (100k km si au scanteia mai buna)
3. Spalatoare pentru faruri o fi avut daca avea si xenon. Daca e adevarat n-ar trebui sa aiba buton de reglaj al farurilor din interior si la punti sa fie acei senzori. Spunea candva cineva ca pe 147 facelift au venit cu xenon pe oglinda, de fabrica. Nu sunt sigur de informatie. Probabil i-a fost schimbata bara candva si de aici lipsa acestora si anularea furtunasului/mufei.
4. Pentru relee foloseste manualul si eLearn-ul (eventual ePer-ul pentru piese).
5. Subwoofer de fabrica au cele care vin cu echipare BOSE. Din cate am inteles daca nu au cablajul din fabrica e mai dificil de adaugat. Ar trebui sa fie in portbagaj, pe una din laterale, ma gandesc. Nu stiu sigur daca nu cumva a fost doar pe cele in 2 portiere.
6. Lasa Bilstein-ul, parerea mea. Cu 15 iarna va fi bine, atata timp cat nu e foarte joasa (nu mai mult de -30 mm)
7. Daca nici 156 nu are filtru de benzina, cred ca nici 147 nu are, deci nu-l cauta.

Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)

PostPosted: 10 Nov 2015, 02:06 

Salut.
Sa iti raspund si eu la ce stiu:
- senzori presiune roti nu are, poate doar modelul comandat de sultanul din Brunei,... daca o fi comandat vreodata un 47. Deci samsarul si-a croit o poveste frumoasa...
- butonul de incalzire scaun se afla pe rama scaunului spre exterior si ar trebui sa aprinda un led portocaliu, care se afla chiar pe buton, atunci cand e actionat. La tine e posibil sa fie ceva aftermarket si atunci nu are led. Poti pune o poza sa ne lamurim. Sau, e ars ledul.
- spalator de faruri am si eu si nu am xenon. Sincer, nu stiu cum arata borcanul in partea de jos dar stiu ca merge. Verifica daca ai cele 2 pompe, ca am inteles ca sunt 2. Daca ai numai una inseamna ca bara e schimbata de la o masina care avea.
- subul Bose original mi se pare ca se monta pe aripa stanga, in spatele arcului rotii si nu avea importanta daca masina era in 3 sau 5 usi. Merita montat doar in conjunctie cu niste boxe si un HU mai de doamna ajute. Pe mine nu ma pasioneaza treaba asta, dar daca scormonesti putin forumul gasesti info suficient. Exista un topic dedicat modificarilor sistemului audio.
- filtrul de benzina am inteles ca se schimba doar cand schimbi masina... adica nu intra la capitolul consumabile ca celelalte filtre

PostPosted: 10 Nov 2015, 12:51 

Car: 156 seconda serie
Bine ai venit :wave:

Filtrul de benzina este integrat in pompa. Nu este consumabil.

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 10 Nov 2015, 18:06 

Car: MB E 250 CDI
Vazut astazi masina, evaluat sumar, nu-i de dus la Remat, se poate pune pe picioare cu minimum de cheltuieli si multa bunavointa.
De apreciat e faptul ca nimeni nu a incercat sa-i faca buzele, deci masina arata singura ce interventii trebuiesc facute, nu e gunoi din ala polishat, plin de braduti si alte zorzoane. Kilometrajul arata bine (pe ceasuri) :lol: dar proprietarul a suportat bine vestea dupa testare, acum daca o fi pe perfuzii nu stiu, de la mine a plecat pe picioarele lui.
Duminica daca ne lasa timpul s-ar putea rezolva mare parte din deficientele minore constatate. Bube majore nu am vazut, e o chestie la actuatorul de pe admisie cu care nu ma impac, vedem cand demontam.
Sa fie in ceas bun ! :wave:

PostPosted: 10 Nov 2015, 18:12 

Car: 115/960
Pai? Ce-ai vazut in spatele ceasurilor de bord? :)
Si ce probleme sunt, asa, in mare?

PostPosted: 10 Nov 2015, 18:36 

Car: MB E 250 CDI
ALXege Quote:
Pai? Ce-ai vazut in spatele ceasurilor de bord? :)
Si ce probleme sunt, asa, in mare?
Ce crezi ca puteam sa vad, dublu decat in bord, doar traim in Romania, deci totul e la jumate decat prin alte parti... :lol:

Probleme mici: diverse plastice lipsa, elemente ornamentale de reconditionat / schimbat, scaune si banchete care necesita ceva atentie pe alocuri, chestii de genul.

Masina are spalatoare pe lumini cu halogen, n-ar fi prima, nu am bagat nasul pe dedesubt, doar am observat ca vasul de lichid e standard. O sa-l decupez putin si o sa-i integrez o a doua pompa cu presiune mare pe care o legam pe circuitul de spalatoare. Apoi vedem ce releu are draci pe el de nu vrea sa le actioneze nici macar la rece. Se rezolva.

Mai sunt unele chestii de revopsit, nu e mare lucru, se fac usor.

Suspensia cred ca ar trebui sa ramana cea Bilstein aflata momentan pe masina, e ce trebuie cu OEM-urile de 16, mai ales ca are gume bune pe ele. Cu atat mai mult cu cat a luat pe 15 pentru iarna, eu zic ca duce si nu se vor misca nici pietrele de la rinichi. Mai vedem la un drive-test ulterior pe macadam.

Avea ingnition failure pe fiecare cilindru, nici nu ma mir cu bujii Bosch, au fost comandate NGK-uri.

Problema mai mare: masina e 120 CP judecand dupa cele doua catalizatoare gemene superioare si decodare VIN. Nu m-am uitat decat superficial pe langa capac insa lipseste actuatorul de pe admisie, adica piesa metalica dintre chiulasa si admisia de plastic pare de 105 CP (care nu are actuator, neavand variator de faza). Vedem cand demontez de ce nu are sau care e problema.

In rest, masina de mafiot :tongue:

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00