It is currently 22 Nov 2024, 09:04

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 196 posts ]  Go to page Previous 14 5 6 7 8 Next
Author Message
 Post subject: Re: Politia Romana...
PostPosted: 17 Oct 2015, 01:33 

Car: Mercedes C Coupe
Am citit pe diagonala ultimele posturi, dar Valerica intreba ceva si raspunsurile primite de el sunt la nivelul acestui forum din pacate. Toti sariti pe el ca "Vezi Doamne" a gresit si mai are si curajul de a contesta amenda...
Va dau un exemplu:Acum vreo 5 ani m-a oprit politia pentru viteza. Eram in depasirea unui tir, eu fiind ultimul din cei 4 care depaseam acel tir, dar an avut si cea mai mare viteza pentru ca deja depasisem vreo 3 masini inainte. Am depasit pana am vazut linia continua, de limitarea de viteza n-am tinut cont, cu toate ca cei din fata mea si-au continuat depasirile. Am fost oprite 5 sau 6 masini, cei 3 din fata mea, camionul si poatr mai unul dupa mine. Cei 3 au luat amenda, eu pregateam sticlele de Jack din portbagaj(aveam 2 la mine) si banii ca sa scap cumva pentru ca in mod normal trebuia sa-mi ia carnetul. Limitarea era de 50/60/70 nu mai retin dar stiu sigur ca am avut +140km/h si, dupa ce am inmanat actele organului si am asteptat vreo 15 min, a venit politistul la mine si mi-a spus asa "Nu stiu dom-le daca ai avut viteza sau nu dar aparatul nostru nu te-a inregistrat. Te rog sa astepti pana le dam amenda celorlalti pentru a nu crede ca ne-ai mituit si de asta te lasam sa pleci". Cel mai placut moment de asteptare din viata mea!! :lol:

PostPosted: 17 Oct 2015, 02:52 

Ba chiar vreau sa fiu lupul moralist.
La Fest am fost prins cu 158 pe drum de 100. Am mers cu viteza asta pentru ca asa am vrut eu, dar odata prins mi-am asumat responsabilitatea.
Dima, a tras de mine sa contest treaba. Chiar a zis ca ma ajuta cu ce poate. Am refuzat pentru ca stiam ca am gresit. Stiam din capul locului in ce ma bag.

Dci,... chiar sunt lupul moralist. Ar trebui sa pleci capul in pamant ai sa iti asumi responsabilitatea... si consecintele

PostPosted: 17 Oct 2015, 10:35 

Car: Stelvio
Era s-o fur si eu in bucuresti. Era aproximativ ora 05.00, 3 legume (oameni) in masina, ploaie torentiala, plecam spre constanta, capitala nu o cunosc deloc. Cu telu in mana pentru ruta, cu 3 galagiosi in masina care urlau de zor am trecut pe un rosu la care eu am vazut doar semnul cedeaza. La un 25km/h nu am pus in pericol pe nimeni mai ales la ora aia. M-am asigurat de 2 ori stanga dreapta, dar 300 m mai tarziu carnetu era in mana lor. Am recunoscut ( cu toate ca nici acum nu sunt sigur ca era semafor acolo ). Inca am dubii daca era sau nu (ploaie urata, fiind si din constanta..poate mi-au dat teapa :lol: . Daca faceam show si era semafor ramaneam fara el clar. Au vazut ca eram treaz 100% fata de restu, ca sunt din constanta si 15 min mai tarziu eram pe A2 cu carnetu in buzunar. Super de treaba baietii. Au baut si ei niste beri si au dormit bine in dimineata aia.

Pentru viteza in localitati exista aplicatia Waze :first:

PostPosted: 17 Oct 2015, 18:43 

Car: Giulia Q
Condu si tu Mai cu grija ,astazi in parcare la brick aveai 60 la Ora , se auzea turbina de la 200 de metri !

Giulia Quadrifoglio 2.9 AT 2024 -

PostPosted: 17 Oct 2015, 19:26 

Car: Stelvio
Ramasesem fara materiale de constructii acasa. Putin presat de timp :)

PostPosted: 17 Oct 2015, 19:31 

Car: Alfa Romeo 159
din cate stiu eu , ai tot dreptul sa vezi poza pe loc nu doar in instanta!
de fiecare data cand am cerut asta, baietii mi-au aratat!

PostPosted: 18 Oct 2015, 01:19 

Daca nu s-a schimbat legea intre timp, legal n-ai nici un drept sa vezi poza. Doar in instanta o poti vedea. Flacaii aia au fost baieti buni de ti-au aratat.
Informatia o am de la un militian care mi-a saltat carnetul. Oricum, merita investigat si confirmat daca asa e.

PostPosted: 18 Oct 2015, 22:39 

Car: alfa romeo 159
Nu e obligat, doar în instanta trebuie sa prezinte cd-ul cu poze filmări.

PostPosted: 19 Oct 2015, 15:10 

Politia Romana a cumparat o flota de 400 x Polo 1.2 TSI / 90 Hp
:headscratch: :scratch:

PostPosted: 19 Oct 2015, 15:31 

Car: Carla
Fata de 60k de euro, cat au costat vechile Logan-uri...

PostPosted: 19 Oct 2015, 15:39 

bele_mihai Quote:
Pentru viteza in localitati exista aplicatia Waze :first:
De amorul discutiei: Waze nu iti arata decat radarele/echipajele de politie semnalate de altii, nu iti arata radarele aflate in miscare. Nu iti arata nici limita de viteza pe bucata de drum respectiva. Si mie imi place Waze si il folosesc cand am acces la internet, astea sunt limitarile pe care le-am observat eu.

PS: Here (de la Nokia) stie de limitele de viteza, ceva radare/camere fixe, conditii de trafic (daca ai acces la internet). Este o alternativa bunicica pentru Waze, inca mai am de testat.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 19 Oct 2015, 20:27 

Car: 156 1.9 mJTD
Confirm ca statia nu are rival inca pentru informatii de drum.
Stii poate in ce zona a tarii activeaza pistoalele laser ? Auzisem ca au ceva in testare doar insa nu isi permit sa cumpere momentan.

Image
ALFA ROMEO dauneaza grav permisului!

PostPosted: 23 Oct 2015, 08:33 

Car: o cisterna
goldfinger Quote:
Se putea si mai rau. Se putea sa fi trecut de la Alfa 159 la Seat Leon.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 23 Oct 2015, 12:55 

... 2.0 TDI :lol:

PostPosted: 04 Nov 2015, 00:51 

Car: Mercedes C Coupe
Politia Germana, dar scriu aici si rog sa fie mutat/sters daca nu e ok.
Am fost oprit pentru un control de rutina, control foarte bine organizat in care toate masinile erau oprite intr-o parcare unde echipaje de 2 controlau daca vehiculele sunt in regula.
Ma asteptam la "surprize", dupa experienta acumulata cand eram oprit si aveam numere de RO si eram cautat pana si-n gaura din dos.
Surpriza a fost pana la urma una placuta. Acte, TUV, NU au verificat asigurarea, lumini, stop pe frana, trusa prim ajutor, vesta reflectorizanta, triunghiuri si anvelope. Inca am anvelopele de vara si singurul lucru ce mi l-au spus e ca parca nu-s destul de umflate gumele, fiind indrumat sa le umflu intr-un peco aflat la 200m distanta. Asta chiar vroiam sa verific si eu, dar am tot amanat. Circuland doar in oras nu poti sa-ti dai seama daca anvelopele au presiunea care trebuie sau doar 1.7/1.6 cum a fost la mine.
A doua zi mi s-a spart furtunul de alimentare cu motorina si sunt curios, dar nu foarte, ce se intampla daca se fisura atunci si-mi curgea motorina pe sub masina in momentul acela.

PostPosted: 05 Nov 2015, 10:29 

Car: Passat 1.9 TDi
madkat Quote:
prin transilvania deloc, si am batut multisor zona
au in Tg Mures cam din vara, cumparat de primarie, insa am inteles ca nu se foloseste numai pe raza orasului (fiind donat de primarie)

PostPosted: 05 Nov 2015, 10:56 

Car: Carla
Au si in Timisoara.

PostPosted: 10 Dec 2015, 01:39 

Am o mica patanie, incerc sa o povestesc mai pe inteles si in amanunt. Poate cineva s-a mai lovit si ma poate indruma intr-un fel sau altul.

Aseara la 21 ma duceam spre casa cu masina care in poza este de culoare verde. Eram pe banda din mijloc, in stanga aveam o masina iar cel din dreapta, in poza cu masina rosie, m-a acrosat, sters cu bara lui spate, am franat, am claxonat, omul i-a dat si mi-a taiat calea. Acolo drumul se ingusteaza oarecum pentru ca prima banda dupa intersectie e ocupata de masini.
Am simtit in volan, am fost convins si l-am claxonat pe om sa se opreasca sa vedem, s-a oprit cativa metri sa lase o persoana si apoi la urmatoarea intersectie s-a intors. Am mers in spatele lui, am claxonat in ideea ca se va opri si s-a oprit in dreptul unui echipaj de la proximitate unde le-a spus ca il urmaresc eu. I-am explicat politistului ca m-a acrosat, celalalt conducator mi-a spus ca nu este adevarat, i-am aratat pe masina lui urme negre pe bara spate acolo unde eu consider ca m-a sters si a spus ca urma lui e mai veche si ca nu e adevarat ce spun eu. Am cautat si la mine pe masina dar fiind intuneric nu am reusit sa observ, prin urmare polistustul a sustinut ce a zis celalalt si m-a trimis acasa. Am facut poze la masina celuilalt si la masina politistului pentru a avea cumva o dovada ca a fost acolo si pentru a sti ce echipaj a fost la acea data si ora. De aici povestea a degenerat, politistul mi-a cerut toate actele, a intrat pe geam sa ma opreasca sa nu plec, sa ma legitimeze, a chemat inca un echipaj de parca el nu era de ajuns. I-am spus ca ma legitimez, dar nu ii inmanez actele masinii pentru poza facuta. A venit un alt echipaj si pana la urma au primit datele prin statie si am fost lasat sa plec.
Am ajuns acasa si m-am uitat cu atentie la masina unde am observat bara si bandoul julite, sterse. Am mers la accidente usoare si am declarat evenimentul, am primit adeverinta de reparatie cu R care din ce stiu inseamna revenire. Masina este pe o firma. La plecare l-am intrebat pe agent care este solutia si daca va fi o amiabila intre noi pentru ca totul sa se termine fara suparari. Politistul a spus ca odata ce am ajuns acolo nu mai este vorba de asa ceva, urmeaza amenda.
In seara asta sunt sunat pe la 21 de catre un politist daca ma pot prezenta. Am plecat si in cateva minute am ajuns acolo. Celalalt venise insotit de doi baieti care ulterior au fost martori la expertiza sau constatare a agentului. Agentul ne-a pus sa punem masinile unele langa altele, a masurat distanta de la sosea la bandoul meu si distanta de la sosea la urma de pe masina celuilalt. A concluzionat ca nu se potrivesc si intre aceste elemente distanta este de 12-13 cm. I-am explicat ca am franat si masina celalalta taiandu-mi calea a intrat intr-un balans si nu este relevanta aceasta masuratoare pentru masinile in momentul impactului nu erau la nivelul masuratorii, adica in stationare.
Am intrat in birou si politistul mi-a spus sa facem o amiabila sa se solutioneze cazul, cu conditia ca eu sa dau o declaratie cum ca sunt de acord cu constatarea lui si ca intre cele doua vehicule nu a avut loc atingere. I-am spus ca dau declaratie cum ca nu sunt de acord cu ce spune si nu semnez declaratia pe care mi-o cere el.
Politistul mi-a cerut adeverinta de reparatie pe care mi-a dat-o aseara, nu am avut-o la mine, nici nu o dadeam. Mi-a spus sa o rup dupa ce fac amiabila si dupa ce declar ca masinile nu s-au atins in acest eveniment conform spuselor lui.
Presandu-ma toti sa declar, le-am spus ca declar dupa ce facem amiabila, pana la urma au fost de acord. M-am pus si am scris amiabila si apoi politistul il pune pe unul dintre insotitori sa completeze o declaratie de martor. In timp ce completam, vine si mi-o pune in fata sa o semnez, o citesc si apoi ii spun ca nu semnez.
Il intreb cum e posibil ca organ de politie si constatator al evenimentului sa ma puna sa fac amiabila sa merg la asigurator sa imi repar masina daca el nu constata acest eveniment si il intreb cum imi repar masina daca in pv-ul politiei evenimentul nu s-a produs. Raspunsul politistului a fost : pe banii tai.
Mi-am luat actele si am plecat acasa.
Dupa cateva minute ma suna sa ii duc copie asigurarii amiabile ca nu e normal si ca vor urma probleme asupra mea si voi vedea ce patesc. Nu am dus nimic, de fapt nu aveam ce, pentru ca daca duceam cu martorul de la constatare si amiabila inchideau dosarul fara probleme.

Care este solutionarea in situatia asta, ce raspuns primesc de la politist? Ce am de facut din ce stiti si voi?

Attachments:
Untitled.jpg
Untitled.jpg [ 150.12 KiB | Viewed 2157 times ]

PostPosted: 10 Dec 2015, 02:35 

Car: alfa romeo 159
valerica Quote:
Am o mica patanie, incerc sa o povestesc mai pe inteles si in amanunt. Poate cineva s-a mai lovit si ma poate indruma intr-un fel sau altul.

Aseara la 21 ma duceam spre casa cu masina care in poza este de culoare verde. Eram pe banda din mijloc, in stanga aveam o masina iar cel din dreapta, in poza cu masina rosie, m-a acrosat, sters cu bara lui spate, am franat, am claxonat, omul i-a dat si mi-a taiat calea. Acolo drumul se ingusteaza oarecum pentru ca prima banda dupa intersectie e ocupata de masini.
Am simtit in volan, am fost convins si l-am claxonat pe om sa se opreasca sa vedem, s-a oprit cativa metri sa lase o persoana si apoi la urmatoarea intersectie s-a intors. Am mers in spatele lui, am claxonat in ideea ca se va opri si s-a oprit in dreptul unui echipaj de la proximitate unde le-a spus ca il urmaresc eu. I-am explicat politistului ca m-a acrosat, celalalt conducator mi-a spus ca nu este adevarat, i-am aratat pe masina lui urme negre pe bara spate acolo unde eu consider ca m-a sters si a spus ca urma lui e mai veche si ca nu e adevarat ce spun eu. Am cautat si la mine pe masina dar fiind intuneric nu am reusit sa observ, prin urmare polistustul a sustinut ce a zis celalalt si m-a trimis acasa. Am facut poze la masina celuilalt si la masina politistului pentru a avea cumva o dovada ca a fost acolo si pentru a sti ce echipaj a fost la acea data si ora. De aici povestea a degenerat, politistul mi-a cerut toate actele, a intrat pe geam sa ma opreasca sa nu plec, sa ma legitimeze, a chemat inca un echipaj de parca el nu era de ajuns. I-am spus ca ma legitimez, dar nu ii inmanez actele masinii pentru poza facuta. A venit un alt echipaj si pana la urma au primit datele prin statie si am fost lasat sa plec.
Am ajuns acasa si m-am uitat cu atentie la masina unde am observat bara si bandoul julite, sterse. Am mers la accidente usoare si am declarat evenimentul, am primit adeverinta de reparatie cu R care din ce stiu inseamna revenire. Masina este pe o firma. La plecare l-am intrebat pe agent care este solutia si daca va fi o amiabila intre noi pentru ca totul sa se termine fara suparari. Politistul a spus ca odata ce am ajuns acolo nu mai este vorba de asa ceva, urmeaza amenda.
In seara asta sunt sunat pe la 21 de catre un politist daca ma pot prezenta. Am plecat si in cateva minute am ajuns acolo. Celalalt venise insotit de doi baieti care ulterior au fost martori la expertiza sau constatare a agentului. Agentul ne-a pus sa punem masinile unele langa altele, a masurat distanta de la sosea la bandoul meu si distanta de la sosea la urma de pe masina celuilalt. A concluzionat ca nu se potrivesc si intre aceste elemente distanta este de 12-13 cm. I-am explicat ca am franat si masina celalalta taiandu-mi calea a intrat intr-un balans si nu este relevanta aceasta masuratoare pentru masinile in momentul impactului nu erau la nivelul masuratorii, adica in stationare.
Am intrat in birou si politistul mi-a spus sa facem o amiabila sa se solutioneze cazul, cu conditia ca eu sa dau o declaratie cum ca sunt de acord cu constatarea lui si ca intre cele doua vehicule nu a avut loc atingere. I-am spus ca dau declaratie cum ca nu sunt de acord cu ce spune si nu semnez declaratia pe care mi-o cere el.
Politistul mi-a cerut adeverinta de reparatie pe care mi-a dat-o aseara, nu am avut-o la mine, nici nu o dadeam. Mi-a spus sa o rup dupa ce fac amiabila si dupa ce declar ca masinile nu s-au atins in acest eveniment conform spuselor lui.
Presandu-ma toti sa declar, le-am spus ca declar dupa ce facem amiabila, pana la urma au fost de acord. M-am pus si am scris amiabila si apoi politistul il pune pe unul dintre insotitori sa completeze o declaratie de martor. In timp ce completam, vine si mi-o pune in fata sa o semnez, o citesc si apoi ii spun ca nu semnez.
Il intreb cum e posibil ca organ de politie si constatator al evenimentului sa ma puna sa fac amiabila sa merg la asigurator sa imi repar masina daca el nu constata acest eveniment si il intreb cum imi repar masina daca in pv-ul politiei evenimentul nu s-a produs. Raspunsul politistului a fost : pe banii tai.
Mi-am luat actele si am plecat acasa.
Dupa cateva minute ma suna sa ii duc copie asigurarii amiabile ca nu e normal si ca vor urma probleme asupra mea si voi vedea ce patesc. Nu am dus nimic, de fapt nu aveam ce, pentru ca daca duceam cu martorul de la constatare si amiabila inchideau dosarul fara probleme.

Care este solutionarea in situatia asta, ce raspuns primesc de la politist? Ce am de facut din ce stiti si voi?

parerea mea : daca nu esti multumit de cum a incercat sa o rezolve politistul , fa-i reclamatie mai sus , catre seful lui . Trebuia sa iei si tu un martor cu tine cand ai mers la politie.
Legat de chestia cu masuratoarea e o prostie , pe mine m-a izbit in portbajal un autocar. Distanta unde avea semnul de mercedes e pe mijloc cam la jumatatea botului , si pe mine m-a izbit in cantul de la portabaj. Cand am ajuns la inspectorul de daune se uita mirat cum m-a izbit ala cand masina mea e asa joasa si stema asa sus ( diferenta fiind de vreo 20-30 cm cred ) atunci i-am explicat ca eu eram oprit la trecerea de pietoni si autocarul a venit pe franare , in alunecare , si botul i-a coborat mult. Tot nu era convins , norocul meu a fost ca i-a ramas imprimitata stema mea alfa in praf pe botul lui langa stema lui :))), era perfect de clara pe praf a facut si poza :). mi-a indoit doar portabajul si mi-am luat altul nou. Oricum aveam martor in masina si era o masina de politie langa trecere si au fost foarte saritori baietii.

PostPosted: 10 Dec 2015, 02:54 

Banuiala mea este ca individul care te-a tamponat nu are asigurare valabila. Cere un proces verbal de constatare a accidentului daca individul respectiv nu vrea sa semneze amiabila. Daca politistii nu te rezolva cu nimic, mergi la comandant. Daca nici aici nu ai succes, intocmeste o plangere la sectia de care apartii ca domiciliu impotriva individului care te-a lovit si nu a oprit si a politistilor care nu au vrut sa iti dea constatare. La sfarsit, iei numele politistilor, intri pe site-ul pmb (primaria buc.) si redacteza si acolo o plangere frumusica impotriva politistilor 'amabili'. Personal, daca nu mi-as rezolva problema, mi-as lua un avocat si m-as judeca in instanta cu ei. Vezi nu spala masina pana nu iti rezolvi problema. Succes!

PostPosted: 10 Dec 2015, 03:16 

Valerica, nasol momentul. Nu imi dau seama cum s-ar rezolva problema, insa eu m-as duce la un avocat care sa aiba legatura cu astfel de evenimente.
Intereseaza-te daca exista in zona camere de supraveghere a traficului. Eventual mai du-te o data in zona, ziua, si vezi pe stalpii din imprejurimi daca sunt camere. Din cate stiu in ultimi ani au inceput sa monteze si sunt active. Pot fi folosite exact in situatii de acest gen.

PostPosted: 10 Dec 2015, 10:55 

Are asigurare, permis totul ok.
Neclaritatea vazuta de mine e in solutia data de politist, cum ca eu sa fac amiabila dupa ce declar ca evenimentul nu s-a produs. Adica o situatie imposibila.
Nu vad de ce nu solutioneaza el si sa imi dea asigurarea celuilalt.

PostPosted: 10 Dec 2015, 12:38 

Car: Alfa Romeo 147
Tu ce daune reale ai la masina? Un bandou zgariat?

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 10 Dec 2015, 12:54 

Orice eveniment trebuie declarat la politie. Pentru dauna mea am adeverinta de reparatii eliberata de politie. Nu conteaza suma, conteaza ca s-a produs in urma unui eveniment in trafic si celalalt nu a recunoscut.
Acum trebuie o solutionare si voi vedea cum voi fi impachetat, probabil voi si amendat ca e posibil orice. Eu am fost pus sa dau o declaratie ca evenimentul nu s-a produs, sa rup adeverinta de reparatii si sa fac amiabila. Adica sa primesc amenda pentru declaratie mincinoasa la producerea evenimentului, fals un asigurare prin incercare frauduloasa de a imi reapara masina.

PostPosted: 10 Dec 2015, 13:08 

Car: Alfa Romeo 147
Si daca ai doar un bandou zgariat de ce trebuie sa-ti bati capul? Adica eu sincer nu as avea timp si nici chef de atatea drumuri si f*tai pentru un bandou sau o bara usor zgariata, care probabil iese la polish.

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

Post new topic  Reply to topic  [ 196 posts ]  Go to page Previous 14 5 6 7 8 Next

All times are UTC+03:00