valerica Quote:
Am o mica patanie, incerc sa o povestesc mai pe inteles si in amanunt. Poate cineva s-a mai lovit si ma poate indruma intr-un fel sau altul.
Aseara la 21 ma duceam spre casa cu masina care in poza este de culoare verde. Eram pe banda din mijloc, in stanga aveam o masina iar cel din dreapta, in poza cu masina rosie, m-a acrosat, sters cu bara lui spate, am franat, am claxonat, omul i-a dat si mi-a taiat calea. Acolo drumul se ingusteaza oarecum pentru ca prima banda dupa intersectie e ocupata de masini.
Am simtit in volan, am fost convins si l-am claxonat pe om sa se opreasca sa vedem, s-a oprit cativa metri sa lase o persoana si apoi la urmatoarea intersectie s-a intors. Am mers in spatele lui, am claxonat in ideea ca se va opri si s-a oprit in dreptul unui echipaj de la proximitate unde le-a spus ca il urmaresc eu. I-am explicat politistului ca m-a acrosat, celalalt conducator mi-a spus ca nu este adevarat, i-am aratat pe masina lui urme negre pe bara spate acolo unde eu consider ca m-a sters si a spus ca urma lui e mai veche si ca nu e adevarat ce spun eu. Am cautat si la mine pe masina dar fiind intuneric nu am reusit sa observ, prin urmare polistustul a sustinut ce a zis celalalt si m-a trimis acasa. Am facut poze la masina celuilalt si la masina politistului pentru a avea cumva o dovada ca a fost acolo si pentru a sti ce echipaj a fost la acea data si ora. De aici povestea a degenerat, politistul mi-a cerut toate actele, a intrat pe geam sa ma opreasca sa nu plec, sa ma legitimeze, a chemat inca un echipaj de parca el nu era de ajuns. I-am spus ca ma legitimez, dar nu ii inmanez actele masinii pentru poza facuta. A venit un alt echipaj si pana la urma au primit datele prin statie si am fost lasat sa plec.
Am ajuns acasa si m-am uitat cu atentie la masina unde am observat bara si bandoul julite, sterse. Am mers la accidente usoare si am declarat evenimentul, am primit adeverinta de reparatie cu R care din ce stiu inseamna revenire. Masina este pe o firma. La plecare l-am intrebat pe agent care este solutia si daca va fi o amiabila intre noi pentru ca totul sa se termine fara suparari. Politistul a spus ca odata ce am ajuns acolo nu mai este vorba de asa ceva, urmeaza amenda.
In seara asta sunt sunat pe la 21 de catre un politist daca ma pot prezenta. Am plecat si in cateva minute am ajuns acolo. Celalalt venise insotit de doi baieti care ulterior au fost martori la expertiza sau constatare a agentului. Agentul ne-a pus sa punem masinile unele langa altele, a masurat distanta de la sosea la bandoul meu si distanta de la sosea la urma de pe masina celuilalt. A concluzionat ca nu se potrivesc si intre aceste elemente distanta este de 12-13 cm. I-am explicat ca am franat si masina celalalta taiandu-mi calea a intrat intr-un balans si nu este relevanta aceasta masuratoare pentru masinile in momentul impactului nu erau la nivelul masuratorii, adica in stationare.
Am intrat in birou si politistul mi-a spus sa facem o amiabila sa se solutioneze cazul, cu conditia ca eu sa dau o declaratie cum ca sunt de acord cu constatarea lui si ca intre cele doua vehicule nu a avut loc atingere. I-am spus ca dau declaratie cum ca nu sunt de acord cu ce spune si nu semnez declaratia pe care mi-o cere el.
Politistul mi-a cerut adeverinta de reparatie pe care mi-a dat-o aseara, nu am avut-o la mine, nici nu o dadeam. Mi-a spus sa o rup dupa ce fac amiabila si dupa ce declar ca masinile nu s-au atins in acest eveniment conform spuselor lui.
Presandu-ma toti sa declar, le-am spus ca declar dupa ce facem amiabila, pana la urma au fost de acord. M-am pus si am scris amiabila si apoi politistul il pune pe unul dintre insotitori sa completeze o declaratie de martor. In timp ce completam, vine si mi-o pune in fata sa o semnez, o citesc si apoi ii spun ca nu semnez.
Il intreb cum e posibil ca organ de politie si constatator al evenimentului sa ma puna sa fac amiabila sa merg la asigurator sa imi repar masina daca el nu constata acest eveniment si il intreb cum imi repar masina daca in pv-ul politiei evenimentul nu s-a produs. Raspunsul politistului a fost : pe banii tai.
Mi-am luat actele si am plecat acasa.
Dupa cateva minute ma suna sa ii duc copie asigurarii amiabile ca nu e normal si ca vor urma probleme asupra mea si voi vedea ce patesc. Nu am dus nimic, de fapt nu aveam ce, pentru ca daca duceam cu martorul de la constatare si amiabila inchideau dosarul fara probleme.
Care este solutionarea in situatia asta, ce raspuns primesc de la politist? Ce am de facut din ce stiti si voi?
parerea mea : daca nu esti multumit de cum a incercat sa o rezolve politistul , fa-i reclamatie mai sus , catre seful lui . Trebuia sa iei si tu un martor cu tine cand ai mers la politie.
Legat de chestia cu masuratoarea e o prostie , pe mine m-a izbit in portbajal un autocar. Distanta unde avea semnul de mercedes e pe mijloc cam la jumatatea botului , si pe mine m-a izbit in cantul de la portabaj. Cand am ajuns la inspectorul de daune se uita mirat cum m-a izbit ala cand masina mea e asa joasa si stema asa sus ( diferenta fiind de vreo 20-30 cm cred ) atunci i-am explicat ca eu eram oprit la trecerea de pietoni si autocarul a venit pe franare , in alunecare , si botul i-a coborat mult. Tot nu era convins , norocul meu a fost ca i-a ramas imprimitata stema mea alfa in praf pe botul lui langa stema lui
)), era perfect de clara pe praf a facut si poza
. mi-a indoit doar portabajul si mi-am luat altul nou. Oricum aveam martor in masina si era o masina de politie langa trecere si au fost foarte saritori baietii.