mugurel Quote:
Pai ca si la noi ... Ar fi bine sa fie vanzatorul acelasi cu cel din acte . As vrea sa iti zic sa verifici sa aiba toate actele necesare dar chiar nu stiu care ar fi astea de Italia . Si facand tranzactia in Anglia , banuiesc ca veti face doar o hartie semnata de voi si cam atat.
Procedura de inmatriculare a unui auto cu numere de Italia este cea mai simpla posibil.
Vanzatorul trebuie sa-ti inmaneze 2 documente:
- certificatul de inmatriculare al masinii, alb-gri cu font albastru, pe care sunt trecute datele constructive, proprietarii si ITP-urile.
- certificatul de proprietate, galben, pe care scrie sus ca nu rezulta inscrierea niciunei ipoteci in legatura cu masina.
Daca vanzatorul este si ultimul proprietar din talon, atunci faceti contract de vanzare cumparare intre voi, de mana, plus o xerocopie de pe actul lui de identitate emis de autoritatile italiene.
Daca vanzatorul nu este trecut in talon, ci un oarecare, dupa ce-ti inmaneaza documentele mentionate, trebuie sa procedezi astfel: Il elimini pe om din tranzactie ca nu ai ce face cu el, eventual faci un contract intre tine si el in prezenta unor martori, contract pe care il pastrezi pentru tine separat, asta ca sa te acoperi in caz de ceva nashpa.
Apoi faci un contract de mana fictiv intre tine si ultimul proprietar din talon, cel mai bine in italiana si apoi il traduci, dar se poate si in romana daca vrei sa reduci costul (spui la politie cand vei fi intrebat ca italianul vanzator s-a aflat in Romania cu afaceri si ai cumparat masina pe teritoriul tarii de la el, ceea ce implicit presupune contract in romaneste).
Problema se va pune daca nu vei avea o copie de pe actul de identitate al acelei persoane ca sa faci contractul complet. In acest caz, numele si adresa le iei din talon, iar seria si numarul de buletin + codul fiscal (CNP-ul lor) le inventezi. Nu poate fi verificata inventia de catre serviciul nostru de inmatriculari, ca nu pot vedea baza lor de date. Daca vrei s-o faci cat mai reala iti dau un scan de pe buletinul meu italian, scrimbi si tu cateva cifre intre ele, atat la serie, cat si la codul fiscal.
Alte documente nu-ti trebuiesc ca persoana fizica.
Dupa realizarea inmatricularii in RO, daca vrei sa fii baiat finut faci o copie de pe talonul romanesc al masinii, o traduci in italiana si o legalizezi/apostilezi, le pui pe ambele in plic recomandat pe adresa ultimului proprietar din talonul de Italia si mai scrii ceva de multumiri sau chiar de ma-sa, cum vrei tu...
cu aceste documente el va putea radia masina din circulatie in Italia, sa nu mai arunce 600 euro impozit degeaba.
plimbvaca Quote:
masina e in anglia, unde sunt si eu acum si costa 3300lire. asigurarea de italia urmeaza sa expire in curand... nu mai stiu cand dar foarte curand.
Asigurarea ti-a expirat deja, tocmai ti-am verificat-o, uite print cu a ta expirata si una valida ca sa vezi ca baza de date merge.