lucianm Quote:
@coman: nu vorbesc din carti, firma la care lucrez a vandut o multime de fibre de carbon din 2001 si pana azi. Cu know-how-ul aferent, ma intelegi. Daca chiar te intereseaza, ceea ce ma indoiesc, pentru ca esti prea preocupat sa iti expui ideile, iti pot spune obiective importante din Galati,Moldova(nu din Tokyo) consolidate cu fibra de carbon. Daca ramaneam la tehnologia care iti e atat de draga, le-ai fi vazut: ar fi avut o colivie de sine de otel pe ele.
Dar nu ma pot supara pe tine, fiindca si eu am aceeasi parere in privinta telefoanelor, tabletelor si altor device-uri de astea semi-inutile si care iti consuma o gramada de bani ca sa te invete sa respiri.
@yux: cand vrei si ai timp, suna-ma si discutam la obiect. E un domeniu fascinant si avem tehnologia pusa la punct.
In rest, sa ramanem la Alfa Romeo.
consiglere, cate lucruri pot sa te intereseze intr o viata de om, totul e in regula, nu neg, tehnologiile se schimba insa putem avea anumite afinitati pentru anumite solutii, nu vreau sa ma pricep la constructii, desi baza la orice institutie de invatamant cu acest profil nu difera foarte mult de ceea ce am studiat, nu ca ar fi fost mare lucru, dar inginerii inteleg despre ce este vorba, ma refer la inginerii adevarati nu cei facuti la apelul de seara, care se duc cu carbonul in panzele albe si se excita la el ca ghitzeii la poarta noua, totul trebuie privit ca si solutie cu bune si cu rele, pentru ca altfel nu este cale, iar pentru mine folosirea materialelor compozite in automotive ca si elemente de structura mi se pare un lucru egoist, mai ales pentru vanzarea in masa, din cauza posibilitatilor ulterioare de interventie si reparatie reduse, stiu ca asta este viiorul, al masinii de plastic, insa ma bucura gandul ca e doar un alt episod in evolutia omului, un episod care are radacinile in reducerea costurilor si in corporatism sinistru, in nonsens si nonvaloare, neonest, dar dupa cum stii nimic nu tine o viata, chiar si aceste noi concepte vor fi la garla candva.
in constructii e altceva, prin zidul vechi pui o bara de fibra sau ceva in genul, nu vad nimic rau in asta.