Salutare si aici,
De vreo 2 sapt sunt posesorul unei Giulietta,(de fapt am condus-o doar 3 zile
) motor 1,4 Multiair, 170 cp, manuala, rosie, praguri,
jante 17". In interior, piele+stofa, clima 2 zone, navi, echipare Distinctive, conform actelor.
Masina este adusa din Italia, 94800 km, de DanS. Dan a fost corect, sincer cu mine, om "calumea".
Masina am luat-o pt sotie, deci nu renunt la 159. Am condus masina de la Buc la Cluj, si in oras cam 70-100 km.
Dupa ce am facut cunostiinta cu masina, exterior frumos, desi la momentul aparitiei nu imi placea, in timp am inceput sa o iubesc, interiorul mi s-a parut chiar placut de la inceput. Materialele nu sunt cele mai slabe, si doar in cateva locuri pot spune ca este un plastic mai urat, de ex pe bord deasupra. Dar per total mi se pare un interior frumos.
La drum, masina asta este 2 in 1
Pe modul normal, nu prea sunt incantat, este o masina "average", economicoasa la drum lung si cam atat. Insa in modul dynamic, pe cuvant ca este ceva care ma face sa zambesc de unul singur in masina. Mergand cu sotia, am trecut masina pe D, si am zambit singur, dupa care m-a intrebat ce am?
Asta este exact de fiecare data reactia mea, cand trec masina in D. Pe modul dynamic, masina are putere de la 1200 rpm aprox, simti din prima forta. In normal, mie se pare ca doar de la 2800-3000 rpm trage cu adevarat. Stabilitatea este un punct forte, dupa parerea mea, pt o masina ca asta, poti sa mergi in limite pe curbe, fara emotii.
Este o masina placuta la condus, un drum de 450 km nu m-a oboist, si chiar am fost incantat de masina, ma gandeam ca poate nu o sa mai vreau 159-le. In momentul in care m-am urcat in 159, m-am reindragostit de ea, senzatia oferita de masina este peste Giulietta.
La Roscata, un pic mi se pare prea moale-elastica, cutia de viteze, si parca cere schimbare de viteze tot timpul. Interiorul mi se pare sufficient pentru clasa aceasta, cu un minus la capitolul spatii depozitare. Nu am unde sa pun un telefon, iar spatiile de pahare, sticle sunt cam aiurea, dar te descurci cumva. Volanul, mi se pare o idee aiurea, plus ca este combinatia intre Fiat si Alfa Romeo, nu e prea placut la manevre in oras.
In concluzie, dupa cat am mers eu cu ea, mi se pare o masina draguta dar si furioasa, imi place.
Cateva poze, facute de cand am luat-o, nu am mai apucat sa fac poze, mai ales ca s-a cam stricat vremea. Cat de curand voi reveni cu poze detaliate.