It is currently 17 Nov 2024, 07:42

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
 Post subject: Re: mi alfa
PostPosted: 10 Sep 2015, 14:52 

Car: 159
Dupa aproape 9000 km masina inca se tine bine . Cu toate ca am ,,achizitionat'' multiple zgaraieturi pe spoiler fata (deh suspensie sport) si praguri , Alfa asta inca face oamenii sa intoarca capul dupa ea .

La revizia de 9000km s-a schimbat :
- ulei Castrol Magnatec Diesel 5W40 DPF (155lei )+ Prolong AMFT+(109lei+23 lei transport)
- filtru ulei Mann (40 lei)
-filtru aer Purflux (40 lei)
-filtru motorina Champion (54 lei +20 lei transport)
-fulie arbore cotit Impergom (264lei +25 lei transport)

Urmeaza sa se mai schimbe in perioada urmatoare brat fata dreapta superior TRW(datorita drumurilor romanesti , cu ocazia asta le multumesc celor de la drumuri si conducatorilor iubiti pentru gropile din mijlocul soselei) si placute frana spate TRW .

De asemenea fiindca scoate un fum negru de toata frumusetea (injectoare iesite din parametrii conf.opinie mecanici :censored: :disgust1: ) la urmatorul drum lung va mai primi si un aditiv de motorina TRIAX Diesel Complete (33 lei) .

PostPosted: 10 Sep 2015, 15:00 

Car: Alfa Romeo 159
Salut.
Imi pare rau ca ai luat o decizie presat de venirea mea...

Cum e acum masina? Ai rezolvat fumul alb/gri? Intercoolerul avea probleme?

De proces recuperare taxa auto...ce sa zic...aflasem ca primul proprietar in Romania, tipul din Oradea (aveam, la cererea mea, foto de pe Cartea de Identitate a masinii, dupa care am studiat istoria persoanelor...), are pe rol (vazut pe portal just.ro) procese de tipul asta...nu eram sigur ca mai plec spre Sebes, nu am mai vorbit pe tema asta cu vanzatorul, dar tu o cumparasei deja, nu m-am mai obosit cu verificari mai adanci...

Vanzatorul era un intermediar, se dadea var cu proprietarul, care chipurile era plecat in Anglia, tocmai ca cel ce cumpara masina sa nu-l poata lua la intrebari pe proprietar asupra taxei auto pe cale de recuperare...
Au pus la cale atent treaba cu recuperarea taxei...dupa ce au aflat de proces au decis sa o vanda, chiar pe bani mai putini decat ar fi vrut la inceput...

In rest, iti doresc sa te bucuri de masina, mie mi-a placut tare cum se misca. Foarte tare mi-a placut pentru un 1,9 nativ 150 cp, cu o cutie Qtronic ce lucra impecabil, proprietarul zicea ceva de un remap in jur de 170 cp.

Cu stima.

PostPosted: 10 Sep 2015, 16:29 

Nu stiu care a fost faza cu intermediarul si ce mai exact au pus la cale . Eu mi-am recuperat de la vanzatoare aproape jumatate din taxa platita .
M-am grabit cu achizitia si din alte motive .
Inainte de achizitie am fost la o reprezentanta Alfa Romeo unde am pus-o pe tester si a iesit ok . De fapt asta m-a convins mai mult sa o cumpar .
Fumul din cat am observat eu este negru si nu alb/gri . Cand am cumparat-o nu am observat sa scoata fum . Oricum masina se misca foarte bine . Nu stiam de remap , asa zisul var al proprietarului nu mi-a zis nimic de lucrul asta .

PostPosted: 10 Sep 2015, 21:27 

Car: Alfa Romeo 159
Eu am vazut-o prima oara cu inca un prieten,a mers cu alta masina in urma mea,care testam Alfa,a vazut fumul la greu,apoi l-am trecut pe el in Alfa si a dat talpa,am vazut si eu fum serios.
Vanzatoarea in acte era mama proprietarului.
Bine ca ai recuperat macar jumatate din suma platita!
Daca dibui de unde e fumul,e super in regula,masina se misca absolut minunat pt un 1.9 16 valve.
Repet,mie mi-a placut tare mult dinamica masinii.
Trebuie sa ai grija cu intretinerea,ai o masina sprintena,sa o stapanesti cu maxima placere!
Cu toata stima.

PostPosted: 18 Sep 2015, 11:25 

Banuiala mea e ca fumul e din cauza turbinei . Combinatia diesel +cutie automata+ drumuri 90% in oras nu e una prea fericita . Q-tronicul schimba la 1200rpm in jos si 2200rpm in sus . Din ce am observat atunci cand creste presiunea pe turbo iese mai mult fum . Cred ca o sa urmeze sa demontez si turbina sa vad in ce stare e .
Dupa 200km exclusiv pe autostrada cu acceleratii puternice si mult fum dupa mine parca cantitatea de fum s-a mai redus .
Referitor la aditivul pentru motorina pot spune ca face toti banii , nu vreau sa fac reclama dar parca e alta masina . Probabil il voi folosi in continuare avand in vedere caliatatea proasta a motorinei de la noi .

PostPosted: 30 Sep 2015, 17:09 

Am o dilema , poate ma ajuta cineva . Carcasa filtrului de aer de pe 2.4 jtdm e identica cu cea de pe 1,9 jtdm , sau cu alte cuvinte ar merge sa pun pe 1,9 jtdm o carcasa de pe un 2.4?

PostPosted: 13 May 2016, 18:58 

Danman Quote:
Salut.
Imi pare rau ca ai luat o decizie presat de venirea mea...

Cum e acum masina? Ai rezolvat fumul alb/gri? Intercoolerul avea probleme?

De proces recuperare taxa auto...ce sa zic...aflasem ca primul proprietar in Romania, tipul din Oradea (aveam, la cererea mea, foto de pe Cartea de Identitate a masinii, dupa care am studiat istoria persoanelor...), are pe rol (vazut pe portal just.ro) procese de tipul asta...nu eram sigur ca mai plec spre Sebes, nu am mai vorbit pe tema asta cu vanzatorul, dar tu o cumparasei deja, nu m-am mai obosit cu verificari mai adanci...

Vanzatorul era un intermediar, se dadea var cu proprietarul, care chipurile era plecat in Anglia, tocmai ca cel ce cumpara masina sa nu-l poata lua la intrebari pe proprietar asupra taxei auto pe cale de recuperare...
Au pus la cale atent treaba cu recuperarea taxei...dupa ce au aflat de proces au decis sa o vanda, chiar pe bani mai putini decat ar fi vrut la inceput...

In rest, iti doresc sa te bucuri de masina, mie mi-a placut tare cum se misca. Foarte tare mi-a placut pentru un 1,9 nativ 150 cp, cu o cutie Qtronic ce lucra impecabil, proprietarul zicea ceva de un remap in jur de 170 cp.

Cu stima.
Fumul persista :D . Cand e rece afara nu scoate decat foarte putin in acceleratii . ,,Mecanicii,, la care am fost mi- au sugerat sa schimb injectoarele asta fara macar sa o puna pe tester . Cand le-am zis sa imi curete admisia si egr au cam strambat din nas ca e mult de lucru si se murdaresc si ca sigur e de la injectoare . Mi-au verificat furtunele de la turbo si intercooler si au zis ca sunt ok dar am mari dubii deoarece se aude un fasait la relanti de undeva din partea dreapta . Pe tester nu am erori . Dupa simptome (oscilatii de turatie la relanti , fum negru cand e mai cald afara , mers in suturi la acceleratie lina ) pare a fi dus senzorul MAP. L-am tot curatat dar cam degeaba .
Avand in vedere ca nu prea o mai folosesc nici nu m -am agitat . Daca va mai ramane in posesia mea o sa o aduc la un mecanic care chiar se pricepe chiar daca asta presupune sa vin pana la Bucuresti .

Sent from my m2 using Tapatalk

Post new topic  Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+03:00