It is currently 22 Nov 2024, 20:35

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 170 71 72 73 7484 Next
Author Message
PostPosted: 19 Aug 2015, 22:22 

Car: alfaromeo159sw1.9
alfa146 Quote:
@ciprianionut, nu ai cum sa ma contrazici. Stiu foarte bine ce le poate capul , italienilor. Cat despre istoria Alfa Romeo si mandria italienilor, eu zic iarasi sa o lasi balta. Despre masinile alea nemtesti, chiar nu stiu ce sa-ti spun. Habar nu am si nici nu ma intereseaza.
:samui:nu ai cum sà-mi demonstrenzi atàta timp càt am achizitionat masini de la aceste persoane iar fi sigur cà dacà ar vedea cum ìti mentii frànele sigur si-ar pune màinile-n cap hai cà nu are rost sà ne contrazicem cà nu o sà iesim niciodatà la suprafatà.

PostPosted: 19 Aug 2015, 22:39 

Car: Valeria/Carla
E normal ca intr-o tara cu un nivel de trai mai ridicat si masinile sa fie mai bine intretinute, pana la urma totul se reduce la bani. In ceea ce priveste priceperea mecanicilor, in schimb, as prefera oricand sa imi las masina pe mana unui italian, majoritatea atelierelor mici, a officine-lor din Italia, sunt afaceri de familie de generatii, e multa pricepere si pasiune acolo si stiu perfect ce vorbesc, fiindca lucrez zilnic cu ei, prin natura serviciului. Nu isi permit sa piarda clienti, mai ales pe cei vechi, relatiile interumane sunt altfel decat in alte parti. Probabil ca la o prima vedere Alfele din Italia par mai neglijate, dar asta si fiindca e greu sa gasesti una care sa nu fie zgariata, mai ales in marile orase. Italienii conduc Alfele mult mai aproape de cum se cer ele a fi conduse si asta e un lucru foarte bun.

PostPosted: 19 Aug 2015, 22:48 

Car: Vespa
Eu as cumpara-o oricand pe Carla cu ochii inchisi decat sa iau una de la un macaronar .
Sunt aici in club cateva masini care fac pisu pe orice surata de la mama ei .

PostPosted: 19 Aug 2015, 22:55 

Car: Valeria/Carla
Mugur, am spus mai inainte, nu vorbim de masinile pasionatilor, alea vor fi oricand si oriunde (Australia, Africa de Sud, State, Rusia etc.) un chilipir, vorbim de masina omului obisnuit, pentru care nu e altceva decat o masina care il duce din punctul A in punctul B. Sunt sigur ca si in Italia sau Germania sunt masini la fel de bine intretinute si iubite ca GT-ul tau, Carla mea, sau multe alte masini ale celor din Club, dar nu despre ele vorbim.

PostPosted: 19 Aug 2015, 23:01 

Car: 147 Q2 1.9 JTDm 16V
Am gasit un sticker lipit in zona motorului cred, care spune ca distributia a fost schimbata in toamna lui 2012, exact luna nu mai stiu doar daca ma uit maine sub capota, sau in registru.. Am facut un calcul cu prietenul meu, si am ajuns la concluzia ca distributia va trebui sa o achimb la 143.000 km, daca gresesc cu ceva ma puteti contrazice linistit. :)

PostPosted: 19 Aug 2015, 23:04 

Car: 156
distribuita la jtd se face extrem de simplu si merge abordata si diy, deci sfatul meu care de obicei e cel de care ai nevoie, nu cel care iti place, e sa schimbi acel cauciuc sinistru ca sa fii cu inima impacata, sa ai un punct de plecare.

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 19 Aug 2015, 23:42 

Car: MB E 250 CDI
Daca tot ai luat 147 la pret de Brera full eu zic sa pui mana si sa o revizionezi complet si cu simt de raspundere, nu te zgarci tocmai acum la o distributie, un ulei bun, etc...
De plans o sa plangi cand te vei trezi din euforie si vei realiza ce puteai lua de banii aia, dar macar sa plangi numai de oftica asta si nu de ciuda ca a facut masina vreo buba pe care puteai sa o eviti printr-o revizie riguroasa.

PostPosted: 19 Aug 2015, 23:48 

Valak Quote:
E normal ca intr-o tara cu un nivel de trai mai ridicat si masinile sa fie mai bine intretinute, pana la urma totul se reduce la bani. In ceea ce priveste priceperea mecanicilor, in schimb, as prefera oricand sa imi las masina pe mana unui italian, majoritatea atelierelor mici, a officine-lor din Italia, sunt afaceri de familie de generatii, e multa pricepere si pasiune acolo si stiu perfect ce vorbesc, fiindca lucrez zilnic cu ei, prin natura serviciului. Nu isi permit sa piarda clienti, mai ales pe cei vechi, relatiile interumane sunt altfel decat in alte parti. Probabil ca la o prima vedere Alfele din Italia par mai neglijate, dar asta si fiindca e greu sa gasesti una care sa nu fie zgariata, mai ales in marile orase. Italienii conduc Alfele mult mai aproape de cum se cer ele a fi conduse si asta e un lucru foarte bun.
Asa si este eu vreau s-ài fac sà ìnteleagà pe unii sistemul cum functioneazà nu cà tin cu Italia s-au cà laud Italia cà mi sa acrit de numai tara asta dar n-am ce face viata tio constrànge.

PostPosted: 19 Aug 2015, 23:51 

ilario Quote:
Am gasit un sticker lipit in zona motorului cred, care spune ca distributia a fost schimbata in toamna lui 2012, exact luna nu mai stiu doar daca ma uit maine sub capota, sau in registru.. Am facut un calcul cu prietenul meu, si am ajuns la concluzia ca distributia va trebui sa o achimb la 143.000 km, daca gresesc cu ceva ma puteti contrazice linistit. :)
pune màna si schimbo nu o làsa la 143.000 au trecut 3 ani nu mai sta pe gànduri.

PostPosted: 20 Aug 2015, 00:02 

@ilario: comanr are dreptate, schimba distributia, insa la cauciucul sugerat de colegu' mai adauga si rola de ghidaj si rola intinzatoare. Iar daca tot ai dat jos cureaua de accesorii (pentru ca trebuie data jos ca sa faci distributia), si probabil are si ea cel putin 3 ani, mai strange-te la curea si de un kit de accesorii: curea, rola de ghidaj si rola intinzatoare.
O sa para costisitoare treaba, dar mai bine acum decat de 3-5-6 ori mai mult daca plesneste ceva.
Pasul urmator zemuri si filtre: ulei, filtru ulei, filtru motorina, filtru aer, filtru de polen, ulei cutie, lichid de servo si lichid de frana.

Nu stiu ce masini ai condus inainte, dar cu Q2-ul ala ce ai mai condus inainte cu puntea fata motoare o sa ti se para pistol cu apa.

Si o intrebare: jantele par de Ducati Corse, sunt 17 sau 18?

PS una peste alta spun ca ai facut afacere buna. Sa o folosesti cu placere... pacat ca e neagra :lol:

PostPosted: 20 Aug 2015, 00:05 

Dupa ce o vei verifica si daca va fi in regula tehnic, ai facut, probabil, cea mai buna alegere. O masina foarte misto si iti va placea mult.

PostPosted: 20 Aug 2015, 07:18 

Yux sunt Ducati pe '18, eu care credeam ca sunt pe '17 cum a scris in anunt. Am aflat ca in martie anul acesta in Q2 sa schimbat filtrul de ulei, uleiul, filtru aer... Raman la parerile voastre si voi schimba distributia si filtrele/uleiul, dar recomandatim de unde sa cumpar kit de distributie pentru masina mea, de unde as putea cumpara, sa fie calitate.

PostPosted: 20 Aug 2015, 09:57 

Cel putin teoretic, cele mai calitative ar fi piesele de origine Alfa, Ricambi Originali. Dar si cele mai scumpe si te vor demoraliza.
Varianta urmatoare ar fi sa iei ceva marci mai cunoscute si nu noname-uri. SKF, INA, Conti ar fi numai unele dintre cele pe care eu le cunosc si se pare ca ar avea si un istoric bun. Ce nu ti-am zis inca, si nici colegii este ca tre sa schimbi si pompa de apa care daca nu ma insel e antrenata tot de cureaua de distributie. Si atentie, pompa se schimba la fiecare distributie. O sa dai de pareri neavizate cum ca "fugi dom'le de aici ca mai merge". Crede-ma, nu vrei sa ramai fara racire... Acum, pompa e destul de piperata la pret si tentatia de a cumpara ceva ieftin e foarte mare. Nu te zgarci ca te poti trezi ca supureaza sau ca ii zdoara vreo bucata dupa nici juma de an. S-a mai intamplat.

Si cum spuneam, incearca de schimba si kitul de accesorii. Macar 2 ani vei sta linistit.

PS spune-mi te rog ce marime sunt cauciucurile

PostPosted: 20 Aug 2015, 10:01 

Din ce știu eu sunt dimensiunea aia atipică 215/40

PostPosted: 20 Aug 2015, 10:10 

yux sunt 215/40ZR 18 cauciucuri Kumho fata/spate, nu prea cunosc firma asta, si inca ceva cele de iarna sunt Continental.

PostPosted: 20 Aug 2015, 10:28 

yux_mm Quote:
@ilario: comanr are dreptate, schimba distributia, insa la cauciucul sugerat de colegu' mai adauga si rola de ghidaj si rola intinzatoare. Iar daca tot ai dat jos cureaua de accesorii (pentru ca trebuie data jos ca sa faci distributia), si probabil are si ea cel putin 3 ani, mai strange-te la curea si de un kit de accesorii: curea, rola de ghidaj si rola intinzatoare.
O sa para costisitoare treaba, dar mai bine acum decat de 3-5-6 ori mai mult daca plesneste ceva.
Pasul urmator zemuri si filtre: ulei, filtru ulei, filtru motorina, filtru aer, filtru de polen, ulei cutie, lichid de servo si lichid de frana.

Nu stiu ce masini ai condus inainte, dar cu Q2-ul ala ce ai mai condus inainte cu puntea fata motoare o sa ti se para pistol cu apa.

Si o intrebare: jantele par de Ducati Corse, sunt 17 sau 18?

PS una peste alta spun ca ai facut afacere buna. Sa o folosesti cu placere... pacat ca e neagra :lol:
neagrà precum pantera (puma),rosu si negru sunt culorile care cred cà sunt cele mai reusite la Alfa Romeo binenteles si albul la 159 din 2008 si pànà au terminato sà o fabrice.Problema este cà la alfe nu trebuie sà te zgàrcesti cu ele cànd este momentul trb.schimbat tot ce este necesar dacà nu dupà plànge tare portofelul. :disgust: :naughty:

PostPosted: 20 Aug 2015, 10:39 

ilario Quote:
Yux sunt Ducati pe '18, eu care credeam ca sunt pe '17 cum a scris in anunt. Am aflat ca in martie anul acesta in Q2 sa schimbat filtrul de ulei, uleiul, filtru aer... Raman la parerile voastre si voi schimba distributia si filtrele/uleiul, dar recomandatim de unde sa cumpar kit de distributie pentru masina mea, de unde as putea cumpara, sa fie calitate.
magazin piese auto(unul serios) vezi cà alea de la continental sunt cele mai bune vorbesc despre kitul complet la care include si pompa de apà care este de alamà ìn schimb alea de la alfa sunt de plastic.La fel si uleiul tot de acolo nu cumva s-àl iei de la market s-au alte pànàràmi de chioscuri,un ulei bun trb. sà depàseascà 10 euro litru asta mà refer ìn Ro,ìn Italia de la 22 de euro ìn sus.P.S Nu te zgàrci acuma ai fàcut pasul asta mergi pànà la capàt,baftà :clapping:

PostPosted: 20 Aug 2015, 15:28 

unde ai vazut tu pompa cu rotor metalic la 1.9 jtd, poti pune un fabricant si un cod?

PostPosted: 20 Aug 2015, 16:32 

Daca nu ma insel la 8V/10V e diferita pompa fata de 16V. De curand am facut schimbul de distributie si din greseala Ciprian, care a achizitionat piesele in numele meu, a gresit comanda de pompa si a venit una cu palete metalice. Dupa revenirea la codul potrivit, palele au devenit de plastic.
Nu imi mai aduc aminte marca, dar poate ne ajuta el. Oricum, informatia ar fi de prisos pentru 16V.

PostPosted: 20 Aug 2015, 16:45 

comanr Quote:
unde ai vazut tu pompa cu rotor metalic la 1.9 jtd, poti pune un fabricant si un cod?
ct1105k1-71754559 Continental astea mi l-au pus anul trecut cànd am schimbat distributia,dar nu rotorul era de metal ci protectia din spate era de alamà normal cum sà fie din fier

PostPosted: 20 Aug 2015, 16:54 

acelea sant codurile pentru kitul de distributie, exclus pompa de apa.

http://www.ebay.com/itm/KIT-DISTRIBUZIO ... 0839160150" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.recambiosviaweb.com/kit-de-d ... 105k1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

informatiile tale sant cel putin dubioase, am senzatia ca nu stii exact despre ce vorbesti, nu stii care sant partile componente ale unei pompe de apa si ai lipsa notiuni de chimie (alama si fierul sant ambele metale, metal nu inseamna neaparat fier asa cum nici alama nu inseamna fier dar ambele inseamna metale :mrgreen: ), ca si noutate pentru tine, nu exista bucati de alama la pompa de jtd(16v), incearca sa te concentrezi pe subiect te rog, pentru ca nu santem numai maimutoi pe aici. :peace:

PostPosted: 20 Aug 2015, 20:43 

comanr Quote:
acelea sant codurile pentru kitul de distributie, exclus pompa de apa.

http://www.ebay.com/itm/KIT-DISTRIBUZIO ... 0839160150" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.recambiosviaweb.com/kit-de-d ... 105k1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

informatiile tale sant cel putin dubioase, am senzatia ca nu stii exact despre ce vorbesti, nu stii care sant partile componente ale unei pompe de apa si ai lipsa notiuni de chimie (alama si fierul sant ambele metale, metal nu inseamna neaparat fier asa cum nici alama nu inseamna fier dar ambele inseamna metale :mrgreen: ), ca si noutate pentru tine, nu exista bucati de alama la pompa de jtd(16v), incearca sa te concentrezi pe subiect te rog, pentru ca nu santem numai maimutoi pe aici. :peace:
ìn italianà ìi se spune ottone (normal cà face parte din categoria materialelor feroase) hai cà nu facem de acuma zmei si este acel ìnvelis,protectie ìn formà de cilindru care intrà ìn acel spatiu(gaurà) iar aia originalà de la Alfa Romeo 159 1.9 jtdm este din plastic si fàcutà ìn China,mecanicul la care m-ia schimbato ìmpreunà cu toatà distributia ma sfàtuit sà pun kitul complet de la continental chiar dacà ma costat cu 40 euro ìn plus fatà de cea de la Alfa Romeo pt.ca ìn viitor sà nu am surprize neplàcute tip 90-100.000 km sà se rupà pompa.Atelierul mecanic unde eu ìmi fac mereu reparatiile necesare este unul de ìncredere si este de 50 ani ìn activitate nu vorbesc aiurea. :disgust1: :samui:

PostPosted: 20 Aug 2015, 21:24 

eu cred ca tu faci varza de limbi si refuzi sa intelegi ca nu exista pompa de apa de 16v cu rotor metalic, toate au rotor din material plastic, iar fulia pe care se invarte cureaua este metalica (din fier) la toate, intelegi?

ps1:
nu e din haur, e din halumina, plastic si fer, nu stiu ce ti a zis tie mecanicul lui peste pansat, probabil te a pacalit pentru ca a vazut cu cine are de a face, oricum nu conteaza, doar ca induci lumea in eroare.

ps2: ottone este un material neferos pentru ca nu contine fer amice, capisci?

https://it.wikipedia.org/wiki/Ottone_(lega" onclick="window.open(this.href);return false;)

PostPosted: 20 Aug 2015, 21:59 

comanr Quote:
eu cred ca tu faci varza de limbi si refuzi sa intelegi ca nu exista pompa de apa de 16v cu rotor metalic, toate au rotor din material plastic, iar fulia pe care se invarte cureaua este metalica (din fier) la toate, intelegi?

ps1:
nu e din haur, e din halumina, plastic si fer, nu stiu ce ti a zis tie mecanicul lui peste pansat, probabil te a pacalit pentru ca a vazut cu cine are de a face, oricum nu conteaza, doar ca induci lumea in eroare.

ps2: ottone este un material neferos pentru ca nu contine fer amice, capisci?

https://it.wikipedia.org/wiki/Ottone_(lega" onclick="window.open(this.href);return false;)
eu zic una si tu alta ,bine asa e din plastic si atàt nu te preocupa nu ma pàcàlit niciodatà,altfel nu mai avea clienti vorbesc de Italy nu de Romània unde marea majoritate sunt càrpaci p.s ottonele ìn romàneste se cheamà alamà iar prima tu ai zis cà nu e de fier si e de plastic uite cànd am sà vin ìn Ro cumpàr o pompà de apà de care m-ia pus si tio dau gratis sà vezi cà e de ottone acel rotor
ce spui tu si asa trb.sà vin la Bucuresti. :wave:

PostPosted: 20 Aug 2015, 22:03 

nu e mai simplu sa spui codul piesei decat sa te duci sa o cumperi, putem verifica online , nu crezi.

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 170 71 72 73 7484 Next

All times are UTC+03:00