It is currently 23 Nov 2024, 01:30

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 169 70 71 72 7384 Next
Author Message
PostPosted: 18 Aug 2015, 23:27 

Car: Vauxhall Frontera
:goodpost: :console:

Alfa 159 SW 2,4 JTDm 210 PS - neagra
Alfa 146 1,7 16v Boxer 129 ps[/b]
Ex. Alfa 159 SW 1,9 Jtdm 16v Ti
Ex.Alfa 159 SW 1;9 JTDM 16v 150+ ps rosie :cry:
Ex. Alfa 156 SW 1,9 JTD 8v 140 ps

PostPosted: 18 Aug 2015, 23:45 

Car: alfaromeo159sw1.9
alfa146 Quote:
ciprianionut Quote:
bravo Ilario ai vàzut cà gàsesti ìn afarà masini càt de càt mai bune ca ìn Romània nu te preocupa ìn privinta suspensiei,a mers mereu pe drumuri mult mai bune ca ìn tarà. :)
Eu nu as spune bravo. De ce ? Pentru ca taxa costa 1157€ + drumul (dus-intors), inclusiv toate taxele + inmatricularea in RO + pretul masinii, +++ . Spunea ca dispune de 4000-4500 cu tot cu taxa. :blink: Oricum, poate a facut rost de niste bani, dar tot nu merita sa aduci una de afara. La banii aia, sigur luai ceva mai bun din RO. Chiar de la baietii de aici. Oricum, bafta !
si ce sà-ti iei din ro doar farasuri la màna a3 trase de ele de nu mai se poate :dribble:

PostPosted: 18 Aug 2015, 23:51 

mugurel Quote:
Da , partea buna e ca nu costa 1000 eur . Are un pret corect spre marisor , daca ne gandim si la transport + taxe de inmatriculare .
oricum ìn tarà nimeni nu tio dà pe 2 lei mai ales de la o persoanà care a plàtit toate taxele pt. a o inmatricula,plus de ce sà dau 3000-4000 euro pe una din 2001-2003 care pur si simplu mai are un pic si se dezmembreazà ìn mers.Prefer 100% o masinà de afarà decàt din RO.

PostPosted: 18 Aug 2015, 23:58 

Car: Mercedes C Coupe
In legatura cu drumurile din Germania, circuland 90% din timp in oras, nu m-as arunca prea repede sa spun ca sunt extraordinare. Eu stau in Berlin si pot spune ca drumurile lasa mult de dorit si pe zi ce trece ma bucur tot mai mult ca am pus jantele de 16" pe masina, in detrimentul celor de 17".
La preturi nu ma bag pentru ca mereu pentru unii va fii prea scumpa o masina iar pentru altii vrea fii pre ieftina, deci jaf. Totusi, sunt de parere ca vremea masinilor aduse "de dincolo" a cam trecut si e prea multa tevatura cu gasitul unei masini ok, daca se poate sa fie si prima pe care o vezi, adusul in tara, inmatriculatul, gasirea primelor probleme care deja te demoralizeaza s.a.m.d.

ciprianionut, tu te-ai uitat putin ce masini se vand pe acest forum?? si nu vorbesc aici cele care se dezmembreaza, ci de masini ce poate nu gasesti nici chiar in Italia. Sper ca nu ma bate Dumnezeu daca spun asta.... :popa:

PostPosted: 19 Aug 2015, 10:53 

Car: Valeria/Carla
Diferenta, din punctul meu de vedere se face in cazul masinilor oamenilor normali, care le vad doar ca mijloc de transport si atat. Nu vorbim de masinile pasionatilor, care nu dorm noaptea stiind ca au o bataie abia perceptibila, fiindca nu stiu de unde vine, care stau ore in sir sa compare fisele tehnice ale unor uleiuri, sau care isi schimba singuri rotile cu dinamometrica, doar ca sa nu-i lase pe-aia de la vulcanizare sa le barbiereasca filetele din butuci. In cazul masinilor oamenilor normali, o masina va fi mult mai "cazuta" in Romania decat in afara, din mai multe motive. Drumuri infinit mai proaste (aici compar Timisoara cu Stuttgart-ul, pe care le cunosc bine), combustibili uneori de o calitate indoielnica aici, praful din aer, mecanicii lipsiti de orice fel de etica si NU IN ULTIMUL RAND ITP-ul. Afara, o masina care a trecut ITP-ul iti da increderea ca masina aia e in regula, in timp ce la noi nimeni nu trebuie sa-si puna masina la punct ca sa treaca ITP-ul, poate sa o duca acolo impinsa si tot trece, daca "sare la cap".

PostPosted: 19 Aug 2015, 11:53 

ciprianionut Quote:
oricum ìn tarà nimeni nu tio dà pe 2 lei mai ales de la o persoanà care a plàtit toate taxele pt. a o inmatricula,plus de ce sà dau 3000-4000 euro pe una din 2001-2003 care pur si simplu mai are un pic si se dezmembreazà ìn mers.Prefer 100% o masinà de afarà decàt din RO.
O masina pe care platesti 5000 din start+drumul(dus-intors)+toate taxele si ajungi cu ea la final la 8-9000. Merita? Iti imaginezi ce masina cumperi cu banii astia in Romania ? Ex. masina lui Mugur. :naughty:
andreiblitz Quote:
ci de masini ce poate nu gasesti nici chiar in Italia. Sper ca nu ma bate Dumnezeu daca spun asta.... :popa:
Nu te bate nimeni, stai linistit. Se cunoaste de mult faptul ca masinile din Italia, sunt praf. Aia trag de ele, nu ca si nemtii sau pasionatii de aici. Si la asta nu ma poti contrazice @ciprianionut, stiu foarte bine ce vorbesc.

PostPosted: 19 Aug 2015, 12:34 

Car: 156
cred ca ne e destul de clar (la toata lumea ma refer), a cumpara o masina de un an/doi e musai sa o faci de afara(mediu mai curat, drumuri mai bune, ai sanse sa mai tragi de ea o perioada fara sa bagi bani), a cumpara o masina "babeta" e musai sa o faci de la cineva care a stiut sa intretina bunul respectiv, eventual un pasionat, deja teoretic au fost facute multe reparatii si inlocuiri de elemente/distributiile si au depasit perioada de viata si au necesitat inlocuire si manopera de calitate.

mai exista si o alta categorie de masini, masini vechi cu foarte putini km tinute in garaj, chiar daca au pret mare uneori poti avea surprize, gen mirosuri, soareci, distributie neschimbata pentru ca "km putini" chipurile, mai era pe aici un visator care cerea 10k sau mai mult pe un gta semi-masluit de cand era bunica fata mare :mrgreen:

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

Last edited by comanr on 19 Aug 2015, 12:40, edited 3 times in total.

PostPosted: 19 Aug 2015, 12:35 

Car: Vespa
E , nici chiar 8-9000 dar estimez undeva la 7000 . Intr-adevar , daca pui si revizia completa si ce maruntisuri mai apar , posibil sa te duci in 7500-8000 .
Totusi , sincer il apreciez pe ilario ca nu s-a aruncat la un gunoi de 2-3000 si cu pretentii de intretinuta si full de full . Mai rar asa , sa te arunci cu capul inainte fara sa conteze doar banii . Sper ca va fi o masina care sa il satisfaca si sa nu ii creeze probleme .

A mea nu are cumparatori , unul singur va fi si ala va aparea greu ... E totusi destul de costisitor sa o intretii . Doar un pasionat care stie ce masina e va fi interesat . Pentru restul exista masinile care consuma 4 in oras ( dizal ) :lol:

PostPosted: 19 Aug 2015, 13:38 

Car: 147 Q2 1.9 JTDm 16V
Tocmai mam intors din germania si sa va spun cateva reacti bune si rele: propietarul a fost foarte serios cu mine avea toate facturile si actele la masina in reprezentanta chiar din anul 2007 incoace, am primit si un set de genti de '15 cu cauciucuri de iarna, nici 10% nu le-a folosit.Si sa va spun asa partea negativa ce am gasit la ea: "gear nobul"sau cum ii spune nu e cel original, nici macar nu are scris treptele de viteza, manerul cu ce apasam frana de mana, acel plastic de pe el e rupt pe jumatate, si ce am mai gasit e penultima parte a tobei de final de esapament care e foarte ruginita, nu stiu daca este normal acest lucru dar voi vedea mai bine cu un mecanic langa mine, sa-i aud parerea lui. Costurile pana acuma au ajuns la 5,450 E doar masina si transportul in romania.

PostPosted: 19 Aug 2015, 13:44 

Car: Alfa Romeo 147
:clapping: Felicitari pentru achizitie si sa ai parte de cat mai multi km !

Referitor la probleme:

1. nuca de la schimbator - la modelele dupa 2007, unde nuca este aluminium brushed au prostul obicei sa se cojeasca acel aluminiu in mai putin de 100k km, iar una originala costa 100e. Probabil acesta a fost si motivul pt care a ales una after market
2. Butonul de la frana mana - sincer din cate alfe am avut nu tin minte sa fi avut vre una cu aceasta problema
3. Toba finala ruginita - este o problema des intalnita la acest model. Daca cumva de decizi sa o inlocuiesti, ai face bine sa te interesezi daca se potriveste cea de la alfa GT 1.9 JTDm facelift ( cele fabricate incepand cu 2007 ), ca idee poti arunca un ochii pe topicul de la GT-ul meu si vei gasii niste poze cu finala originala.

Acestea fiind spuse, ai apucat sa dai o tura cu ea? cum ti se pare? mai poti dormii noaptea? :lol:

PS. daca ai placerea poate ii faci un topic de prezentare cu poze si toata povestea :)

Drumuri bune iti doresc si sa ai grija de ea !

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 19 Aug 2015, 14:12 

ilario Quote:
Tocmai mam intors din germania si sa va spun cateva reacti bune si rele: propietarul a fost foarte serios cu mine avea toate facturile si actele la masina in reprezentanta chiar din anul 2007 incoace, am primit si un set de genti de '15 cu cauciucuri de iarna, nici 10% nu le-a folosit.Si sa va spun asa partea negativa ce am gasit la ea: "gear nobul"sau cum ii spune nu e cel original, nici macar nu are scris treptele de viteza, manerul cu ce apasam frana de mana, acel plastic de pe el e rupt pe jumatate, si ce am mai gasit e penultima parte a tobei de final de esapament care e foarte ruginita, nu stiu daca este normal acest lucru dar voi vedea mai bine cu un mecanic langa mine, sa-i aud parerea lui. Costurile pana acuma au ajuns la 5,450 E doar masina si transportul in romania.
Vei depasi binisor bugetul mentionat de tine initial.
Trebuie sa iei in calcul revizie + schimb distributie (daca nu cumva au fost facute recent), discuri+placute (in functie de uzura). Plasticele (nuca + buton frana de mana) le gasesti prin dezmembrari.
La astea mai adaugi taxele de inmatriculare (rar+taxa de poluare).
Vis-a-vis de rotile de iarna, verifica DOT-ul, daca sunt mai vechi de 6 ani, sfatul meu e sa cumperi unele noi/mai noi. Acelasi lucru este valabil si pentru rotile de vara.

Altfel felicitari pentru achizitie, bine ai venit printre alfisti si sper sa faci cat mai multi km fara investitii majore.

--------------------oOOo-(_)-oOOo--------------------
Now: Alfa Romeo Stelvio, 2.0T, 280CP

Hers: Mitsubishi ASX 1.6, 117CP
EX: Mitsubishi Outlander 2.2, 150CP
EX: Mitsubishi Lancer 1.6, 117CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 105CP
EX: Alfa Romeo 147, 1.6 TS, 120CP

PostPosted: 19 Aug 2015, 14:47 

Car: 147 Q2 1.9 JTDm 16V
Multumesc pentru incurajari baieti. Sunt foarte mandru de masina, in special ca este modelul Q2 . Spinner ultima revizie a fost facuta in mai 2015, acuma ce sa facut la ea exact nu prea stiu, am apelat la un prieten bun care ma ajutat sa cumpar masina si e vorbitor de limba germana, ce am mai vazut sub capota e o eticheta cu LiquiMoly posibil pentru motor, voi sti mai multe de indata.

PostPosted: 19 Aug 2015, 14:50 

Car: 159 2.4 Q4 TI
eu tot nu inteleg de ce ai adus-o pe trailer si nu pe roti
LE: pentru linistea sufleteasca schimba-i neaparat uleiuri, toate filtrele si distributia
aia cu luiqimoly e probabil de la ultima revizie

Toată ziua la volan Răsfăţat ca un motan, Rezervorul mereu plin, Nici o grijă, nici un chin, Şi-apoi cînd ieşi pe şosea Tot apare cîte cineva...
Femei goale cîte vrei Din reviste de doi lei, Unghii negre plus tutun, Băutură şi drum bun! Pot oricînd să susţină teze Despre cutia de viteze
Poa' să fie profesor, Medic sau aviator, Avocat sau conţopist, Inginer, frizer, dentist, Pictor sau electrician, Toţi înjură la volan !

Last edited by VladimirG on 19 Aug 2015, 14:55, edited 1 time in total.

PostPosted: 19 Aug 2015, 14:55 

VladimirG Quote:
eu tot nu inteleg de ce ai adus-o pe roti si nu cu trailer
LE: pentru linistea sufleteasca schimba-i neaparat uleiuri, toate filtrele si distributia
aia cu luiqimoly e probabil de la ultima revizie
ilario Quote:
Baieti, azi plec spre Germania cu un trailer, am gasit o Alfa 147 (2007) Q2 cu 112.000 Km in bord, propietar privat, toate actele/reviziile le are si distributia facuta.Ce ma ingrijoareaza e puntea din fata sa nu bata ceva pivoti/bascula, din ce am vorbit cu diversi propietari de Q2 din italia, mi-au spus sa am grija ca 147 e sensibila in partea din fata la suspensie. Am vorbit cu neamtu si spunea ca doreste 5.000 euro pe ea, acuma poate mai storc 200-300 de euro din pretul masini.

http://www.autoscout24.com/offers/alfa- ... -273153240

PostPosted: 19 Aug 2015, 15:09 

m-am corectat :)

Toată ziua la volan Răsfăţat ca un motan, Rezervorul mereu plin, Nici o grijă, nici un chin, Şi-apoi cînd ieşi pe şosea Tot apare cîte cineva...
Femei goale cîte vrei Din reviste de doi lei, Unghii negre plus tutun, Băutură şi drum bun! Pot oricînd să susţină teze Despre cutia de viteze
Poa' să fie profesor, Medic sau aviator, Avocat sau conţopist, Inginer, frizer, dentist, Pictor sau electrician, Toţi înjură la volan !

PostPosted: 19 Aug 2015, 15:39 

Cred ca la ora actuala este mai ieftin cu platforma decat pe roti. Nu de alta dar asigurare, numere + combustibil... tot pe acolo duce sau chiar mai mult putin.

PS. daca a pus Liqui moly pare ca a avut ceva grija de masina, acela fiind un ulei de calitate.

Eu iti recomand sa-ti trimiti un mail si sa-l intreb daca mai stie cand a fost schimbata distributia ultima oara si revizia de ulei + filtre.

Distributia se schimba la 3 ani sau 60k km, iar uleiul la 1 an sau 10k km. De asemenea cand iti permiti schimba si uleiul in cutie, insa pune doar ce scrie in carte... daca nu ma insel tutela car technyx 75w85. Cu siguranta nu a fost schimbat niciodata si cred ca i-ar prinde bine.

PostPosted: 19 Aug 2015, 15:48 

@cristimiu: sunt din zalau ;) daca pui si costurile de inchiriere pentru platforma si microbuz plus drumul dus-intors nu prea e kombinatie ;)

PostPosted: 19 Aug 2015, 15:57 

Eu stiu ca, costul unei platforme este in jurul a 500euro.

Numere + asigurare + benzina/motorina + taxe de drum = ~500e

De ce sa te obosesti, mai ales ca daca nu esti obisnuit sa conduci km multi, ar mai trebuii sa dormi o noapte undeva... Plus ca nu cunosti masina si toate cele... Eu sincer, as alege platforma, chiar daca e mai scumpa cu 100-200euro decat in cazul in care m-as intoarce cu ea pe roti.

Sent from my mobile

PostPosted: 19 Aug 2015, 16:21 

Valak Quote:
Diferenta, din punctul meu de vedere se face in cazul masinilor oamenilor normali, care le vad doar ca mijloc de transport si atat. Nu vorbim de masinile pasionatilor, care nu dorm noaptea stiind ca au o bataie abia perceptibila, fiindca nu stiu de unde vine, care stau ore in sir sa compare fisele tehnice ale unor uleiuri, sau care isi schimba singuri rotile cu dinamometrica, doar ca sa nu-i lase pe-aia de la vulcanizare sa le barbiereasca filetele din butuci. In cazul masinilor oamenilor normali, o masina va fi mult mai "cazuta" in Romania decat in afara, din mai multe motive. Drumuri infinit mai proaste (aici compar Timisoara cu Stuttgart-ul, pe care le cunosc bine), combustibili uneori de o calitate indoielnica aici, praful din aer, mecanicii lipsiti de orice fel de etica si NU IN ULTIMUL RAND ITP-ul. Afara, o masina care a trecut ITP-ul iti da increderea ca masina aia e in regula, in timp ce la noi nimeni nu trebuie sa-si puna masina la punct ca sa treaca ITP-ul, poate sa o duca acolo impinsa si tot trece, daca "sare la cap".
Uite cineva care-l vàd cu capul pe umeri..bravo :wink:

PostPosted: 19 Aug 2015, 16:30 

alfa146 Quote:
ciprianionut Quote:
O masina pe care platesti 5000 din start+drumul(dus-intors)+toate taxele si ajungi cu ea la final la 8-9000. Merita? Iti imaginezi ce masina cumperi cu banii astia in Romania ? Ex. masina lui Mugur. :naughty:
andreiblitz Quote:
ci de masini ce poate nu gasesti nici chiar in Italia. Sper ca nu ma bate Dumnezeu daca spun asta.... :popa:
Nu te bate nimeni, stai linistit. Se cunoaste de mult faptul ca masinile din Italia, sunt praf. Aia trag de ele, nu ca si nemtii sau pasionatii de aici. Si la asta nu ma poti contrazice @ciprianionut, stiu foarte bine ce vorbesc.
ba te contrazic masinile din nordul si centrul Italiei sunt mult mai ìngrijite ca alea din Germania ìti dau exemple càte vrei tu p.s Alfa Romeo este onoarea Italienilor si-ti spun o cam trateazà cu respect altfel nu-mi cumpàram aceastà marcà si mà duceam la cele din Germania,dar o singurà problemà este dacà nu vor mai face modelul precum 159 sw nu cred cà vor mai avea asa multe vànzàri vorbesc despre masinile familiare nu de curse acolo sunt alte discursuri...Haideti sà ne bucuràm de masinile pe care le avem nu din curtea vecinului ...

PostPosted: 19 Aug 2015, 16:33 

comanr Quote:
cred ca ne e destul de clar (la toata lumea ma refer), a cumpara o masina de un an/doi e musai sa o faci de afara(mediu mai curat, drumuri mai bune, ai sanse sa mai tragi de ea o perioada fara sa bagi bani), a cumpara o masina "babeta" e musai sa o faci de la cineva care a stiut sa intretina bunul respectiv, eventual un pasionat, deja teoretic au fost facute multe reparatii si inlocuiri de elemente/distributiile si au depasit perioada de viata si au necesitat inlocuire si manopera de calitate.

mai exista si o alta categorie de masini, masini vechi cu foarte putini km tinute in garaj, chiar daca au pret mare uneori poti avea surprize, gen mirosuri, soareci, distributie neschimbata pentru ca "km putini" chipurile, mai era pe aici un visator care cerea 10k sau mai mult pe un gta semi-masluit de cand era bunica fata mare :mrgreen:
:clapping: O ce mai place cànd vàd asemenea discursuri la persoane care se pricep de minuni la masini,bravo

PostPosted: 19 Aug 2015, 16:41 

ilario Quote:
Multumesc pentru incurajari baieti. Sunt foarte mandru de masina, in special ca este modelul Q2 . Spinner ultima revizie a fost facuta in mai 2015, acuma ce sa facut la ea exact nu prea stiu, am apelat la un prieten bun care ma ajutat sa cumpar masina si e vorbitor de limba germana, ce am mai vazut sub capota e o eticheta cu LiquiMoly posibil pentru motor, voi sti mai multe de indata.
sà o stàpànesti sànàtos si càti mai multi km ìti doresc p.s schimbài uleiul si filtrele iar distributia dacà ai ìncredere ìn persoana la care ai achizitionato laso asa, dacà nu schimbo pt, ati nu da bàtài de cap si portofel mai ìncolo iar frànele ar fi bine sà ti le testeze vreun meserias de ìncredere...baftà :o

PostPosted: 19 Aug 2015, 16:42 

Car: Mercedes C Coupe
Asta cu masinile care trec ITP-ul in Germania e buna. Se trece ITP-ul in Germania cam ca la noi, iti trebuie doar un "plus" de 50-100€.

PostPosted: 19 Aug 2015, 17:32 

@ciprianionut, nu ai cum sa ma contrazici. Stiu foarte bine ce le poate capul , italienilor. Cat despre istoria Alfa Romeo si mandria italienilor, eu zic iarasi sa o lasi balta. Despre masinile alea nemtesti, chiar nu stiu ce sa-ti spun. Habar nu am si nici nu ma intereseaza.

PostPosted: 19 Aug 2015, 19:50 

Car: 156 seconda serie
Dl ciprianionut, parca te-ai angajat la un moment dat ca nu mai postezi garla, ci iti editezi postarile anterioare.

ilario, felicitari de achizitie, asigura-te doar ca distributia a fost facuta, restul sunt chestii care se rezolva usor.

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

Post new topic  Reply to topic  [ 2083 posts ]  Go to page Previous 169 70 71 72 7384 Next

All times are UTC+03:00