It is currently 10 Jan 2025, 14:17

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 138 39 40 41 42178 Next
Author Message
 Post subject: Re: Alfa Romeo Giulia
PostPosted: 04 Jul 2015, 14:10 

Car: 156/Brera
"Domnilor, încercați să iubiți această mașină"
Discursul a fost unul realist, scurt și la obiect.

Alfa 156 1,9 JTD 16v 150+ (by ILuzoriu)
ex: Alfa Brera 2,4 JTDM 20v 200+ (by ILuzoriu)

PostPosted: 04 Jul 2015, 15:04 

Heh, yux a inteles niste chestii. O surpriza placuta.

Problema cu directia nu stiu cum s-o abordez. Pentru multa lume, parcatul automat este un lucru care atarna greu in decizia de achizitionare a unei masini. Am mai dat peste atitudinea asta de genul "ce ba, nu esti sofer? nu poti sa parchezi?" la niste indivizi cu un IQ din doua cifre, deh agenti de paza care isi parcau masinile fix la iesirea din garajul meu si aveam loc mililetric sa tred. Care e legatura dintre condus si chinuitul la parcare sau la intrat undeva? Ma rog, Porsche a nimerit-o cu directia asistata electric, iar Chrysler au masini cu asistare electrica pe versiunile cu motoare mici si hidraulica pe cele cu motoare mari.

Eu cred ca busonul de benzina pus aiurea, e fix lucrul ala care arata ca nu dai atentie la detalii. Nu e deal breaker, dar e o decizie neinspirata.

Carscoops au facut o comparatie intre dubiosenia asta cu v6 la 90 de grade si 159, asa ca am furat si eu pozele.

Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Admini, e 2015, nu 1996, faceti si voi ceva cu limitarea aia penibila de 1024x1024 pentru imagini?

PostPosted: 04 Jul 2015, 16:31 

Car: Spider & 156 SW
E 1024x768.

Treaba cu busonul mi se pare o idee buna. De fiecare data cand merg la benzinarie, pompele de pe dreapta sunt "mult mai ocupate" decat cele de pe stanga. Exceptie cea pentru camioane, unde ma "descurc". Dar ce fac capetele de petrol?!

Ex: Alfa Romeo 156 1.9 JTDm Nero Mate - 2004
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 T.S. Grigio Sterling - 2001

PostPosted: 04 Jul 2015, 18:14 

În poze e o mașină de azi și una din 2000, nu e nimic de comparat.

PostPosted: 04 Jul 2015, 19:10 

Normal ca nu este un dealbreaker, dar, pentru mine este aiurea. Prefer sa fie pe partea pasagerului, pentru ca atunci cand trag aproape de pompa sa nu o lovesc cu usa, sau - mai rau - sa dau in postamentul pe care e instalata. Plus ca e mai usor de iesit din masina.

PostPosted: 05 Jul 2015, 13:24 

Car: Alfa Romeo 156
Off, macar de ar fi chestiile astea cu servo/parcare laterala/buson singurele lucruri care ne vor deranja. Eu sunt curios pe de alta parte cum e cu suspensia aia noua, cum se vor misca motoarele mai pt saraci, insa cred ca mai avem de asteptat pina vom avea informatii din astea...

PostPosted: 05 Jul 2015, 14:46 

Treaba cu directia este una foarte importanta. Indiferent de solutia aleasa, va trebui sa aibe un feedback foarte bunt, cel putin atata timp cat se vrea o drive machine.

PostPosted: 06 Jul 2015, 18:12 

N-ar fi exclus ca modelele cu cilindree mai mica sa aiba directie electrica. De fapt, as cam paria pe asta. Insa, la modelele mai potente, directia hidraulica mi se pare un avantaj Alfa!
Iar faza cu busonul si stantarea pe aripa mi se pare minora, sincer.

Ex: FURIA ALBA, AR 159 JTDM, 210 CP

PostPosted: 07 Jul 2015, 12:45 

Car: 156 seconda serie
Nu inteleg faza cu stantatul QV-ului, de fapt care e problema, ca pare mai "mass produced" si nu e potrivita manual de catre un Gianni?

Ferrari face la fel :)

Attachments:
ferrari_458_italia_7_rid.jpg
ferrari_458_italia_7_rid.jpg [ 30.16 KiB | Viewed 814 times ]

It`s an Alfa Romeo thing, you wouldn`t understand.

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 07 Jul 2015, 12:49 

Car: Il Duce
Si pe "carutza" asta este la fel!

Attachments:
aston-martin_vantage_badge2.jpg
aston-martin_vantage_badge2.jpg [ 22.98 KiB | Viewed 810 times ]

GTA's are very much a 'labour of love'....and a great emptier of our wallets - AO member

Gone:
Alfa Romeo GTV 2.0 TS CUP
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

PostPosted: 07 Jul 2015, 14:09 

Am convingerea ca Giulia a fost gandita pentru a salva Alfa Romeo.
Marchionne & Co are un plan neacceptat de multi si neinteles de si mai multi; Giulia vizeaza niste cumparatori de o alta calitate, care si-au permis o Alfa 156 GTA in vremea ei de glorie, iar pretul va fi pe masura (de peste 60000E).
Giulia va reintroduce cultura in Alfa Romeo, va schimba ideologii si vizeaza in special piata americana (chiar si faptul ca busonul e pe stanga tradeaza asta), masina asta va sta in garaje alaturi de un Maserati Ghibli sau in locul unui Maserati Ghibli.
Toate discutiile sunt lamentabile, e dovada clara ca uneori realitatea e greu de acceptat, ca frustarea si conservatorismul macina luciditatea si recunoasterea unor valori.
Giulia e salvgardarea Alfa Romeo!

PostPosted: 07 Jul 2015, 15:14 

Nici daca famiglia ta ar avea pachetul majoritar de actiuni la Fiat nu cred ca ai putea sa dai exemplu Ferrari sau AM, pentru ca sub nici o forma nu sunt etaloane de calitate. Dar e distractiv sa-mi aduc aminte ce repede se atata unii.

Antonel, vorbesti lucruri din vise. QV-ul prezentat este un halo car, si nici chair daca esti incompetentul suprem cum este Marchionne nu ai cum sa vizezi nisa masinilor din segmentul D cu pret de peste 60k. Pentru dimensiune, sa stii ca BMW vinde cam 30k de masini M (adica 3, 4, 5, 6, X5 si X6) pe an, in toata lumea.

PostPosted: 07 Jul 2015, 15:15 

Antonel, complet de acord cu ce ai zis, insa prin exemplul dat de tine imi pare un deja o nisa genul acela de client.

E imperativ ca Giulia sa fie mainstream, sa poata fi vanduta tuturor.

In alta ordine de idei, se mai aude ceva de alte aparitii, prezentari, etc. pentru alte variante?

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 07 Jul 2015, 16:27 

Marchionne are si cutitul si painea in mana, il doare in 14 de vociferarile plebei...
Vrem, sau nu vrem, trebuie sa recunoastem ca a facut cel mai cerebral artificiu pe timp de criza, a bagat in moarte cerebrala Alfa Romeo, acum ii face o injectie soc cu Giulia, dezmorteste muribundul...
Daca scotea Giulia in 2012 nu reusea sa faca fata concurentei si ruina de tot Alfa.
Cei 3 ani de intarziere l-au ajutat sa scoata pe piata o masina care e facuta pentru recastigarea valorilor Alfa Romeo, Giulia nu e pentru toata lumea, daca ar fi fost asa, ar fi fost tot o masina frumoasa dar proasta, vicioasa, pretentioasa.
Un om care isi permite o masina de peste 60000E, din orgoliu si demnitate o va promova mai bine decat ar face-o 3 care isi permit masini de 20000.

PostPosted: 07 Jul 2015, 16:48 

QV-ul este mai mult un vector de imagine. Grosul vanzarilor va fi constituit de motorizarile entry si mid-range, care cu siguranta nu vor fi 60k. Ala e pret de A6, 5er sau E bine dotat si motorizat. Chiar si 156 GTA a fost putin sub 60k :D

Nu inteleg ce mare afacere a facut Sergiu amanand "intentionat" cica lansarea Giuliei. De ce are mai multe sanse de reusita in 2015 fata de 2012?

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 07 Jul 2015, 17:02 

Giulia se adreseaza in mod special pietei din SUA. E vorba de putere de cumparare aici. Strategia a fost cam urmatoarea: o faci sa semene cu suratele 3-ar si A4, angajezi niste companii bune de publicitate si te adresezi unei piete cu bani. Daca arata bine, si mai da si bine pe hartie este perfect. Pentru exclusivism, arunci si un motor de 500 cp, putina tehnologie si Abracadabra! Oricum marea majoritate a oamenilor nu se pricep deloc la masini...daca are NAV si consuma putin este deja bestseller. Din ce am vazut s-au lansat pe piata din SUA cu 8c si 4c, strategie ce a creat o imagine de brand italienesc exclusivist, dar mult mai ieftin ca ferrari. Dupa putin timp, apare si un sedan accesorizat care arata si bine. Oricum multi habar nu au ce inseamna arta automobilistica, deci faptul ca seamana cu concurenta e un lucru bun din prisma vanzarilor. Nu s-a gandit nimeni la tarile gen Romania aici, deoarele in SUA venitul mediu este 60k +, iar in romania...nici nu mai zic. Deci piata de la noi este irelevanta. Ar putea sa se dea si cu 25 mii, tot octavia, golf si passat se vor cumpara.

PostPosted: 07 Jul 2015, 17:23 

Quote:
Daca scotea Giulia in 2012 nu reusea sa faca fata concurentei si ruina de tot Alfa.
Cei 3 ani de intarziere l-au ajutat sa scoata pe piata o masina care e facuta pentru a recastigarea valorilor Alfa Romeo, Giulia nu e pentru toata lumea, daca ar fi fost asa, ar fi fost tot o masina frumoasa dar proasta, vicioasa, pretentioasa.
Dumnezeule... Asta este cea mai SF (ca sa nu zic rupta de realitate) chestie pe care am citit-o aici. Aici e vorba de un business, nu de un joc de sah.
Pur si simplu nu pot sa inteleg de ce tine lumea cu dintii de Marchionne, pentru ca nu este decat un incompetent arogant. Probabil ca e vorba de aceeasi fascinatie toxica ca in cazul lui Basescu. Mai urmeaza sa-l felicitam pentru ca a omorat Lancia si de modul in care-si bate joc de Jeep. Daca nu erau Tim Kuniskis si Ralph Gilles, oameni cu adevarat pasionati de masini, care sa-i tina piept incompetentului, stirile de azi aratau cam asa: in ciuda protestelor din strada Congresul nu a aprobat noul plan de bailout al Chrysler, pachetul majoritar de actiuni al Ferrari a fost cumparat de un fond de investitii in spatele caruia se banuieste ca se alfa Tata, Maserati a fost cumparat de Ford, iar Alfa Romeo isi anunta incetarea activitatii de 105 ani, la doar doi ani dupa ce acelasi lucru s-a intamplat cu Lancia.

Si inca o chestie: TREZITI-VA! Nu mai faceti comentarii ca si cum QV o sa fie singura versiune de Giulia, sau macar abineti-va.

Ah da... eu chiar citesc multe forumuri americane, si in afara de agitatii pentru care o cutie manuala si tractiune spate inseamna nirvana, cam toti zic ca nu credeau ca Alfa poate scoate o masina asa urata.

PostPosted: 07 Jul 2015, 17:32 

Car: Alfa Romeo 147
:lol:

Sent from my mobile

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 07 Jul 2015, 18:08 

Nu mai pot sa editez postul anterior, am uitat un lucru foarte important (probabil ca din cauza durerii de cap la ideea cu oportunitatea amanarii inlocuitoarei Alfei 159) - azi, politia italiana si-a prezentat noua flota de masini.

PostPosted: 07 Jul 2015, 18:18 

toshy Quote:
Nu mai pot sa editez postul anterior, am uitat un lucru foarte important (probabil ca din cauza durerii de cap la ideea cu oportunitatea amanarii inlocuitoarei Alfei 159) - azi politia italiana si-a prezentat noua flota de masini. Ghiceste cineva ce marca sunt? Da, SEAT.
o alegere foarte buna, Leon chiar e o masina corecta. Bine, pe acest forum Leonul e o mizerie de nedescris. :lol:
antonelcodreanu Quote:
Marchionne are si cutitul si painea in mana, il doare in 14 de vociferarile plebei...
nu prea inteleg eu cine e plebea, dar nu cred ca merita dezbatuta prea mult treaba asta. Daca plebea este reprezentata de cei care platesc 20-25k euro pe o masina, alfa romeo (inca) exista datorita lor. Pentru ca Giulietta si MiTo.

Toshy a punctat niste lucruri de bun simt, la fel de bine consider ca pretul mare si designul tern nu sunt printre atuurile acestei masini - vorbim de masina prezentata, pentru ca deocamdata doar despre aceasta avem informatii. Nu zice nimeni ca e o "caruta", doar ca are si (cateva) lucruri mai putin "inspirate".

In alta ordine de idei, spuneam cateva pagini mai in urma ca FCA va avea o problema cu pozitionarea ca pret. Se pare ca nu m-am inselat prea tare. :twisted:

PostPosted: 07 Jul 2015, 19:17 

Car: Vespa
Luati-o p'asta http://www.clubalfa.it/11171-alfa-romeo ... 0-kmh.html" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 07 Jul 2015, 19:26 

Adica asta vroia sa ne arate mugurel.

Imi place QV-ul pe vitezometru.

Attachments:
Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-Verde.jpg
Alfa-Romeo-Giulia-Quadrifoglio-Verde.jpg [ 41.08 KiB | Viewed 1257 times ]

AYRTON SENNA SEMPRE

PostPosted: 07 Jul 2015, 21:27 

Nu vorbesc din vise, am o revelatie a cosmarului!
Se refuza realitatea, dar adevarul e ca suntem pe langa subiect, a fost prezentata o masina controversata, "Domnilor, încercați să iubiți această mașină" trebuie tradus cu: "Bah, incercati sa inghititi aceasta masina, fara comentarii!".
Marchionne e doar tabloul in spatele caruia se afla cei care se ocupa de management si marketing, si nu putea fi o figura mai potrivita decat aceasta imagine zefelemista si sfidatoare. Eu sunt ferm convins ca in acest scenariu Romania nu are valoare de piata si nici nu a fost inclusa in simulari (cati romani si-au cumparat Brera, Spider, 159, Giulietta si Mito in ultimii 10 ani, noi, din reprezentanta? 50? 100? 10 masini pe an? una pe luna? :scratch: )
De altfel nu m-as intreba de ce nu a lansat Giulia din 2011-2012 ci de ce nu a mai continuat productia pentru 159, si raspunsul e categoric: falimenta Alfa (asta e business-ul).
Giulia nu e o masina urata, e ancorata in peisaj, nu poti risca sa vii cu ceva extraordinar decat daca iti permiti asta.
Chiar ne asteptam ca Giulia sa fie noua flota a politiei, jandarmeriei, pompierilor, garda financiara, garda de mediu, etc? S-a terminat cu nationalismul, aici nu e vorba de Romania, de Logan, de licitatii smenuite.
Giulia se vrea a fi o altfel de masina, care sa trezeasca un altfel de interes.
Giulia nu e o telenovela cu finalul ales de public, s-au facut studii peste studii, s-a pus accent pe calitate, pe un motor puternic, pe o configurare in care economia si compromisul nu are ce cauta.
Marchionne nu s-a gandit la cel care a avut 75, dupa asta 155, 156, si care acum conduce 159, s-a gandit la altcineva...

PostPosted: 07 Jul 2015, 22:27 

Car: 156 8v '02
676 de Alfe noi s-au vândut în RO, din 2011 până în mai a.c.—conform APIA

PostPosted: 08 Jul 2015, 00:20 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
toshy Quote:
Daca nu erau Tim Kuniskis si Ralph Gilles, oameni cu adevarat pasionati de masini, care sa-i tina piept incompetentului,
Intrucat pari a detine inside info poti sa elaborezi putin aici? Desigur ca forumistul american/european e detinatorul adevarului absolut in materie de masini/fotbal/politica/greek crisis you name it, dar cu tot respectul cuvenit as aprecia chestii mai documentate - deci orice sursa care nu e forum e binevenita. Mersi anticipat.

Post new topic  Reply to topic  [ 4441 posts ]  Go to page Previous 138 39 40 41 42178 Next

All times are UTC+03:00