It is currently 10 Feb 2025, 18:39

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 619 posts ]  Go to page Previous 116 17 18 19 2025 Next
Author Message
PostPosted: 15 Feb 2014, 01:43 

Car: 159SW2.4JTD
GXG Quote:
Mooye-ku-kakaat. Asta ne dau noua guvernantii acestei tari.
Taxa (ca si alea dinaintea ei) este profund imorala si ilogica. Toate modificarile de pana acum sunt doar un exercitiu de a mictiona in capul nostru si a se minuna cat de proasta si obedienta e pulimea. E taxa de jmeker. De ce nu fac ei taxa anuala sau in benzina (ca deja exista si s-ar putea ataca mai usor). Se pisa pe noi si noi inghitim ca prostii. In Grecia le dadeau aia foc...
Aceasta declaratie o sustin si o pot si demonstra oricand, oricui. Restul e gargara. Singura modalitate de a lupta cu hotii este prin hotie (intra aici si chichite judecatoresti). Nimeni nu mai da 2 bani in tara asta pe bun simt sau moralitate. Si atata timp cand legiuitorul nu o face, nu vad de ce ar face-o plebea...
Sper din toata inima sa moara toti de cancer si copiii lor odata cu ei (de fapt poate chiar inainte): Ponta, Boc, Base, Nastase, toti... asta vine din parte unui om care nu fura, nu face afaceri cu statul si in care nu a dorit niciodata raul altcuiva.
:thanks2: Amin! :goodpost:
Suntem multi ca tine fratica si crede-ma pe cuvant ca as face orice numai sa iesim din rahatul asta cu tara noastra, daca ultima solutie ar fi asasinarea astora de le-ai pomenit numele as face-o singur fara ajutor si as deveni Erou National :clapping:

PostPosted: 01 Mar 2014, 13:15 

Car: Alfa Romeo 156 SW
Sa ma convinga cineva ca nu trebuie asasinati toti guvernantii si toata clasa politica!...la pachet cu votantii lor si cu Avocatul Poporului!!!!!!!!!!!!

<<< Sumele care trebuie restituite de stat, conform hotărârilor judecătoreşti, reprezentând taxa auto, dobânda aferentă, cheltuielile de judecată şi alte sume, devenite executorii până la 31 decembrie 2015, vor fi plătite doar într-un interval de cinci ani, cu plata anuală a numai 20% din valoare.Modalitatea de plată a fost stabilită de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. "Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stablite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursu a 5 ani calendaristici, prin plata în fie care an a 20% din valoarea acestora", este decizia Guvernului.În cursul acestui termen, orice procedură de executare silită se suspendă de drept.Sumele de plată vor fi actualizate cu inflaţia, iar graficul de plată a tranşelor anuale va fi stabilit de autorităţi.Aceeaşi procedură va fi aplicată şi pentru plata restanţelor reprezentând titluri executorii deja emise şi pentru care nu a început încă executarea silită.Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta declara că persoanele care au plătit taxa auto vor primi banii înapoi, în urma deciziei definitive a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar preciza că Guvernul analizează modalitatea şi durata de efectuare a operaţiunii, în funcţie de restricţiile şi posibilităţile bugetare.Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, la întrebările preliminare a două instanţe româneşti.Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă de Guvern în luna aprilie 2008, fiind calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte. În ianuarie 2012 a intrat în vigoare o nouă taxă auto, înlocuind OUG nr. 50/2008 cu Legea nr.9/2012, care avea ca scop să facă taxa pe poluare conformă cu Articolul 110 din TFUE.De la 15 martie 2013, Guvernul a înlocuit taxa auto cu timbrul de mediu, iar noua formulă de calcul a condus la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro, pe principiul că maşinile vechi au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic.Timbrul de mediu se plăteşte o singură dată la prima înmatriculare pe piaţa din România sau la prima transcriere a titlului de proprietate, atât în cazul maşinilor noi, cât şi al celor second hand, pentru care nu a fost plătită fosta taxă auto. >>> sursa: http://www.mediafax.ro/social/guvernul- ... l-12169542" onclick="window.open(this.href);return false;

ZAR 93200001324976

PostPosted: 01 Mar 2014, 17:35 

Dar cand ne-au pus la plata au analizat ,,modalitatea şi durata de efectuare a operaţiunii, în funcţie de restricţiile şi posibilităţile bugetare'' personale ale fiecarei familii? Cam nu.
I-auzi ai dreaq de imbuibati. :censored:
Mai sa fie. Daca acceptam. Daca stam cu mainile in san in loc sa iesim in strada toti posesorii de masini. Ii dam jos, ca noi i-am ales... si batuti.
Ar trebui sa facem o intalnire spontana in fata la guvern. Asa cum ne intalnim in alfa club sa transformam intalnirile in meeting spontan de protest.
edt.
Stau si ma gandesc... daca Ponta traieste prin ordonante... pai sa creioneze si reciproca, ca as vrea sa inscriu si eu masina cu plata in rate a taxei.

PostPosted: 01 Mar 2014, 17:42 

Numai prin actiuni extrem de violente putem sa dam jos comunistii! Prinsi, in frunte cu prim plagiatorul si omorati in mod barbar!!!!!

ZAR 93200001324976

PostPosted: 01 Mar 2014, 17:52 

Car: o cisterna
Astia intrec orice limita a nesimtirii. Banii i-au luat toti odata, acum ii ramburseaza in rate. Cu siguranta nu s-au gandit si la tva-ul ce-l mai datorez eu incat sa ma faca sa-l platesc esalonat, timp de 5 ani ?!

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 21 Oct 2014, 18:38 

Stie cineva ce efecte are motivarea de la CJ-EU?
http://curia.europa.eu/juris/document/d ... cid=398931" onclick="window.open(this.href);return false;
Am auzit zvonuri cum ca se va scoate taxa. Sau or fi doar minuni ininte de alegeri?

PostPosted: 21 Oct 2014, 20:35 

Car: 159 2,4/Giulietta TB
cva156 Quote:
Stie cineva ce efecte are motivarea de la CJ-EU?
http://curia.europa.eu/juris/document/d ... cid=398931" onclick="window.open(this.href);return false;
Am auzit zvonuri cum ca se va scoate taxa. Sau or fi doar minuni ininte de alegeri?
In speta asta este o chestiune de tehnica fiscala (esalonarea incasarilor facute cu incalcarea dreptului european vs neesalonarea celor facuta cu incalcarea dreptului intern )
Solutia poate veni de aici: http://curia.europa.eu/juris/document/d ... cid=435864" onclick="window.open(this.href);return false;

(Cauza Manea, C-76/14, de la Curtea de Apel Brasov. Intrebarile privesc Legea nr. 9/2012 si varianta taxei pentru emisii poluante aplicata in perioada 1.01 - 14.03.2014, dar raspunsurile ar putea fi aplicabile, mutatis mutandis, si in cazul timbrului de mediu)

PostPosted: 16 Apr 2015, 18:13 

Punct si de la capat. Dulce Romanie...

Curtea europeana de justitie a decis ca taxa auto este discriminatorie si descurajeaza importurile de masini rulate. Guvernul trebuie sa o modifice.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 16 Apr 2015, 18:26 

Aici se vorbeste doar de importuri, insa aceeasi taxa se plateste si pentru o parte din autovehiculele deja inmatriculate in RO. Mare parte a societatilor de leasing au dat statul in judecata si si-au recuperat taxa platita la inmatriculare :twisted: punand astfel clientii finali in situatii delicate.

nici nu stiu cum sa o mai dau. Sa mai astept sa vad ce se intampla, sau sa dau fuga sa o platesc acum de frica unei eventuale noi taxe, mai mari? :? Sunt aproape sigur ca guvernul nu va renunta la "taxa de inmatriculare", doar ii va schimba forma sau denumirea.

PostPosted: 16 Apr 2015, 18:34 

Eu as vrea sa vand o masina care valoreaza vreo 3000 EUR dar nu pot transfera dr de proprietate decat daca se achita taxa de prima inmatriculare in valoare de cca 1500 EUR. Stiu, sunt variante. Mi se pare o restrangere voalata a dreptului de proprietate. Masina e inmatriculata in Ro mult inainte de 2007 , deci trebuie platita taxa de : )) PRIMA inmatriculare : )...ce m-am saturat de cum ne ametesc astia! Nu e bine daca ai caciula, dar nici fara caciula...

PostPosted: 16 Apr 2015, 19:08 

Car: Alfa Romeo 147
Oricum la ora actuala este o ameteala totala cand vine vorba de acte ale autoturismelor din RO... fiecare circula cu ele, insa proprietari sunt te miri cine. Ar trebuii reglementata treaba asta. Personal mi se parea cel mai corect cum era inainte si anume, pentru masinile cumparate din RO deja inmatriculate sa nu se mai achite nici un fel de taxa sau ma rog, o taxa modica, gen 100 euro, atunci nimeni nu ar mai sta cu procuri si ar incerca sa se eschiveze de la plata diverselor taxe. Pentru masinile din UE se poate achita o taxa de mediu, insa de preferat una ceva mai modica. De exemplu pentru o masina veche de 5ani, euro4, taxa este in jurul a 1000 euro, iar masina nu valoreaza mai mult de 5000euro. Sa nu mai zic despre masinile euro3 care nu valoreaza mai mult de 2000 euro si taxa cat jumatate din masina, adica in jurul a 1000euro.

Consider ca daca guvernul ar adopta modelul de la bulgari, ar avea incasari mai mari la bugetul de stat decat acum. Majoritatea ar prefera inmatricularea masinii pe numele propriu si ar platii impozitul corect, daca toate aceste taxe ar fi in concordanta cu salariile din Romania.
Iar daca vor mai multi bani la bugetul local ar putea marii amenzile auto si uite asa... am fi si noi un popor civilizat ( pe cat se poate ), plantind darile corect si circuland in limitele legale, scazand astfel numarul de accidente rutiere, insa consider ca nu prea se vede asa ceva. Pe DN1 de cand cu radarele fixe se circula oarecum regulamentar, din ce in ce mai putine amenzi auto, iar baietii au zis ca nu e bine... le scot si pun copoii la panda... probabil nu se mai facea planul de spaga :)

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 16 Apr 2015, 19:40 

Car: Alfa 75, 2.0 TS LE
marius Quote:
Din pacate nu e o veste buna pentru nimeni.
E foarte proasta pentru cei care au masini pentru care s-a achitat taxa de prima inmatriculare sau cum s- a numit ea anterior timbrului de mediu si nu a fost recuperata.
Pentru aceste masini in cazul vanzarii se va achita timbrul de mediu si nu vor mai beneficia de scutire.
Deci, daca aveti in plan asemenea achizitii, grabiti- va!

PostPosted: 16 Apr 2015, 23:04 

Eu, unul, nu sunt de acord cu nici o taxa de inmatriculare, de mediu, de orice. @cristianmiu
De ce ar trebui sa platesc o taxa cand imi cumpar masina? Ca doar nu poluez cand detin un obiect ci cand il folosesc.
Discutam de protejarea mediului, atunci platesc la consum, ca poluez cand consum (ard combustibil). Se masoara noxele si se plateste la emisie de noxe.
Asta inseamna sa fii productiv si performant.
Dar, deviem de la subiectul actual...
Ceva lamuriri in romaneste ne poate da cineva? Ne este de folos hotararea sau nu?

PostPosted: 05 Jun 2015, 13:09 

S-a depus la Senat un proiect de lege privind anularea taxei ,,timbrul de mediu pentru autovehicule''.
Putem face lobby pentru sprijinirea adoptarii.

https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?c ... 66&AN=2015" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 05 Jun 2015, 13:39 

Car: Vespa
Sigur se va anula asta pentru ca sunt obligati de mUE dar si mai sigur e ca ii vor da alta forma/denumire ... Nu lasa ei din mana vaca asta buna de muls

PostPosted: 05 Jun 2015, 14:18 

Car: 156 1.9 mJTD
Pai nu e chiar asa buna vaca asta, degeaba mulgi 5 l de lapte astazi daca dai inapoi 6 dupa 1 an de proces :lol:

Image
ALFA ROMEO dauneaza grav permisului!

PostPosted: 05 Jun 2015, 14:30 

O taxa similara, 'de prima inmatriculare' exista si in alte tari. Cuantumul ei este mai mic sau mai mare, functie de tara. Posibil ca pe acolo sa nu se faca atata scandal deoarece e mai bine integrata, corelata cu restul taxelor.
Problema mea cu taxa de la noi este ca e pe modul japca. A se vedea in acest sens si plata ei retroactiv, ceea ce mi se pare o mare jignire la adresa oricarui om.

Pe de alta parte, opinia publica este inexistenta in politica romaneasca, probabil din cauza unor atitudini precum in posturile lui madkat, mugurel (no offence boys). Si fara o opinie publica politrucii vor face numai cum vor ei. Nu ai nimic de comentat? inseamna ca e totul in ordine cu forma legii respective...

PostPosted: 05 Jun 2015, 14:59 

Exact asta e problema , ca noi tacem si inghitim ...
Dar trebuia sa te mentionezi si pe tine legat de atitudine . Atata timp cat te deranjeaza retroactivitatea taxei si totusi nu te vad la tv legat cu lanturi de arcul de triumf si in greva foamei , inseamna ca accepti situatia .

PostPosted: 05 Jun 2015, 15:02 

Car: Valeria/Carla
Yux_mm a ales cea mai potrivita forma de protest, si-a bagat picioarele si s-a carat ! Cei care am ramas pe-aici suntem niste lache, pentru ca ne convine sau nu fiecare popor are conducatorii pe care si-i merita.

PostPosted: 05 Jun 2015, 15:29 

mugurel Quote:
legat cu lanturi de arcul de triumf
intrebare: cum sa fie legat, cu fata catre arc sau cu spatele? :lol: :lol:

Pana la urma vom sfarsi sa circulam toti cu numere de texas, procuri, smecherii etc.
EU nu am vazut o analiza documentata, pertinenta a efectelor acestei taxe. Stim cu totii ca pe termen mediu si lung a provocat mai mult pierderi iar masinile importate sunt in cea mai mare parte foarte poluante. Practic nici nu a adus bani suplimentari la buget, nici nu a redus in vreun fel poluarea. Dar cine sa faca aceasta analiza ? Burtosii aia de se declara impotriva politicienilor dar sunt mana in mana cu ei? Eu nu am vazut o, una, emisiune facuta cum trebuie despre asa ceva.

PostPosted: 05 Jun 2015, 16:41 

In expunerea de motive apare ceva statistic.
https://www.senat.ro/Legis/PDF/2015/15b266EM.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Iar despre opinia publica si atitudini, se poate interveni si se pot trimite opinii pertinente la oricare dintre adresele de pe site. Daca am trimite cat mai multi cate o opinie despre aceasta taxa poate ca s-ar schimba ceva in tara asta.
https://www.senat.ro/LegiProiect.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică pot fi trimise:
în scris la adresa: Senatul României, Calea 13 septembrie, nr.1-3, Sector 5, Bucureşti respectând formularul
prin fax la 021 315 8942, completând formularul
prin email la infopub@senat.ro, completând formularul și atașându-l la email.
depuse personal la Sediul Senatului României, Biroul de Relații Publice
prin accesarea formularului on-line corespunzător fiecărei inițiative legislative (conform listei de proiecte alăturate).

PostPosted: 05 Jun 2015, 16:55 

Valak Quote:
Yux_mm a ales cea mai potrivita forma de protest, si-a bagat picioarele si s-a carat ! Cei care am ramas pe-aici suntem niste lache, pentru ca ne convine sau nu fiecare popor are conducatorii pe care si-i merita.
Exact ... Si ma bucur super mult pentru oricine pleaca si scapa de aici . Mi-as dori sa fi facut si eu asta dar cu cat trece timpul apar probleme care nu iti mai permit asta . Pe unii ne tin aici problemele de diferite feluri ... cu parintii , jobul , sau chiar frica de a incerca

Pentru copiii nostri eu unul stiu sigur ca as face orice sa plece de aici .

PostPosted: 05 Jun 2015, 17:13 

Un update rapid, nu mai pot edita postul de mai sus.

Se pot trimite catre senat opiniile dvs catre adresa de email: infopub@senat.ro folosind formularul pdf completat si salvat: https://www.senat.ro/PAGINI/format.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Acesta este textul meu:
,,Ma alatur initiativei legsilative si solicit adoptarea legii privind abrogarea OUG 9 din 19.februarie.2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Consider ca aceasta ,,taxa'' a creat un mediu discriminator si inechitabil. Deasemeni, asa cum arata procesele inaintate statutului roman, mai mult de jumatate din taxele incasate au fost restituite, astfel incat s-a demonstrat deja ineficienta procedurii de incasare a taxei deoarece dupa incasare a fost restituita, uneori chiar cu dobada penalizatoare. Deci s-a restituit mai mult decat s-a incasat si in plus au fost blocate instantele de judecata cu procese ce evident nu ar fi trebuit sa apara initial (doar pentru a demonstra ca taxarea nu ar fi trebuit sa aiba loc).
Pierderile tuturor institutiilor si societatilor, ce ar fi trebuit sa participe la inmatricularile si asigurarile autoturismelor in Romania, nu pot fi cuantificate. Insa trebuie sa admitem ca aceste entitati au suferit un prejudiciu major atunci cand, din cauza acestei taxe ,,timbru de mediu'', utilizatorii s-au indreptat catre alte solutii de inmatriculare si asigurare, vezi inmatriculari in Bulgaria, Ungaria, etc.
Prin prezenta solicit Senatului si Parlamentului adoptarea prezentei propuneri legislative de abrogare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, modificată sau completată prin Legea 37/2014."

PostPosted: 10 Jun 2015, 14:41 

Fantastic.
Initiatorul legii (Mihai-Viorel FIFOR) isi retrage propunerea ,,Propunere legislativă pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr.9 din 19 februarie 2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule''
https://www.senat.ro/Legis/PDF/2015/15b266AR.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Legea propusa:
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?c ... 66&AN=2015" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 10 Jun 2015, 15:50 

Vor trebui schimbati toti politicienii. Inca o generatie de sacrificiu...

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post new topic  Reply to topic  [ 619 posts ]  Go to page Previous 116 17 18 19 2025 Next

All times are UTC+03:00