162k Km....
Cu putin timp inaintea Festului de anul acesta am sesizat unele probleme la Alfa mea, probleme care in timp daca nu se rezolvau puteau sa duca la urmari nasoale. In ciuda acestora am tinut neaparat sa fiu prezent la fest, mai apoi sa le rezolv.
Prima si cea mai mare au fost planetarele, problema descrisa mai sus, acestea au inceput sa bata, avand joc in locul indicat in poze (tripode) si care incepuse sa ma enerveze din cauza batailor.
A doua problema a fost un lag marit al turbinei urmat de relanti neregulat + scuturaturi la acceleratiile de sub 2000 de turatii.
Am luat legatura cu Tzzivii si primul lucru pe care mi l-a spus a fost "EGR pe moarte". Am discutat cu el si am hotarat ca e timpul sa-i fac o vizita pentru o revizie.
Asadar au fost efectuate urmatoarele:
- inlocuit planetare
- EGR + DPF off + soft si anulare clapete
- curatare clapeta de acceleratie
- inlocuire galerie de admisie cu una FL
- eliminat DPF de pe masina si inlocuit cu teava
- schimbat ulei motor + filtre (revizie)
- verificate si controlate curelele de distributie/transmisie + role.
In timpul acestor operatiuni s-au mai descoperit si alte probleme de care nu stiam:
- inlocuite cateva furtune care erau "imbatranite"
- fulia de la vibrochen care prezenta crapaturi si care nu mai garanta durata lunga de viata - inlocuita.
- prinderea banchetei cu cleme noi, cele vechi fiind puscate
- inlocuit volan cu unul cu piele perforata - e mai sexy acum, sa nu mai vorbim de feeling-ul in timpul sofatului
- rezolvata bataia capacului de plastic de la motor, aveam o clema din cauciuc lipsa
- prindere corecta a scutului sub masina, pe alocuri il mai slefuiam de asfalt la denivelari
...ce sa mai, oamenii astia nu te lasa sa pleci de la ei pana masina nu se ridica la asteptarile lor, mersi Tzzivii&Company !!!
Ca si concluzie,
fara indoiala m-am dus cu o masina si am venit cu alta, masina are alta viata acum, trage liniar pana sus in ture, acceleratia e mai violenta acum, turbina intra putin mai jos si nu se mai simte lagul ei la schimbarea treptelor - e tot timpul pregatita sa intre in actiune.
Ca si consum cred ca a scazut si el
Sighisoara - Bucuresti 7.5 (stock)
Bucuresti - Sighisoara 6.7 (soft + revizie)
Am "spalacit-o" azi si am lipit 2 stickere cu serpisorul Alfa.
Acestea fiind spuse "Experienta Continua"
Attachment:
IMG_20150622_34518.jpg [ 88.29 KiB | Viewed 2659 times ]
Attachment:
IMG_20150622_47300.jpg [ 62.7 KiB | Viewed 2659 times ]
Attachment:
IMG_20150622_46479.jpg [ 85.66 KiB | Viewed 2659 times ]