It is currently 01 Feb 2025, 07:06

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: UN SFAT SINCER
PostPosted: 03 Jun 2007, 08:35 

Car: 156
Salut !
De ceva timp ma confrunt cu o MARE dilema...
Visez frumos la o ALFA 156 (preferabil SW cu 2.4) in care sa-mi plimb ...inima ;) ... dar dupa multe cautari/documentari avizate sau mai putin avizate sunt tot nehotarat si de aceea apelez la sfatul vostru prietenesc.
Se pune intrebarea: Ce sa-mi iau...un 156 SH sau un Kia ceed nou ???????????????????//
Mentionez ca nu prea dispun de 12000 cat costa un kia ci de doar 10000, dar cu eforturi as putea face rost de inca 2000. Dotarile la kia sunt destul de impresionante la pretul ei (12000 cu toate taxe). Singurul lucru care ma atrage la kia sunt :
1. motor 1,4 109cp benzina
2. GARANTIA de 7 ani
3. dotarile

La ALFA, singurul lucru ce ma atrage:
1... CUORE SPORTIVO....adik tot!

Doleanta mea...: ajutati-ma cu experienta voastra in A/R si mai aruncati un oki la kia ceed http://www.kia-ceed.ro/ si da-ti-mi un sfat va rog, ce ati face voi dak ati fi in locul meu. Nu as vrea sa fac o achizitie de 10/12 mii si apoi sa am strangeri de inima...
Multumesc

Post subject:
PostPosted: 03 Jun 2007, 10:07 

E frumoasa kia ced facuta pentru europeni.In urma cu vreo 2 ani ma uitam si eu pe la o kia rio cand aparuse.Mai multe despre Kia poti citi pe forumul lor unde am observat ca ceed nu prea trage bine cu motorul ala de 1,4(ma repet spun ce am citit acolo).Intra si pe siteul ala de tuning si acolo mai citesti ce scriu uni,dar nu lua de buna tot ce se scrie.Inainte de a face un pas documenteaza-te bine cu privire la ambele masini,pentru a nu regreta ulterior alegeea pe care ai facut-o.Nu iti spun sa iti iei alfa fiindca eu am asa ceva,dar eu zic ca cele 2 masini nu prea se pot compara.Alfa e alta clasa(premium) pe cand kia(nici nu-s pe unde se afla cu toate ca ei spun ca ceed se bate cu 307,golf,astra si focus).Alfa e o masina care nu trece neobservata pe cand kia toti vor spune ca arata bine dar bleah.Iar despre dotari alfa e mult mai dotata decat o kia in banii aia.deci tu la 12.000 iti iei o masina cu motor slab de tot,dotari putine iar tu vei fi un fel de cobai intrucat nu se stie daca va avea succes masina sau nu.In cazul in care nu va avea succes vei avea probleme cu piesele,revanzarea(nimeni nu o va mai cumpara).Stiu ca abia a aparut masina dar incearca si tu sa vezi cate au vandut cine o cumpara discuta cu proprietari de ceed.Cat despre alfa parca ai mers cu alfa lui Marcel si eu zic ca ti-ai facut o impresie.

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 03 Jun 2007, 10:58 

Am vazut cateva teste cu Ceed din care unul comparativ cu Toyota Yaris 2 si Golf 5. Intradevar Kia Ceed a iesit foarte bine, in sensul calitatii finisajelor, al dotarilor si al comportamentului rutier. Cu toate astea daca as fi in locul tau nu as putea alege un Ceed in locul unui 156 SW. E cu totul altceva si nu prea e loc de comparatii. 156 este in cu totul alta liga si chiar si daca il cumperi SH ati ofera mult mai ulta satisfactie decat un Ceed nou. Este un model fiabil si cu o arhitectura robusta, lucru care ia adus si titlul pentru masina anului in 1997. Cu 10-12 mii de euro vei lua un 156 in stare foarte buna si, daca ai grija de el, nu o sa ai probleme ani buni de acum incolo. Intretinerea unui 156 (pe langa ulei bun la timp si toate consumabilele schimbate atunci cand trebuie) este destul de simpla, trebuie doar sa ai grija de articulatii in masura in care drumurile pe care circuli nu sunt foarte prietenoase cu Alfa Romeo. Articulatia este rezistenta insa fiind mai rigida decat la alte masini din clasa, oboseste mai repede la partea de bucsaraie. Totusi, daca mergi cu mila pe drumuri proaste nu o sa ai probleme. Am condus aproape toate modelele de Alfa fabricate in perioada 1985-2007 si iti pot spune ca cele descrise mai sus sunt valabile pentru orice model de Alfa. Cuore Sportivo inseamna multe satisfactii atata timp cat esti constient de compromisurile facute in detrimentul comfortului (pe drumurile romaniei) si al spatiului (o alfa nu va fi nici o data la fel de generoasa ca un Logan MCV :D). Sfatul meu ar fi sa mergi spre Alfa, in primul rand pentru ca dincolo de masina este un alt stil de viata. nu cumperi numai un automobil performant ci te asociezi unei parti din istorie, unei clase aparte de oameni si unei marci simbol al design-ului si sportivitatii. Ceed este o masina destul de cinstita dar.... cum nu toata lumea este facuta pentru Alfa, ramane sa fie impartit cu restul.

-------------------------------------
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 120 CP
Alfa Romeo GTV V6 3.2 270CP
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 101CP
Alfa Romeo 33 boxer 1.7 16V QV 140CP
Ex. Alfa Romeo GTV V6 2.0 Turbo 240CP

Post subject:
PostPosted: 03 Jun 2007, 11:01 

Istoria automobilismului modern a demonstrat ca o masina nou aparuta ascunde hibe nedetectate in stadiul de design si teste de uzina . Indiferent ca e mercedes sau orice alta masina iti trece tie prin minte noile generatii au fot intotdeauna intoarse in garantie pentru remedierea diverselor defecte . Uite un sfat din partea cuiva care nu are alfa si este cat se poate de impartial : ALFA ROMEO omule ! Nu iti recomand chinezaria aia ! Bafta !

Post subject:
PostPosted: 03 Jun 2007, 11:38 

Car: Jaguar S-Type 2.5 V6
alfa romeo e o maşină extraordinară şi e singura maşină kombi care arată bine. de fapt, nici nu arată ca un kombi. cei de la kia spun că ceed concurează pe golf şi pe 307, deci clasa compactă. ei bine, 156 e cu o clasă mai mare, în clasa medie. şi kia se zicea că vrea să se bată cu mărcile peugeot, opel, vw. în schimb, alfa e premium, se bate cu audi, mercedes, bmw. motorul de alfa pe care îl vrei tu e cu 1000 cm3 mai mare decât cel de pe kia, deci aş putea spune că diferenţa e enormă. părerea mea e să-ţi iei o alfa second hand şi dacă cine ştie cum n-o să-ţi placă, o vinzi la un preţ aproximativ egal cu cel de cumpărare, poate chiar acelaşi sau mai bun, şi-ţi iei o kia nouă. pt că odată ce-ai luat kia nouă, preţul ei de revânzare va fi mult mai mic decât cel al alfei la mâna a doua.

Post subject:
PostPosted: 03 Jun 2007, 12:30 

Car: o cisterna
harlequin47r Quote:
părerea mea e să-ţi iei o alfa second hand şi dacă cine ştie cum n-o să-ţi placă, o vinzi la un preţ aproximativ egal cu cel de cumpărare, poate chiar acelaşi sau mai bun, şi-ţi iei o kia nouă. pt că odată ce-ai luat kia nouă, preţul ei de revânzare va fi mult mai mic decât cel al alfei la mâna a doua.
Foarte bine spus,plus ca in perioada de timp care va trece Cee'd-ul nu va mai fi chiar asa o necunoscuta,eventualele boli ale copilariei se vor remedia.Ah,si o vei vedea pe strada si ti se va parea foarte banala. :)

Masina noua are avantajele ei,si iti inteleg punctul de vedere.
E drept ca atunci cand cumperi second este si un fel de loterie,trebuie doar sa fii atent pentru a cumpara exemplarul corect,daca ai facut lucrul asta chiar nu mai poti pune Alfa 156 SW 2.4 in aceeasi propozitie cu Kia Cee'D.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject: UIMIT
PostPosted: 03 Jun 2007, 14:49 

Car: 156
Salut!
Sunt uimit cate raspunsuri am primit in NUMAI cateva ore de la 1-post si tin sa VA MULTUMESC MULT !...
Vreau sa fiu mai explicit...deci nu am comparat CLASA 156 cu CLA... cu...KIA...(doooh); vroiam mai mult sa ma refer la batai de cap...de costuri intretinere, revizii, asigurari... acei 10/12 mii sunt din banca...deci va fi oaresce rata lunara...la modul asta am vrut sa pun problema.
MENTIUNI:
1. Kia nu are service in Suceava... A/R are.
2. Kia are 5 ani garantie bara-bara si inca 2 ani motor transmisie sau 150000 km, cu revizii la 15000km. [dar se pune problema...oare costurile reviziilor kia nu depasesc costurile de intretinere la 156?!!!]

alfa 33 "esti constient de compromisurile facute in detrimentul comfortului (pe drumurile romaniei)" - nu sunt chiar constient de compromisuri.

Din nou: Alfa 156 vs masina noua cu garantie (ceed)

TKS, boys...

PS daca stiti o alfa156 de vanzare, sursa sigura, masina buna...PLEEEAAASEEEE PM or YM ID sv_kdt.

Post subject: ;)
PostPosted: 16 Jun 2007, 09:59 

nu poti compara ...sincer......sfatul meu ....alfa da.....e clar prima optiune ....vorba aia ...ascultati inima ....de ex...eu vand toyota/lexus ....si ...da sunt masini fiabile dar .....alfa e altceva.....e supera....e cuore sportivo..merita pana la ultimul banut ....iti da ceva ce alte masini ...mai putin ...(cai putere / sportivitate / personalitate )

Post subject:
PostPosted: 16 Jun 2007, 16:19 

Cele doua masini nu au nici un fel de legatura una cu alta.

Dezmembrez motor 2.0 Twin Spark
viewtopic.php?f=65&t=17630

Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC+03:00