Salutare,
Am vazut ca sunt destui pe aici in cautare de Alfe noi, asa ca m-am decis sa fac un post in care sa explic putin cam ce ti-ar trebui ca sa aduci o masina din Italia si sa o inscrii. ( deocamdata si eu sunt in mijlocul procesului de inscriere, dar o sa pun pasii de pana acum).
Eu mi-am luat masina din Torino Italia, de la un service BMW Auto luata la BUY BACK printr-un intermediar( masina in sine a avut 2 proprietari).
Acte necesare sa aduceti masina in Romania:
1. Carta di circolazione ( libreto, cum ii mai zic ei), arata ca mai jos:
Asta este practic echivalentul talonului nostru in care sunt scrise datele masinii + revizii + proprietarii.
La ei cand se vinde masina, talonul poate ramane acelasi doar ca se lipesc niste stickere ( cum observati in poze) cu noul proprietar, iar acesta poate sa circule mult si bine cu talonul pe numele fostului proprietar. ( destul de tare ).
Doar daca esti ambitios si vrei tu neaparat sa apari scris pe prima pagina a talonul ca proprietar il poti schimba, altfel sa nu va speriati daca cel care va vinde masina nu este si cel care este scris in talon pe prima pagina( atata timp cat apare sub forma de sticker lipit pe talon )
De asemenea atunci cand o masina din Italia este vanduta in afara ei, masina se va radia pentru "EXPORTAZIONE" iar acest lucru va fi mentionat in certificatul ei tot printr-un sticker ( a se vedea a 2a poza, cea cu verso-ul talonului) - Daca nu o sa radiati masina din Italia, in niciun caz nu o veti putea inmatricula aici in Romania.
2. Certificato di Proprieta ( certificatul de proprietate cu ultimul proprietare, cel de la care iei masina)
Al doilea act necesar pt voi este Certificatul de Proprietate al masinii ( dovada ca cel de la care cumparati masina este proprietarul masinii).
Pe Verso se completeaza daca si numai daca cumparatorul este Italian, ceea ce in cazul meu nu s-a aplicat.
Daca va vine sa credeti astea sunt singurele acte pe care le dau Italienii la vanzarea unei masini.
Urmatorul set de acte pe care l-am facut tot in Italia a fost acela pentru numere provizorii, deoarece nu am vrut sa o aduc pe platforma.
Under construction.... Dureaza un pic pana il aranjez frumos ^_^. Rabdare.