tzutzu Quote:
Nu cred ca se merita sa cumperi direct din China un navi...faci o economie de maxim 100 $, dar e cam dubioasa treaba cu garantia si calitatea. Daca o sa ai o problema cu unitatea, trebuie sa o trimiti si sa platesti transportul in China, cei de acolo sa o repare/schimbe si apoi sa ti-o trimita tie inapoi...in cel mai fericit caz, ai de asteptat numai 2-3 luni.
In cel de-al doilea link scrie ca ai o cantitate minima de comandat: 20 Piece/Pieces . Deci mai intai, intreaba-i daca iti pot trimite numai o singura bucata.
Ideea cumpărării din China nu se rezumă la prețul mic ci la faptul că firmele de prestigiu (Pioneer, Kenwood, Parrot etc.) pur și simplu nu sunt în stare să proiecteze o unitate măcar cât-decât dedicată mașinilor Alfa Romeo 159, Giulietta etc. Nici din punct de vedere al designului, nici a funcționalității. Atunci rămân în ring companiile chinezești mici, inovatoare.
Chiar și compania care vindea aparatul numai la „bax“ de 20 bucăți mi-a promis că trimite o unitate pentru „încercare”. Dacă asta chiar se va dovedi a fi de calitate poate alți colegi vor cumpăra deci o să renteze companiei până la urmă.
Nu cred ca o firma ca Pioneer, de exemplu, nu poate sa proiecteze o unitate dedicata. Problema e ca pur si simplu nu cred ca se merita investitia, nu exista cerere. Din totalul de masini alfa 159/brera/spider care s-au fabricat (si asa un volum mic comparativ cu alte modele ale altor marci), se ia un procent ipotetic al proprietarilor care vor si sunt dispusi sa isi schimbe unitatea - obtii un numar nesemnificativ de potentiali clienti.