Oarecum asa e. In plus, as fi ipocrit daca n-as recunoaste ca au fost momente in care am pus la indoiala achizitia, mai ales cand ma uitam la ea in parcare atunci cand asteptam dupa piese
Sincer, dupa ce n-am putut sa o iau pe a lui Dan, dupa ce am vazut altele care nu mi-au placut, ultimele 2 variante erau asta pe care am luat-o si Brera ta, desi nu cautam neaparat Brera...altele la vanzare care sa ma atraga nu prea erau si ma gandeam serios sa iau altceva pentru cateva luni si sa incerc sa gasesc o Alfa alta data. S-a nimerit sa vorbesc intai cu Nicu si sa imi placa foarte mult masina lui, daca procedam invers, probabil ca acum era la mine Brera si nu 159
Ma rog, la partea cu bratele, puteam sa ies mai ieftin pentru ca pe stanga la bratul de jos era dusa bucsa, care banuiesc ca se putea schimba, iar cel de sus nu avea nimic. Am preferat sa le schimb pe toate acum ca sa stau linistit si sa nu ma mai trezesc ca iar incepe sa troncane ceva, ca sa nu mai pierd timpul prin service. Pe dreapta, au inceput sa faca ca toate visele dupa ce am luat o mare groapa in care am prapadit si cauciucurile...nu spun ca erau perfecte, dar nu erau nici duse...probabil ca o perioada ar mai fi mers.
In rest, a mai fost neprevazut compresorul de clima...care intr-adevar n-a fost deloc ieftin. Revizia completa cu distributia, accesoriile si fulia de la motor o faceam oricum, indiferent ce masina luam, deci pe aia n-o pun la socoteala ca problema. La fel si cu cauciucurile de iarna, daca nu aveam ghinionul sa fac galme la cele de pe dreapta mai mergeau sezonul asta, dar fiind DOT mai vechi, probabil ca oricum le-as fi schimbat.
Mai am de schimbat tamponul elastic de la cutie si tehnic ar trebui sa nu mai fie niciun fel de probleme (daca nu imi mai face vreo surpriza)...asa ca dupa ce il rezolv si pe ala, sper sa ma pot apuca si de estetica masinii. In primul rand jantele, si sa vad daca pot da jos spoilerul de pe bara fata fara vopsea, ca sa nu trebuiasca sa o revopsesc. Altul in loc nu ii mai pun, n-are sens sa dau 200 de euro+vopsit pe un accesoriu nu atat de grozav, mai bine banii aia ii folosesc pentru altceva. Ma bate gandul serios la o suspensie de TI, banuiesc ca se poate monta, asa ca banii i-as baga in asa ceva mai degraba.
Pe de alta parte, stiam de cand m-am hotarat ca vreau o masina sh ca vor fi si probleme, indiferent de ce masina as lua. Daca gandeam rational, de banii pe care i-am bagat in asta, incluzand achizitia+restul de cheltuieli, imi luam un Focus/Astra/Megane nou, nu prea dotat, fara cine stie ce putere, dar stateam linistit. Insa cand a venit vorba de luat o Alfa, era clar ca ratiunea e undeva pe plan secund
Masina imi place, chiar daca a necesitat niste cheltuieli, consider ca le fac pentru placerea de a avea in stare optima o masina pe care mi-o doream. Daca nu intervine ceva neprevazut, am de gand sa o tin multa vreme, asa ca banii consider ca ii bag pentru mine. Daca o luam sa o tin un an si apoi sa o schimb, clar nu merita.
Azi, dupa ce s-a terminat interventia, tipul de la receptie service a scos masina la un test, sa vada daca mai troncane, daca sta volanul drept etc. M-a bucurat cand s-a intors si m-a intrebat ce e cu masina, pentru ca trage altfel decat alte 159 cu care a mers, ca suna diferit, ca e o masina care chiar merge frumos