Salut,
Sa va prezint noua mea achizitie si, pe scurt, cum am ajuns la ea.
Cautam o masina pentru a o folosi la lucru, fiind liber profesionist. Initial m-am uitat la tot felul de frantuzesti, nemtesti, bla bla, pana in 2000€, sa-mi fac treaba cu ele. Apoi m-am axat pe 159 SW, in principiu 2.4 diesel, dar din motive financiare era prea mult. Gasisem eu ceva pe la 6000€ si ramaneam in acest fel fara bani pentru lichid de spalat parbrizul
. Pana la urma, dupa multe cautari, discutii, calcule, am ajuns la ceea ce veti vedea mai jos.
Alfa Romeo 156 SW 2.4 M-JET 175CP, 12.2003, 181.000km. Masina a aparut pe mobile.de joi si vineri a disparut de pe site pentru ca vineri la 12 aveam deja contractul vanzare-cumparare semnat. Eram pregatit ca pe weekend sa vad cel putin 3 Alfe 156 SW de 2.4 de prin 2000-2001 si pana in 2000€ dar a aparut aceasta si am riscat putin.
Fac o descriere pe scurt : 181.000km, verificare(TUV) valabila pana in 10.2015, ambele aripi lovite(se vor schimba cel tarziu la sfarsitul lui martie), bara fata "nu da bine", senzor presiune ulei defect, Navi-casetofonul nu functioneaza, spalatorul din bara pentru farul stanga fata se ridica dar nu stropeste. Masina are un interior care, dupa parerea mea, a fost foarte bine intretinut, urmeaza sa-i schimb presurile care pur si simplu ma seaca. Jante de 16" pentru sezonul rece iar pentru vara am 4 jante de 17" cu cauciucuri uzate tare, le voi schimba in aprilie. Pretul achizitiei : 1550 €. Am impresia ca am luat masina gratis si trebuie doar sa o pun la punct iar acest lucru se va inampla DOAR daca voi constata ca motorul este in mintile lui si nu consuma ulei in exces.
Semnalizatoarele din aripi le-am comandat deja. Maine cumpar un casetofon pentru a-l folosi pana repar ce am pe masina(Navi Radio Travelpilot RNS4), aripile mai asteapta putin ,dar incet incet le fac pe toate.