It is currently 30 Jan 2025, 21:29

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next
Author Message
PostPosted: 24 Jan 2015, 17:20 

Car: Vespa
Intr-un fel are dreptate , ca wizz a ajuns la niste dimensiuni meschine pentru bagajul de mana . O sa ajunga draq sa ai voie doar cu un portofel :(

PostPosted: 24 Jan 2015, 20:45 

Car: 156
Ultima experienta, Ryanair : pret buc-londra 2 persoane tur retur 130 euro total, foarte permisivi la bagaj, cel de mana maxim 10 kg dimensiuni bune+plus o geanta mica(gen poseta) daca exista. Conditii de zbor ok, avioane 737-800 parca pe ruta asta, singurul minus poate ca tot ce se servea pe durata zborului era cu plata(bautura/mancare).

ex: Giulietta M-air TCT 170hp
ex: 156 3.0 v6 racecar
ex: 159 2.4 Q4 TI
ex: 156 2.0 JTS
ex: 147 1.6ts 120cp

PostPosted: 25 Jan 2015, 01:46 

Car: GTV
La toate liniile aeriene low-cost platesti orice consumatie.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 25 Jan 2015, 12:20 

Car: Alfa 147 1,6 16v
valerica Quote:
Cu bagajul de mana nu ai dreptate, pe site scrie clar dimensiunile si greutatea pentru cele doua tipuri de bagaje acceptate. Daca ai alte dimensiuni platesti, nu ca sunt ei hoti ci pentru ca nu respecti regulile impuse de ei. Iar cu biroul in Charleroi...ar fi culmea sa aiba birou in orice orasel cu aeroport, nu prea ai motive de suparare, poate ar trebui sa fii mai atent pe viitor...
Ba, am foarte mare dreptate cu bagajul de mana. Standardul de dimensiune acceptat de toate companiile de zbor, la ei este considerat bagaj mare de mana nicidecum bagaj de mana si se taxeaza. Ei au alte dimensiuni pt acest bagaj de mana. Punct. :censored: Legat de birou, scuza-ma dar ei opereaza in Belgia doar de pe Charleroi si atunci vin si intreb, ce mama naibii nu pui un birou de relatii cu clientii? Ok, nu pui ca esti al dracu, dar atunci pune la dispozitie un nr de telefon la care sa poti contacta un call center, nu pune un nr care poate fi apelat DOAR din reteaua fixa Romtelecom. Mai , oameni buni, sunt eu cu capul sau astia ne iau de prosti. Problema care o aveam si care la "check in" ma costa 45euro (pe care am refuzat sa-i platesc), daca as fi avut posibilitatea sa sun din Romtelecom, ar fi fost gratuit. Dar cine naiba are telefon fix rom.... la biroul de check in intr-un aeroport oricare ar fi el????? Asta e japca, pe fata deorece vor sa te taxeseze pt orice din cauza ca esti disperat sa pleci. In orice caz, am ridicat putin tonul, politicos, le-am explicat ca nu au un birou si de fata cu ei nu pot accesa call center-ul si astfel nu am platit nimic dar este de toata jena acest Wizz air.

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 25 Jan 2015, 13:04 

Esti cu capul, tu nu intelegi ca au doua bagaje de mana, unul mic, o gentuta, rucsac gratuit si altul troler mic si se plateste. Nu stii sa citesti ce scrie pe site??? Ce treaba au alte companii, alege alta care sa iti indeplineasca cerintele sau casca ochii cumetre...

PostPosted: 25 Jan 2015, 15:06 

valerica Quote:
Esti cu capul, tu nu intelegi ca au doua bagaje de mana, unul mic, o gentuta, rucsac gratuit si altul troler mic si se plateste. Nu stii sa citesti ce scrie pe site??? Ce treaba au alte companii, alege alta care sa iti indeplineasca cerintele sau casca ochii cumetre...
Te suspectez ca lucrezi la ei. :lol: :lol: Nu ma intelege gresit, eu nu am avut probleme cu bagajul de mana. Ala l-am avut in regula. Problema a fost in alta parte dar asta e o alta discutie. Eu am facut referire la bagajul de mana deoarece, exact cum ai spus si tu, au doua dimensiuni, pe cand restul companiilor au decis de comun acord sa convina toate la un standard unanim acceptat si care sa nu fie supra taxat. E clar acum?
P.S. ce spui de faptul ca o doamna langa mine in avion se plangea ca avusese o poseta (crede-ma era de dimensiuni micute) si o geanta de laptop si o pusese sa plateasca ca si bagaj de mana mare pt faptul ca avea 2 bagaje. Tipa nu era o centurista ci era eva intr-o corporatie si fusese nevoita sa apeleze la Wizzair deoarece se potrivea cu programul ei de bussines si nu a avut incotro. Ideea e ca femeia a trebuit sa-si indese poseta in geanta de laptop ca sa evite plata si clar ca au pierdut-o de clent pe viitor.

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 25 Jan 2015, 17:36 

82sas Quote:
P.S. ce spui de faptul ca o doamna langa mine in avion se plangea ca avusese o poseta (crede-ma era de dimensiuni micute) si o geanta de laptop si o pusese sa plateasca ca si bagaj de mana mare pt faptul ca avea 2 bagaje. Tipa nu era o centurista ci era eva intr-o corporatie si fusese nevoita sa apeleze la Wizzair deoarece se potrivea cu programul ei de bussines si nu a avut incotro. Ideea e ca femeia a trebuit sa-si indese poseta in geanta de laptop ca sa evite plata si clar ca au pierdut-o de clent pe viitor.
Pot spune ca oricine abia astepta sa scape de ghiolbani din astia care vor mai mult pe bani putini, masaj la talpi, spatiu la picioare... Nu era centurista, era o marlaneasa din asta care crede ca daca scrie ca ai voie cu un singur bagaj, ea are voie cu doua bagaje dar mai mici. Dar daca avea 4 bagaje care se incadrau in dimensiunile bagajului mic, ce maida masii de jepcarii ca avea 4 mici, nu unul care ocupa mai mult loc. Sasule, e prima ta plimbare cu avionul, ca daca da, te inteleg...

PostPosted: 25 Jan 2015, 19:08 

Valerica, cu regret iti spun ca esti misogin si crede-ma ca nu asta e cuvantul cu care as dori sa te caracterizez dar educatia si bunul simt nu imi dau voie. De ce oare continui sa zbor inapoi in Romania de fiecare data? :roll:

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 25 Jan 2015, 19:40 

Esti baut sau drogat, da-mi voie sa-ti spun ca la export sunt multi ca tine, nici nu ma mir de ce suntem spaima Europei. Nu sunt misogin, ca era tipa aia marlaneasa si nu a inteles regulile bunului simt asta ma face pe mine needucat si misogin?
Sasule trage pe dreapta si culca-te, tu esti ca aia care ii bat pe oameni ca traverseaza prea incet si cand vine politia cred ca au dreptate sau din ala cu 4 persoane pe bancheta din spate ca au cururile fix cat 3 persoane...si ce, ca intra toti!?! Tu nu vezi ca esti deviat rau in discutia asta si ne mai miram cine iese din tara si de ce ne bat aia cu pietre.
Nu intelegi scrisul in romana sau ce ai, tu nu pricepi ca regulile se respecta si nu se calca in picioare, tu nu intelegi ca oamenii respectabili fac parte din cei care respecta regulile si nu din cei care le ocolesc asa cum povestesti tu ca faci si uneori nu iti iese si te revolti cu tonul ridicat si iti emani frustrarile aici?

copiat de pe wizz, poate nu stii la calculator, iar daca nu stii sa citesti, pune-l pe translate ca il citeste ala.

Wizz Air vă oferă două opțiuni pentru bagajele de mână dar are o politică strictă de „un singur bagaj pentru un pasager”. Diferența dintre opțiuni constă în dimensiune.

1.Geantă de mână mică:
Dacă bagajul dvs. de mână măsoară 42x32x25cm sau mai puţin, poate fi transportat la bord gratuit. Acesta trebuie să aibă loc sub scaunul din faţa dvs.

2.Bagaj de mână mare:
Dacă bagajul dvs. de mână este mai mare decât dimensiunile unui bagaj mic de mână dar nu depășește 56x45x25cm, puteți să îl luați la bordul aeronavei în schimbul unei taxe. Trebuie să aibă loc în compartimentul de deasupra capului. Trebuie să puteți să-l puneți în compartimentul de deasupra capului fără ajutor.
În cazul în care dimensiunea bagajului depăşesc limitele menţionate mai sus, bagajul va fi transportat ca bagaj înregistrat şi o taxă pentru bagaje va fi percepută.

Pasagerilor care transportă mai mult de un bagaj de cabină nu li se va permite accesul la controlul de securitate şi vor trebui să revină la biroul de înregistrare, să redistribuie lucrurile în bagaje sau să renunţe la bagajele de mână suplimentare.

Citeste boss-ule bine ce am copiat si nu ma face pe mine nesimtit si misogin ca ma conformez unor reguli impuse de o companie. Asa ar trebui sa venim totii cu cate bagaje vrea muschiu nostru de misogini ca stie sasu o portita si facem ce vrem cu tonul ridicat.

PostPosted: 25 Jan 2015, 21:00 

Car: Valeria/Carla
Tovarasu' Valerica, sunt sigur ca puteai spune acelasi lucru si altfel. Altfel, ai dreptate cu ce spui.

PostPosted: 25 Jan 2015, 21:03 

Car: 159-Brera-Spider916
Valerica si 82sas , va rog pastrati limita decentei in exprimare ! Este singurul avertisment !

PostPosted: 25 Jan 2015, 21:13 

Dap, imi cer scuze celor ce nu ar trebui sa citeasca postarea mea apriga, ma doboara valul uneori, mai ales cand imi da cineva peste nas degeaba.

PostPosted: 25 Jan 2015, 21:15 

@82sas: eu mai stiu de magarii pe care le-a facut wizz-ul. Din punctul meu de vedere toate low-costurile sunt o apa si un pamant: adica praf. Pe viitor evita pe cat poti zborul la aceste companii aeriene low-cost.

Ca experienta recenta, adica inainte de Craciun: trebuia sa zbor de pe London City Airport (in partea de est a orasului) cu Swiss catre Bucuresti. Au anulat zborul. Neplacuta situatie, insa mi-au gasit zbor de pe Heathrow (in partea de vest a orasului) 2 ore mai tarziu cu British. Am ratat zborul deoarece taxiul pe care mi l-au antamat nu a putut sa traverseze orasul de la un capat la altul in timp util la ora de varf :( . Deci nu a fost vina mea. Pe Heathrow la biroul Swiss am stat cu o tanti vreo 2 ore si jumatate sa imi gaseasca bilet. La un moment dat, timp de vreo 45 minute si ceilalti 2 colegi ai ei cautau bilet pentru mine. S-a rezolvat pana la urma pentru a doua zi. Este de la sine inteles ca in situatia asta mi-au platit o zi de cazare si masa si transport pana a doua zi cand aveam zborul. Nu avea rost sa ma duc acasa pentru ca stateam in partea de este iar zborul era la 6 dimineata, deci riscam sa pierd zborul de a doua zi din cauza mea. Ceea ce nu era deloc de dorit.
Ce vreau sa punctez este ca desi situatia era neplacuta, incurcandu-mi planurile, totul s-a desfasurat intr-un mod elegant si civilizat. Si normal, din punctul meu de vedere. Asta pentru ca e companie de linie.

PostPosted: 25 Jan 2015, 22:16 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
yux_mm Quote:
@82sas: eu mai stiu de magarii pe care le-a facut wizz-ul. Din punctul meu de vedere toate low-costurile sunt o apa si un pamant: adica praf. Pe viitor evita pe cat poti zborul la aceste companii aeriene low-cost.
Absolut de acord. Pana la urma daca incepi sa platesti ptr toate lucrurile de bun simt (gen bagaj de bord sau online check-in) nu stiu daca nu cumva ajungi la acelasi rezultat si mergi si la cattle class. Plus ca majoritatea aeroporturilor folosite de low cost sunt in locatii exotice.
Yux - London City e misto ca e mic, iti vine bagajul rapid, foarte bine conectat la transport (DLR apoi Jubilee spre centru) insa pe viitor evita zborurile spre/de acolo seara sau dimineata - e un aeroport construit intr-o zona de mlastina si mereu toamna/iarna e ceata cu impact asupra zborurilor.

PostPosted: 25 Jan 2015, 22:57 

Sfarsitul lui 2014 a fost cel putin dubios pentru mine si foarte haotic. Stiu de problemele cu zborurile de pe London City, insa datorita imprejurarilor am facut rezervarea foarte tarziu si nu mi-am mai permis sa fac mofturi. Mai ales ca era inaintea Craciunului... haos. Pe de alta parte era si foarte convenabil pentru mine, eu locuind in zona Woolwich Arsenal in perioada aceea.

In alta ordine de idei Dand, am inteles ca acum locuiesti in Londra? Poate ne intalnim la o bere/cico/piscot/cafea...

PostPosted: 26 Mar 2015, 21:07 

Tragedia de acum 2 zile mi-a reamintit un episod petrecut acum 3 saptamani cand veneam binenteles cu aceeasi companie de cacat, Wizzair, pe ruta Charleroi-Bucuresti. In terminal, asteptand avionul era un domn pilot cu o doamna purisanca, blondina si ce mozoale si maini pe cur isi puneau de l-au trezit si pe vecinul meu de jos. Nimic deosebit pana aici ati spune dar respectivii s-au urcat in avion. Ne-am asezat, am decolat, bla bla bla, la un moment dat se deschide usa cockpitului si iese capitanul (acum puteam sa-i vad si tresele), se ridica si duduia, trec in dreapta scaunelor destinate stewardeselor iar una dintre acestea trage draperia si incepe acolo un sarut si o imbranceala de valeu doamne. Ma jur ca asa s-a intamplat si am vazut scena asta cel putin 15% din calatori care eram pe partea dreapta a avionului si reuseam sa vedem printre draperie si corpul avionului. Toata scena sa fi durat 10-15 minute. Revine domnul pilot in carlinga ca peste vreo 1ora sa apara iar dar de data asta fara nicio jena se aseaza langa doamna pe scaun si mai stau la palavre pret de cateva minute. Am atras atentia celor 2 calatori de pe randul meu cat si celor din lateral dar nu li s-a parut nimic iesit din comun ba din contra pareau amuzati. Am zis ca voi face plangere imediat ce ajung acasa dar pur si simplu am uitat complet pana la acest eveniment.Nicio problema voi face zilele acestea deorece am "cotorul"biletului si pot demonstra lejer veridicitatea spuselor mele.

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 26 Mar 2015, 21:33 

Bine ca nu s-a inchis usa dupa ce a iesit de la cockpit. :)

Spider 916 ph2
Ex: 159 2.4 TI
Ex: Giulietta 1.6 JTDm
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 120+ CP
Ex: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v 115+ CP MUSTERICA

PostPosted: 26 Mar 2015, 21:49 

cristih Quote:
Bine ca nu s-a inchis usa dupa ce a iesit de la cockpit. :)
Usa s-a inchis binenteles insa am avut noroc ca s-a deschis. :) Din 2007 zbor la o frecventa de 6 saptamani sau 4, asadar am povestiri din avion sau terminale cat sa scriu o carte, unele sunt funny altele de-a dreptul dramatice. Poate le voi povesti la Fest celor dispusi sa asculte. :)

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 26 Mar 2015, 23:47 

Stiu ca avioanele astea merg pe pilot automat, deci pilotul poate iesi sa mai dezmorteasca un picior, sa mearga la baie. Plus ca sunt cu dubla comanda si copilotul poate prelua el comenzile in caz de ceva. Dar treaba cu stewardesa mi se pare nesimtire. Ce face in timpul lui liber e treaba lui, dar cat zboara alea 2-3 ore sa-si faca meseria. Cum ar fi sa fiu la birou intr-o sedinta si sa ies 5 minute sa-i ciufulesc ratonul secretarei?!

PostPosted: 26 Mar 2015, 23:52 

Car: Valeria/Carla
Omul era un jucator, iubea viata si femeile frumoase, dupa cate se vede nu pentru astia trebuie sa va faceti probleme. Prefer oricand unul ca asta unuia mahnit.

In timpul asta, la Alitalia: http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/reportaj ... e-avioane/" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 27 Mar 2015, 01:57 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
yux_mm Quote:
Ce face in timpul lui liber e treaba lui, dar cat zboara alea 2-3 ore sa-si faca meseria. Cum ar fi sa fiu la birou intr-o sedinta si sa ies 5 minute sa-i ciufulesc ratonul secretarei?!
Hmmm, am avut acum un an si ceva un proiect de implementare shered service centre in Krakow, recunosc cu rusine ca in timpul sedintelor nu eram mereu concentrat la ce se discuta si daca secretara (sau oricare alta din cele 80% din personalul FSSC-ul m-ar fi incurajat prin body language as fi considerat serios optiunea sa ma retrag o perioada din sedinta :) ) Am ramas insa profesional pana la capat :|
Revenind la chestiile astea plutitoare, am zburat ceva la viata mea devenind senator pe Lufthansa (inca pana in martie anul viitor cand imi pierd statusul :( ), Diamond sau Pearl sau cum naiba se chema pe Etihad si Emirates si nu m-am simtit vreun moment in nesiguranta, orice cursa cu taxiul de pe anumite aeroporturi (Istanbul tops the list) e de 1000 de ori mai periculoasa. Exista deja vad o gramada de knee jerk reactions la adresa companiilor aviatice ca nu fac controale psihice si ca au coborat standardele la piloti ptr a oferi salarii mai mici - true, dar cazuri ca astea cand unul prabuseste avionul cu copii dupa el sunt doar exceptia. E iarasi considerabil mult mai usor in zilele noastre sa pilotezi un avion, sigur nu te urci beat la manseta dar ptr. cei ce vin cu legende urbane cu piloti band vartos in hotele si baruri in seara dinaintea zborului - chiar daca se intampla asa ceva (si am vazut de-a lungul timpului ceva exemple) sistemele electronice si securitatea astazi fac totul mult mai sigur. Asta nu o sa-i aduca inapoi pe cei 16 elevi si pe restul pasagerilor, dar nu vad sincer cum poti preintampina ca un cretin sa-si puna capat zilelor cu restul pasagerilor dupa el (care iarasi e ceva ce se intampla probabil o data la 100 de ani).

PostPosted: 27 Mar 2015, 08:30 

Car: o cisterna
Ceva se poate face... un lumina lucrurilor intamplate nici regula aia cum ca trebuie sa fie in permanenta 2 oameni in cabina nu mai pare atat de deplasata.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

PostPosted: 27 Mar 2015, 09:47 

Car: Alfa Romeo GT jtd
sa ma laud si eu :) din 1999 am tot zburat dar niciodata cu low cost si nu au fost probleme.cel mai lung zbor a fost din santos(brazil) si ultimul din vietnam unde am inebunit fara sa fumez.
a mai fost o chestie la casablanca unde a trebuit sa stau de la 10 seara pana la 6 dimineata in aeroport dupa 800 km de mers cu taxiul prin desert(un cobra fara a/c).erau doar cateva siruri de scaune gen autobuz ocupate si a trebuit sa stau pe bagaj,dimineata eram teapan.zborul a fost casablanca-paris-bucuresti,pe charles de gaulle scaunele au fost un lux.
ma mai deranjeaza ca in unele aeroporturi locurile de fumat sunt rare,la instanbul am prins timpul intre zboruri scurt si mereu trebuie sa il caut,am o chestie cu acest aeroport:nu ma pot orienta,mereu ma duc in partea opusa :bash:

revenind la recentul accident nu imi vine sa cred ca un nebun poate lua viata atator oameni nevinovati,probabil ca se vor inaspri si mai mult regulile de securitate.

ex.alfa romeo 145 1.9 jtd
ex. audi 100 2.0 D
ex.bmw 520i
ex.lancia prisma 1.9 TD
ex.olcit

PostPosted: 27 Mar 2015, 10:37 

Car: 156
eu cred ca buba e in alta parte, noile proceduri nu stiu daca o sa rezolve necazul, imagineaza ti ca ala blocheaza carlinga conform procedurii si o strange de gat pe duduia de serviciu, intr un minut santem in scenariul binecunoscut plus un mort in avans.

eu zic ca cei care angajeaza piloti sa verifice dosarul medical al mamei sinucigasului , pentru ca multi copchii sant facuti cu pastile de mentinere a sarcinii, practic rezulta niste monstruleti camuflati care pot deraia de pe linie in anumite momente, acum lumea nu mai stie sa faca copchii, ai duce in borcanel, ai mentine cu pastilutze 9 luni, ce crezi ca iese, un miamutoi sinucigas, logic.

deasemena, cunosc cazuri, daca in familie au fost nebuni, gena nu dispare, exista un procent foarte mare de oameni nebuni in jurul nostru, fara carnet rosu, uitati va si pe anumite topicuri de pe forumuri :lol:

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 27 Mar 2015, 11:32 

Daca tot exista acest topic, sa va relatez si eu ce am patit. Ptr ruta Buc-Londra, platesc pe site-ul companiei Ryan Air un bilet dus-intors. Ajung la noi in tara , receptionez bagajul, si parca mi se parea mie ca este mai usor. Il desfac, si gasesc 4 cutii de bomboane lipsa, si cateva alte chestii mici. Fac reclamatie, chem paza aeroportului Otopeni, dar nu vine nimeni. Ma duc la informatii, solicit nr de tel de la nu stiu ce mare manager de pe acolo, vorbesc cu el, se lasa doar cu promisiuni. Nu ii pasa nimanui. Fiind foarte grabit, accept pe moment prejudiciul, si promit ca revin cu politia mai tarziu. Bineinteles, la politie mi se zice sa dau o declaratie. Ma rog, nu imi era neaparat de bomboane, dar sa iti umble in bagaj si sa iti ia lucruri mi se pare exagerat. Cand sa ma intorc, imi zice flacaul de la ghiseu ca trebuie sa imi platesc check-inul si biletul intors. Aparent biletul meu de intors era doar o rezervare si atat, desi pe site scria clar ca biletul cumparat e dus-intors. Platesc iar bagaj, platesc check-inul si platesc si un bilet intors. 270 euro mai tarziu eram in avion.

Post new topic  Reply to topic  [ 52 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC+03:00