Buna tuturor,
De foarta multa vreme imi doream o alfa acum o am : alfa 159 1.9 jtdm q-tronic .
De ce alfa? Pentru ca pur si simplu e altceva iar senzatiile la condus sunt diferite fata de alte marci si pentru acel cuore sportivo . Si pentru ca daca nu ai avut macar odata o alfa nu ai avut masina ...more or less zic eu.
Masina este din anul 2006 , a costat 5.200 eur si a fost cumparata din tara .Este prima mea masina . Are 183.989 km care nu stiu daca sunt sau nu reali . Am cam cumparat-o ,,in blind" sa zic asa pentru ca ma pricep prea putin la masini si oarecum acum asta ma costa . Multumesc celor care mi-au mai dat sfaturi inclusiv aici pe forum , intr-o perioada scurta am invatat destul de multe despre masina asta . Ca si dotari : climatronic ( care pentru mine e un mister cum functioneaza pe functia full auto) , computer de bord , cd , media usb , blue me , tapiteria alfatex neagra,xenon aftermarket ,suspensii sport , volan cu comenzi .
Masina nu este in stare tehnica perfecta , am de schimbat distributia (ocazie cu care se va face si o revizie completa ) , doua injectoare sunt foarte putin in afara parametrilor (am inteles ca se corecteaza prin aditivare) . Deasemenea cauciucurile fata trebuie schimbate si trebuie facuta si geometria la roti ( am constatat dupa ce am dat intr-o groapa imensa ca trage in stanga ) . Plasticurile interioare si plasticul volanului va trebui sa le schimb ca sunt zgariate ( cred ca a fost condusa si de vreo femeie cu multe inele) .
Fiind un ghinionist toata viata binenteles ca intr-o luna au mai cedat si altele : semnalizarea dreapta spate si stopul de pozitie si frana dreapta nu mai functioneaza (am schimbat becurile si degeaba ) , un bec xenon incepe sa lumineze roz , un binevoitor mi-a rupt oglinda retrovizoare dreapta mai precis suportul de metal ( nu inteleg cum) , etrierul stanga spate este putin blocat , rulmentul dreapta spate da semne de oboseala , geamul spate stanga nu se mai deschide . Datorita gropii in care am dat au mai inceput sa troncane una alta . De asemenea mi se pare ca are un zgomot la drum ciudat ca si zgomotul de vant , e posibil din cauza cauciucurilor sau a geometriei rotilor . Mai sunt niste chestii cu care inca nu m-am lamurit : in marsalier vibreaza parca putin , se aude un bazait chiar inainte sa introduc cheia in locasul ei si dupa (banuiesc ca e vreun ventilator de la clima) si se cam aburesc geamurile ( mi sa nu fie fisurat vreun futun de la clima) . Am mai descoperit ca mocheta care ,,urca" pe consola centrala in partea pasagerului a fost rupta (probabil s-a umblat la clima) si nu stiu cum se mai poate pune inapoi .
Si ca sa fie meniul complet neavand timp sa o inmatriculez imediat m-am trezit si cu taxa recuperata .
Cu toate astea inca imi place masina : cutia automata e de vis (nici nu simti cand schimba) , lumea se uita dupa ea pe strada cu toate ca bara fata e zgariata ( nu stiu de ce fac borduri atat de inalte
) .
Masina este foarte joasa si asta ma omoara ( partea buna e ca am montat un scut din aluminiu) dar ma incanta tinuta ei de drum . Motorul trage foarte bine , cutia schimba undeva la 2.250 rpm in sus si la 1.250 rpm in jos . Consumul : cu motorina de 200 ron (aprox 32 l) am facut 200 km in afara orasului si 110 km in oras . Dupa calculele mele ar fi un consum mixt de 9,69 l/100 . Pe autostrada am ajuns destul de repede la 180km/h la 2.500 rpm computerul de bord indicand un consum instant de 6,1 l . Masina asta e greu de condus incet .
Trebuie urgent sa rezolv cu semnalizarea (inca nu am gasit un electrician care sa se stie ) ca ma claxoneaza ceilalti
.
Astept si parerile voastre dar in principiu cred ca pentru distributie am sa ma duc pe un kit de la Dayco si pompa de apa de la Airtex , ulei Selenia 5W40 , antigel Paraflu Up (cu toate ca e cam scump) si ma gandesc sa schimb si ulei din cutia de viteze Tutela GI/VI (inca nu stiu ce cantitate am nevoie pt.ca in cartea tehnica nu se specifica) .
Am atasat si niste poze .
To be continued .....
P.S. Daca stiti un service bun in Arad let me know ...