Salutare tuturor! In sfarsit, primul meu post pe acest forum, desi contul e creat de ceva timp. Motivul pentru aceasta diferenta de timp? Abia acum s-au aliniat planetele in asa fel incat sa devin si eu posesor al unei asemenea jucarii
Pe scurt, Alfa Romeo e marca cel mai aproape de sufletul meu, de cand eram copil si am vazut la un vecin o frumusete de 155 rosu, nou-nout, intr-o mare de Dacii si VW Golf aduse de afara, am zis ca e ceva aparte la masinile astea. Modele ca 156 si 147 nu au facut decat sa mareasca dorinta ca, intr-o zi, sa fiu si eu posesor de Alfa Romeo. Prima masina din pacate n-a fost sa fie Alfa, a fost un Renault Clio 3 care si-a facut datoria cu prisosinta, la momentul achizitiei imi trebuia o masina economica si practica, noua, si din pacate bugetul nu ajungea pentru o Alfa. Cu atat mai trist cu cat, la putin timp dupa ce am cumparat Renault-ul am avut placerea sa merg cu o Alfa Romeo 159, cu motorul 1.9 jtdm, experienta care m-a marcat de-a dreptul
In mintea mea a fost clar, urmatoarea masina neaparat Alfa 159.
Acum vreo 2 ani am avut prima tentativa la asa ceva, atunci am descoperit si acest forum si am inceput sa citesc tot ce se poate despre modelul 159, dar nu numai...Din pacate, cum se intampla in viata, nu a fost sa fie, au intervenit schimbari la job, cheltuieli etc...deci achizitia unei noi masini a iesit din calcul. Pana acum vreo 2 luni, cand intr-un acces de optimism si mergand pe principiul "o viata avem", am zis ca e momentul sa reincep cautarile pentru Alfa mea.
Am fost setat pe 159, desi nu am exclus nici Giulietta. Brera, desi mi se pare o masina innebunitor de frumoasa, nu am luat-o in calcul nu din motive practice, ci pentru ca nu am simtit ca ma atrage atat de mult, vazand-o pe viu. Ciudat, stiu
In fine, am inceput cautarile pentru un 159, initial planul era sa fie motor pe benzina si o echipare cat mai bogata. 159 fara butoane pe volan, cu Alfatex...nu stiu, parca nu e la potentialul maxim interiorul. Nu a intrat in calcul achizitia masinii din strainatate, din motive de timp si de costuri. Tinand cont ca era prima achizitie de masina sh pe care o faceam pentru mine, am vrut neaparat o masina cu istoric verificabil sau, in orice caz, o masina care sa nu fie luata de la vreo ceafa lata care vinde si Alfa, absolut intamplator, printre Passat si Skode. Foarte grea misiunea, foarte putine masini cinstite la vanzare, pe benzina cu atat mai putin, asa ca am inceput sa iau in calcul si variantele diesel.
Prima masina pe care mi-au cazut ochii a fost TBI-ul lui DanS (Dan, cu tatal meu ai purtat discutii pentru preluarea leasingului, pe numele meu nu se putea face din motiv de contract de munca ce nu era pe placul societatilor de leasing
) A fost extaz, agonie, iar extaz, iar agonie toata experienta cu preluarea acelui leasing. Asta pentru ca niste minti obtuze si niste persoane care nu au avut nicio tragere de inima sa isi faca treaba au considerat ca pot fi putin mai pretentioase decat camatarii atunci cand vine vorba de preluarea acelui contract. Cu maxima parere de rau a trebuit sa renunt la a cumpara acea masina, dar conditiile puse de leasing erau absolut inrobitoare.
Am inceput apoi sa ma uit si la Giulietta, am ratat de aproape una 1.4 M-Air (s-a vandut cu o zi inainte sa o vad), am mai vizionat o Giulietta 2.0 jtdm, foarte frumoasa masinuta respectiva si parea intretinuta ireprosabil dar...ceva m-a facut sa nu o cumpar. Nu stiu, efectiv nu simteam ca aia e masina mea. Ironia face ca la verificarea pe care am facut-o la AutoItalia, pe rampa alaturata, sa fie un 159. Imi stateau ochii numai la ea
Am luat in calcul si 159-le automat de la Auto Italia rulate, dar desi era la un pret ok si sigur se mai putea negocia, arata foarte obosit. Eram deja pe punctul de a renunta pentru moment la gandul de a cumpara o Alfa din tara, pana am mai aruncat un ochi aici pe forum la Publicitate.
Si asa am ajuns la masina pe care am si cumparat-o, masina tot de aici din club
A fost pe principiul vazut, indragostit de masina, cumparat. A trecut o saptamana de atunci, timp in care am apucat sa ma obisnuiesc cu masina, si pot sa spun ca imi place la nebunie. Trecand peste aspect, care stiam cum e, felul in care se conduce, felul in care trage motorul, directia grea si precisa...toate astea ma fac sa ma dau jos din ea cu un zambet dupa fiecare drum, oricat de scurt. Masina depaseste asteptarile pe care le aveam legate de felul in care poate merge. Deci scopul a fost indeplinit, am gasit o masina pentru sufletul meu, si dupa cum am vazut ca se spune pe aici pe la voi, intr-adevar Alfa te alege pe tine, pentru ca intial nu aveam de gand la cumpar o masina diesel, cu atat mai putin cu motorul de 2.4 care desi merge intr-un mare fel, presupune si cheltuieli mai serioase. Numai ca efectiv masina asta m-a cucerit
Deocamdata atat, si asa am postat ditamai romanul si talentul meu de povestitor nu e extraordinar. Ca sa nu va mai plictisesc, cateva poze cu masina, facute cu telefonul din pacate: