Nu am gasit alt topic mai adecvat, asa ca o sa postez aici, poate mai ajuta pe cineva in cautari.
Din 17 noiembrie, masina din semnatura a primit doua cauciucuri de iarna Kumho I'Zen KW23. Dimensiune: 205/55/R16. Noi, fabricatie mai 2014.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/IZen-KW23.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Pe spate am niste Hankook vechiute cu care am cumparat masina. Dot 2009, uzura medie, insa aflate in ultimul an de purtare.
Desi bugetul a fost destul de mic, si cerintele sunt pe masura: nu bag 47-le in off-road, mers mai mult in oras, pe DN-uri cand sunt curatate. Insa, o data cu ninsoarea din ultimele zile, stradutele laturalnice necuratate au fost un bun prilej de test.
Stiu ca mai corect ar fi fost sa scriu despre ele daca aveam toate 4 anvelopele la fel.
So, in configuratia actuala avem asa:
Zgomot: mai putin zgomotoase de cat ma asteptam. Pe drum uscat, de Craciun de exemplu (16 grade), chiar nu au fost deranjante la drum lung.
Franare pe uscat: Bine! Eu nu am simtit nici o diferenta fata de cele de vara Bridgestone B250.
Franare pe gheata: Decent spre bine! Chiar neasteptat de bine, pentru niste cauciucuri de buget.
Zapada: Aici a fost marea surpriza pentru mine. Am iesit fara prea mare tam-tam si din zapada de 20 de cm, chiar daca era si gheata sub ea. Recunosc ca nu am experienta prea mare, insa comportamentul lor pe zapada in conditiile descrise mai sus a fost surprinzator pentru inca doi colegi care deja se pregatisera cu lopeti, cand au vazut unde era Buburuza cocotata.
Concluzie:
Nu am scris pomelnicul de mai sus pentru a aduce ode acestor anvelope. Sunt constient ca pe la producatorii premium performantele sunt peste. Am incercat doar sa detaliez experienta mea cu aceste anvelope, in speranta ca mai cauta cineva pareri despre ele. Pentru niste gume de buget, Kumho-urile astea mi se pare ca se descurca foarte bine. Mai ales pe zapada.
Un an nou fericit!
L.E. Au costat 534 lei amandoua.