Valak Quote:
Oricine a ajuns la un moment dat printr-o tara cu apa calda stie cu cat dispret esti privit, ca roman, din cauza gunoaielor umane, compatrioti de-ai tai, care i-au adus pe rezidenti la disperare. E greu, te simti ca dracu si faci tot posibilul sa intorci cumva parerea lor, sa le arati ca nu suntem toti asa, ca gresesc, daca generalizeaza.
Apoi, apare o treaba de genul asta, mii de romani scandand in fata ambasadei lor si pentru ce, pentru ca nu sunt lasati sa voteze !?! Nu ajuta. Deloc. Simti ca tocmai ai mai primit o palma, dar de data asta de la "ai tai".
Daca era vorba de o tara africana unde un Mobutu desfasura un simulacru de alegeri democratice, nu surprindea pe nimeni, dar cand e vorba de o tara care langa drapelul national il mai arboreaza si pe cel al Uniunii Europene...
"A, e vorba de Romania ? Ok, atunci se explica, ei sunt...altfel."
Vorbesti fara sa stii. Pana nu traiesti o perioada in afara tarii nu stii cum e cu adevarat. AI impresii din concedii, nu e acelasi lucru. Habar n-ai cum e sa stai 5 ore la coada ca sa dai un vot. Votul fiind dreptul tau pentru care au luptat altii inaintea ta. Faptul ca s-au facut scandari in fata ambasadelor nu e o rusine, ba chiar presa din strainatate e de partea celor care au stat ore intregi ca sa nu aibe ocazia sa voteze.
Eu am stat 5 ore ieri sa votez in Paris, si am avut noroc ca am reusit. S-a spus ca au fost 14 stampile in Paris la TV, au fost cate 3 pe sediu de votare, deci doar 6. Formulare destule nu au fost, ca sa faca niste ordinare de copii xerox a durat ore intregi. A fost o boicotare asa cum a fost si cu studentii din Bucuresti care nu au fost lasati sa voteze pentru ca votau cu dreapta.
Nu am stat in viata mea la o coada mai mare de 30 de minute, dar nu regret cat am stat ieri. E un vot in minus ce poate fi furat. Sunt insa scarbit de cei care aleg constient sa nu mearga la vot crezand ca nu conteaza. Astia sunt problema, nemargand la vot fac automat o alegere, fie ca isi dau seama sau nu. Asa ca ii spun si lui DanS, du-te naibii la vot, doar incurajezi o anumita parte prin neprezentare, desi faci pe impartialul si ii consideri pe toti la fel. Exista mereu si un rau mai mic.