Salut Dane! Am si o Alfa 156 selespeed.. si am avut si eu ceva probleme cu cutia de viteze, imi pierdea ulei si-mi aparea cum era si normal, martorul de ulei in bord. Am intrat pe forum aici sa-mi spun si eu off-ul sperand ca o sa-mi recomande si mie cineva de aici un mecanic bun, sau sa-mi deau vreun sfat bun! nimic! doar laude despre alfele lor, preturi piperate la piese, chiar pot sa spun mai piperate ca-n multe magazine si-n rest nimic! Dupa lungi asteptari si zile fripte prin tot felul de service-uri gen Perugia, Fiat in care primeam tot felul de vesti proaste cu referire la sumele enorme pe care aveam sa le suport pt constatarea si repararea cutiei, am mers si la alte service-uri si am stat de vb cu mecanici care mai de care recomandati de colegii de servici, cunostinte sau unii prieteni, care imi spunea numai lucruri trasnite.. gen: aaa! sti.. Alfa e o masina dificila! nush.. cn ti-ar putea rezolva problema la cutie, aa pai in cazul asta nu mai ai ce sa-i faci! du-te la reprezentanta, dar o sa te rupa la costuri! etc. Nu-mi venea sa cred ca nu gasesc un mecanic pt ea, nu un jecmanar, un om care sa munceasca la un pret corect, nu aiureli! Intr-o zi mi-am luat inima in dinti si l-am lasat pe un amic in care nu prea aveam mari sperante, sa-mi umble la ea. Ce putea sa-i faca? oricum era defecta.. Dupa ce a dat jos actuatorul, a constatat ca unul din cele doua capacele ce sunt dispuse pe jum. actuatorului, era scos/iesit/deplasat aprox. 2 cm de pe fagasul lui, suficient cat sa-mi scuipe tot uleiul afara cand incercam sa plec cu ea de pe loc. Dupa inlocuirea acelui capacel, masina mi-a mers stas! Am pus-o si pe tester, a fost ok! Nu a durat mult minunea, si acuma imi sare din treapta I in a III-a pe modul manual, iar pe cel automat (city) imi tureaza motorul pana la 6000 de rot/min si apoi in sare pe neutru, ori in treapta a III-a si f rar in treapta a II-a cum e normal.. Chiar crezi ca te poate ajuta cineva de aici cu un mecanic bun?? eu iti doresc mult succes! si daca ai norocul asta, da-mi si mie un semn.
multumesc anticipat!