yux_mm Quote:
Ceea ce era evident ca trebuia sa fie de la inceput. Mai usor de updatat, mai greu de perimat. O carte in domeniul asta, in 2 ani e deja depasita moral.
Totusi, nu pot sa nu remarc faptul ca multe icoane de acolo sunt "No logo available", in plus, pare destul de zgarcit siteul in ceea ce priveste informatiile. Sau cel putin asa transpira din prezentare.
Si daca imi permiti o intrebare care la prima vedere poate parea malitioasa: de ce as da 2$ pe luna ca sa pot accesa un site? in contextul in care exista site-uri gen Carfolio, Wikipedia, free of charge.
Bune afirmatii si pertinente.
O sa raspund pe rand:
Da, intr-adevar este mult mai usor de updatat si mult mai ieftin, la carti fiind o problema si in privinta costului de transport pentru expeditiile internationale.
No logo available: Din cele 20.000 de marci, sunt multe vechi, care nu a avut un logo sau a carui infatisare a fost pierduta in negura timpului. De asemenea sunt si foarte multe masini construite artizanal sau de companii mici care nu au avut niciodata un logo.
In privinta informatiilor, pot spune urmatoarele: ele variaza de la un model la altul. Sunt modele pentru care nu exista inforamtii suficiente, toate fiind sustrase din brosuri oficiale sau reclame facute de constructori in paginile revistelor si cartilor. Aici ma refer la cele dinainte de 1920. La modelele noi si cele vechi, unde exista multe informatii, ele sunt mai cuprinzatoare, ele mergand pana la maxim 50-80 de randuri.
O sa mai fac o precizare, de exemplu in WIkipedia un model este prezentat intr-o pagina cu toate generatiile sale, cu toate versiunile de competitii, protoipurile si modelele coachbuilt. Aici sunt impartite separat pe fiecare generatie in parte, in cazul modelelor de serie, pe fiecare versiune in parte in cazul modelelor de competitii, portotipuri sau coachbuilt.
Mai mult de 50-80 de randuri nu poate fi scris , pentru ca un astfel de proiect nu ar putea fi terminat niciodata.
Probabil ca nu am fost foarte inspirat in alegerea modelelor, eram destul de stresat cu softul, sa arat cat mai multe marci, deoarce avea limitarile lui de timp.
Si ar mai fii ceva de spus, sunt de acord cu tine, exista alte site-uri FREE, cu texte mai cuprinzatoare dar aceste nu se apropie nici pe departe de cifra de 20.000 de marci si 150.000 de modele. Sunt foarte multe informatii, modele, marci, poze, pe care nu le vei mai gasii nicaieri pe internet.
Si daca tot am vorbit de site-urile FREE si de ce ar plati cineva 2 USD/luna, suma care mie personal nu mi se pare deloc mare, sunt apropae 7 lei

, aruncam aiurea mult mai multi bani pe lucruri inutile)
o sa fac un pariu cu tine: Daca tu numeri marcile si modelele de pe Wikipedia si Carfolio si obtii peste 20% (4.000 de marci si 30.000 modele asta ar fii 20%) din ce am eu in baza de date iti dau un an FREE pe site !!!
Iti mai fac si o precizare, s-ar putea sa am si mai multe de 20.000 de marci si 150.000 de modele inda m-am oprit cu numaratoarea...
M-am uitat pe Carfolio si sunt la litera A cam 100 de marci; eu am la aceasta litera 1400 de marci si cred ca asta e un motiv pertinent pentru 7 lei lunar.
Baza mea de date nu este creata pentru a concura cu alte surse pe modelel cunoscute, in privinta continutului si a descrierii, ci pentru a fii singura completa, cu toate marcile si modelele. IN privinta marcilor cunoscute, singurul meu atu este faptul ca sunt prezentate cronologic absolut toate modelele, nu numai cele cunsocute, fara omisiuni.
Apropo, pentru FREE Sample am ales Alfa-Romeo, sunt 433 de modele acolo. Astept opinii si pentru asta si daca sunt modele pe care pasionatii de Alfa-Romeo nu le-au vazut pana acum: http://www.all-car-brands.com/Free-Sample.html
Merge putin mai greoi, cu doua bare de scroll laterale, pentru ca este cumva embed din enciclopdie. In partea de jos a paginii, puteti apasa pentru pagina urmatoare de modele, toate ordonate cronologic Modelele realizate de tuneri, nu au fost uploadatae deoarece le am intr-o baza de date ordonata alfabetic dupa numele tunerului si vor fi urcate pe parcur, in ordinea alfabetica a companiei de tuning dar vor merge in pagina marcilor modelului original. Mi-ar fi foarte greu sa iau toti tunerii la rand si sa sustrag modelele Alfa-Romeo din foldere.
Am ales aceasta marca pentru ca sunt mare fan.
Multumesc pentru opinii, orice comentariu este binevenit si constructiv.
O seara cat mai placuta si mai astept mai multe opinii.