Ok, simt nevoia sa fac scriu un mic reply.
M-am apucat sambata sa montez setul de amortizoare, am inceput cu spatele, totul a mers ok, cam in 2 ore am terminat, am zis ca am timp sa montez si fata in aceeasi zi.
Total gresit.
M-am blocat la furcile care tin amortizorul fata de bratul inferior, suruburile erau neatinse de cand s-a nascut masina, evident ca erau oxidate si am reusit sa distrug instant capul de imbus.
S-a rezolvat azi cu o tura la strungar si un set nou de surburi.
Anyway, acu vreo 4-5 ore am reusit sa dau prima tura cu masina, so far so good, mica problema e ca am un zgomot metalic "hash-hash", pe partea stanga fata, cel mai probabil atinge aparatoarea de metal a discului in "ceva"(a se citi disc), are obiceiul cretin sa se indoaie dupa ce scap janta pe ea.
Si o alta problema, tre sa schimb din nou...un burduf de planetara.
Nu am facut multi km, maxim 50, pana acum, cu noua suspensie, dar va asigur ca nu e sperietoarea amintita mai sus pe forum.
Este fix ceea ce ma asteptam, amortizeaza mult mai corect imperfectiunile drumului, normal ca e mai dura, dar nu la modul scandura, pur si simplu o duritate corecta, care are miros de lucru bine facut.
calitate nemteasca
Ajustarea intaltimii e o joaca, nici nu trebuie sa demontez rotile, am incercat sa mentin curate filetele de pe amortizoare cu vaselina cuprata din belsug.
Pe site`ul Bilstein au ei o diagrama frumoasa cu "tiple shit z coat", dar nu amintesc nicaieri de inox, so...trebuie protejate, sunt sigur ca se blocheaza fara ceva pe ele.
O sa incerc in weekend sa montez si bara superioara de rgidizare fata Wiechers, amintita mai sus de madkat, alaturi de cea inferioara de la OMP.
Pentru spate se pare ca am facut rost de o bara antiruliu din setul Eibach, cea rosie de 18mm, tre sa fac rost de bucsi noi pentru ea.
Revenind la duritate, nu am apucat sa fac multi km, dar cei facuti au fost in Bucuresti, masina e ok, nu e piatra, se simte clar cum lucreaza suspensia, totul e in regula, chiar imi pare rau ca sunt privite asa amortizoarele de la Bilstein.
Probabil se va clarifica subiectul la intalniri.
Masina e echipate si cu vestitele chassis collars, nu cred sa faca asa mare diferenta.
Anyway, sunt fericit, abia astept primu drum mai serios
Ionut, am intrebat despre ce suspensie era vorba pentru ca stiu ca erau scurse amortizoarele in cauza, so..ce sa mai vrei de la ele?