update la situatia mea......e o poveste destul de ciudata.
Masina care m-a lovit era sigurata la Generali iar soferul era un incepator. Masina era defapt propietatea unui service auto care ii repara masina tatalui soferlui si astfel i-au dat o masina la schimb cat aceasta era la reparat.
Ce este si mai hilar este ca service-ul auto este defapt service partner Generali......asa ca pasul meu urmator a fost sa ma duc direct la ei in speranta ca poate imi repara masina fara sa mai implice asigurarea.
Zis si facut...La momentul in care eu m-am dus, celalalt sofer nu raportase accidentul iar cei de acolo mi-au facut poze la masina pentru a scoate un cost estimativ de reparatie dar mi-au zis ca nu-mi dau un raspuns final decat dupa ce vad masina cealalta.
Daca reparatiile depaseau 500 Euro.....atat cat celalalt sofer trebuie sa plateasca "Fransciza" o sa implice asigurarea. (daca stiam eu de faza asta.....il taxam eu direct pe sofer de 500 Euro
)) si nu mai raportam niciun accident, ca masina lui nu prea arata sifonata). Deci acum oricum ar fi el tot v-a platii cei 500 euro.
Ieri m-au sunat de la service sa continui sa contactez asigurarea deoarece ei vor sa-mi schimbe bara cu totul iar asta inseamna cam 650 Euro.
Ei m-au sfatuit sa contactez asiguratorul meu ca apoi "Astra" sa contacteze "Generali" pentru a trimite in constator in zona, ca dupa sa merg in acelasi service sa-mi repare masina.
Am sunat azi dim la Astra si mi-au zis ca aia e procedura "ITALIANA" si nu este nevoie sa se supuna si ei ca in Romania poti merge direct la asigurarea celui care te-a lovit.
Pana la urma am reusit sa dau de cineva care mi-a dat un numar de fax de la Generali unde am trimis prin fax constatarea noastra amiabila. Mi-au zis ca dureaza circa 7 zile pana sunt contactat inapoi pentru a ma instinta statusul dosarului.
Sper sa se termine cu bine, ca birocratia e groaznica. Stiu ca cel mai relaxant e sa ai CASCO, dar nu ma gandeam ca e chiar asa dificil sa rezolvi ceva care nici macar nu e din vina ta.