It is currently 14 Nov 2024, 20:58

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 116 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 Next
Author Message
 Post subject: Hi-Fi audio gear
PostPosted: 11 Jul 2014, 14:26 

Car: 156
Pentru ca am avut ceva discutii cu cativa dintre voi privind acest domeniu, deschid acest topic aici, se vor discuta si prezenta sisteme vechi si noi doar gama de hi-fi, daca cineva doreste sa si prezinte sistemul mai mult sau mai putin audiofil , feel free to do that.

Pentru inceput un mic film ca introducere, elita audio din germania, firma Voxativ:

https://www.youtube.com/watch?v=zaMHQMw9APc" onclick="window.open(this.href);return false; - Voxativ pure listening

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

Post subject: Re: Hi-Fi audio gear
PostPosted: 13 Jul 2014, 09:49 

cel mai potrivit mai ales pentru cei mai doritori de informatie, o scurta istorie hi fi:
http://www.nutshellhifi.com/library/tinyhistory1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 13 Jul 2014, 10:53 

Car: GTV
Posteaza tu ce folosesti, sunt curios. Mai ales ca tu ai initiat si topicul :tongue:

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 13 Jul 2014, 11:06 

folosesc o linie vintage de la sfarsitul anilor 70, inceputul anilor 80

pick up - pioneer PL L1000
cd - marantz CD 65
amp - marantz PM-551
speakers - technics SB 7000A

PostPosted: 13 Jul 2014, 11:36 

Foarte tare, piesele de calitate rezista mult. Iar sunetul analog face diferenta. Eu am avut nevoie de un DAC pentru asta.

Am asa:
Ca si cablaraie folosesc un XLR spre jack de 6.5 din monitoare in interfata audio, interfata care e conectata prin USB la PC/laptop/etc.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 13 Jul 2014, 16:30 

Iar sunetul analog face diferenta = cum adica?
De ce ai intrat in PC ca sa iesi dupa aia prin DAC?
Cit de lungi sint cablurile XLR?

PostPosted: 13 Jul 2014, 18:57 

cu tot respectul pentru tudyniuz, nu aveai de unde sa stii, DAC pe pick up sau usb pe pick up este ceea ce se cheama lucru prost, anti sunet de calitate.

defapt toata linia prezentata de tine, chinezofila, nu se incadreaza dupa umila mea parere in Hi-Fi, boxele vad ca sant din plastic.

nu as pune prea mare pret pe intrari sau iesiri balansate (xlr), niste connect uri RCA de calitate ar fi suficiente, daca te incalzeste cu ceva cel mai bun lucru din sistemul tau sant cablurile, conteaza si alea insa extrem de putin.

multi "audiofili" cheltuie mii de euro pe "cabluri de sudura" pe care le pun la lampa lor de 6 watti, de obicei profesia celor care fac asta este doctor sau avocat, intelegeti de ce, unul din motive este ca isi permit al doilea mai rusinos este ca habar nu au cu ce sa manaca o sursa de alimentare liniara sau in comutatie.
folosind de exemplu un cablu extrem de gros intercalat intre priza si amplificator sa zicem, e ca si cum ai pune ata de cusut la un capat, la mijloc pui funie de vapor si apoi la celalalt capat pui iar ata de cusut, asta pentru a obtine o franghie de uscat rufe, makes no sense.

PostPosted: 13 Jul 2014, 19:44 

LOL, topic despre audiofilie. Dragut.

PostPosted: 13 Jul 2014, 20:20 

Asta-i buna. Lol. Traim in era digitala, totul e digital. Daca vrei un plus de calitate faci ceva similar cu ce am facut eu, in functie de buget. Cand tot ce inseamna sunet e digital, cum altfel sa scoti un sunet mai de calitate? DAC-ul ala nu doar ca e printre cele mai bune recomandate de catre toate site-urile de specialitate, dar calitatea si controlul pe care ti-l da atat ca audiofil dar si in productie sunt extrem de ok in gama asta de pret.

Boxele au fata din plastic, in rest sunt din lemn. Fata de niste boxe obisnuite sunetul este extrem de curat, nu ies nici joasele in evidenta cum e la moda acum si nici inaltele nu sunt aruncate in fata aiurea, tot sunetul e foarte pur si neschimbat.

Sunet pe USB inseamna 0 noise/static/interferente. Prin cablu direct se pierde si din putere, dar mai ales din calitate. Cablurile XLR fiind balansate ofera si ele in teorie 0 interferente. Diferenta fata de RCA nu am remarcat in cazul meu, insa am mers pe solutia un pic mai scumpa.

Ma retrag insa din discutie, nu ne vom intelegem. Puteam si eu prea bine sa numesc acel setup o vechitura, dar gusturile si nevoile fiecaruia difera.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 13 Jul 2014, 20:32 

toshy Quote:
LOL, topic despre audiofilie. Dragut.
cu masinile n are sens, stim ce fac si ce nu fac :mrgreen:

am deschis topicul pentru ca multi doresc un sunet bun acasa, practic topicul e o prelungire a discutiilor de la intalniri, fest, am explicat de ce l am initiat, pentru multi e ca nuca in perete, normal, si mie mi s ar parea asa daca nu as veni la fest :peace:

@tundinyuz

asa este, cel mai bine e sa asculti un sistem facut atunci cand se faceau lucruri, in audio cuvantul vechitura are conotatii excelente, nu e o problema pentru mine faptul ca cineva asculta format digital pentru ca si eu ascult insa un format analog cum e vinilul ar trebui ascultat pe o linie analog cap coada pentru o calitate excelenta, strutocamile chinezofile cu dac si vinil nu au ce cauta intr o linie cu minime pretentii de hi-fi.

topicul propune o colectie de informatii, nu de cat de chinezolfile sant sculele pe care ascult eu sau tudinyuz sau alt user, am facut totusi o paranteza si ti am spus si parerea mea despre obiectele din plastic pe care le detii, vom vorbi si despre difuzoare, materiale folosite, parametri pe masura ce topicul va intra pe teren asfaltat :peace:

PostPosted: 14 Jul 2014, 10:53 

da, am observat si eu ca anumite lucruri "slabe" ale anilor 80-90 se aud mai bine decat tot ceea ce este acum pe piata, epoca de plastic era si ea prezenta bine prin 80 dar difuzoarele erau calitate, acum rabatul la calitate a intrat foarte mult in difuzoare, numai gunoaie din polipropilena sau alte asemenea, difuzoarele vechi din carton sunau mai bine, cum e si cazul la acea aiwa.

ma refer la "sculele" de duzina din altex uri sau magazine asemenea, niste pocnitori sinistre, exista si scule bune exotice dar ele au existat mereu, diferenta e ca atunci akai de exemplu o firma de magazin facea scule, astazi face pocnitori chinezofile.

PostPosted: 14 Jul 2014, 16:02 

Toshy vroia sa fie poser cu castile lui Shure si cu monitoarele Rochit....nu te-ai prins.

La setup-ul de mai sus al lui tudyniuz (te-ai suparat ca user-ul pe forum in loc sa incerci sa intelegi fenomenul), as lega pick-up direct la monitoare, banuiesc ca au si RCA input. Nu de alta dar sa pastrezi sunetul analogic fara conversia inutila facuta de DAC. DAC-urile in general se aleg dupa cum rezulta din testele la impuls si dupa ce vezi raspunsul in frecventa, THD, diafonie etc. Ceva de genul:

http://nwavguy.blogspot.fr/2011/02/behr ... eview.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Posereala tip forum, cu soundstage, depth si alti termeni absolut .... nu cred ca te ajuta decit sa spargi lovele multe, n-ai valoarea audiofila daca dai doar 150RON pe un DAC de plastic.

PostPosted: 14 Jul 2014, 16:46 

ba da m am prins , am vazut doapele shure, i am oferit o explicatie de ce am deschis topicul, am simtit o unda de mirare in glasul sau.

pick up ul ala nu e ceea ce trebuie stii si tu asta, cu sau fara dac si da lumea are o problema in ziua de azi in alegerea unui sistem hi-fi pentru ca nu se gasesc iar ceea ce ofera era digitala e doar plastic ieftin, am mai explicat ca topicul nu e cu suparari, doar cu adevaruri si informatii :peace:

PostPosted: 14 Jul 2014, 23:21 

traim pe digital, de acord insa cine a ascultat sunetul unui disc de vinil pe o linie hi fi de calitate stie despre ce vorbesc.

din cauza ratei de sampling de 44.1khz, Cd ul dupa 20.5khz taie cam tot, la fel sursele digitale desi fac asta mai sus din cauza ratei mai mari, teoretic omul nu aude in acel spectru, practic exista armonici pe care le auzi probabil fara sa realizezi, simti imediat claritatea unui vinil comparativ cu un cd pe aceiasi piesa.
bineinteles trebuie un vinil calumea, nu no name estic, dupa cum exista si cd uri care se aud prost, acele copii care se gaseau odinioara de exemplu care aveau copertile xeroxate color si care chiar se auzeau mai prost decat cd ul original.

cu cd ul nu ai cum sa dai gres, sau cu digitalul, sant surse de referinta, insa au o limita, o limita care se simte in sisteme grele unde se folosesc difuzoare sensibile, spatii de auditii dedicate si amplificatoare pe lampi sau solid state uri elaborate, majoritatea celor care au sisteme hi fi se bazeaza foarte mult pe formatul digital insa pe unele din sisteme se poate observa mica diferenta ce o da discul de vinil sau banda de magnetofon, pana la urma multe LP uri aveau la baza o matrita pe banda magnetica si culmea alea suna cel mai bine, dupa parerea mea si nu numai, magnetofonul, mai ales cel profesional de sute de kg nu va putea fi niciodata inlocuit, sant foarte multe lucruri interesante despre banda de magnetofon.

la vinil e foarte greu sa ajungi sa scoti sunet curat, ai doze, ace, reglaje iti vine sa inebunesti pana pui un sistem la punct de la a la z, sansele ca un pick up sa sune prost din cauza reglajelor sant foarte mari de aceea digitalul e un punct de plecare bun insa e un punct de plecare ieftin ca sa zic asa, impotent, limitat.

o sa pun un mic filmulet care e destul de concludent cu acele limitari despre care vorbeam.

https://www.youtube.com/watch?v=4eC6L3_k_48" onclick="window.open(this.href);return false;

sa incepem cu inceputul, sursa, vinilul, o sa va prezint in opinia mea cel mai evoluat echipament care are abilitatea de a centra un disc inainte de auditie, discurile de obicei sant perforate prost la centru, nu cu mult dar destul cat sa apara modificari de frecventa pe anumite pasaje, modificari sesizabile de o ureche muzicala, acest pick up centreaza discul perfect inainte cu ajutorul bratului ce se vede.

exista doua curente ale ascultatorilor de vinil cu greutate, cei care fac un platan de 50kg si folosesc un elastic de chilot cu un motor imens si cei care folosesc scule vechi dar in care s a investit enorm de multa tehnologie, au si ele greutate dar arata mai omenesc, in fine el e Nakamichi Dragon tx-1000, nu se gasesc, au fost facute putine si au preturi de de mii de euro si acum cand apar dar ofera un punct de referinta, nu cred ca merita cumparate de utilizatorul doritor de sunet decent insa acele pick up uri din comert cu usb care costa 100 euro sant defapt niste labute triste, asta ca sa fiu indulgent si nu vor scoate sunet in veci, doar o ragaiala sinistra.

https://www.youtube.com/watch?v=q5O7ssQB4Y8" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 20 Jul 2014, 09:57 

un film recent "the distorsion of sound" cu interviuri ale unora dintre cei mai de seama artisti in viata ai lumii muzicale Slash, Quincy Jones, Mike Shinoda, Snoop Dogg, Hans Zimmer

filmul trateaza aspectele despre care va vorbeam eu mai devreme, despre cat de impotente sant sursele digitale, doapele si aifonu', sunetul generatiei mcdonalds(daca e sa ma intrebati pe mine problemele nu vin de la sunet dar asta este alta poveste, de obicei insa lucrurile se determina intre ele)

sunetul digital pe care multi dintre voi il apreciaza poate si din necunostinta de cauza, lipsa de spatiu, lipsa de timp, don't be fooled, dupa cum spun si artistii, "life is music".

http://www.distortionofsound.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 22 Jul 2014, 23:24 

in alegerea unui sistem(ieftin nu o sa fie, nu are cum) cu un buget sa zicem de 2k-3k euro cel mai avantajat iesi daca achizitionezi echipament vechi de mare sau foarte mare performanta care in timp a pierdut din pret dar calitatile au ramas inca undeva acolo sus din cauza materialelor folosite.

achizitia unui echipament vechi sa zicem un pick up on line de pe ebay poate fi o loterie, cel mai indicat e sa te duci la un "local shop" si sa asculti vechitura.

deci sa incepem cu pick up ul , ghidul idiotului:

din start faci rabat la:
-zgarieturi
-curea uzata
-elemente lipsa neimportante gen un buton, capacul ar fi bine sa fie , chiar daca e crapat.
-uzura acului, oricum urmeaza sa i pui ceva nou si bun, e scula ta de suflet

nu faci rabat la:
-urme de lovituri serioase
-joc in motorul principal, joc in bratul de pick up
-daca scula e direct drive e musai sa tina bine turatia

te intereseaza lucrurile masive, furniruite sau din aluminiu, stiu ca e o apreciere ruseasca si proasta la prima vedere, din experienta mea am tras o concluzie care nu are legatura cu muzica(trebuia sa mi aduc si eu aportul) tot ce depaseste 10kg e sigur scula buna, daca are 20kg e cea mai buna.

la tablele usoare riscul ca ele sa sune prost e din ce in ce mai mare cu cat scade greutatea lor.
nu trebuie sa ai ureche, iei cantarul cu tine, o scula de acest gen functionala ar putea sa se duca undeva la 500 euro si mai mult pentru modelele rare, pentru referinta puteti consulta internetul, va notati ce e in magazin si acasa cititi review uri pentru o parere initiala macar.

odata ce l ai mirosit, nu o sa l uiti toata viata, e al tau, e acel lucru greu cu bratul frumos care o sa te incante ani de zile, nu o sa l vinzi , nu esti genul, eventual o sa mai cumperi unu... to be continued

PostPosted: 26 Jul 2014, 19:06 

cel mai important lucru intr un sistem audio, in conditiile in care ne raportam la scule bune hi-fi, nu gunoaie din plastic ieftin (exista mai multe tipuri de plastic, plasticul acela al anilor 70-80, daca mai tine minte cineva mirosul unui aparat video VHS din primele generatii si plasticul mai nou care miroase a petrol sau a nimic, casant, colorat aiurea si prost) sant boxele, interfata sistemului cu mediul, nasterea sunetului.

degeaba ai achizitionat o tabla buna si un amplificator decent daca le pui sa urle pe un plastic dubios, e ca si cum ar veni cea mai faina femeie la tine nespalata, multi disperati o sa o accepte , o sa se lege cu un carlig de rufe la nas dar bucurie nu este.

insa postul asta nu a ajuns acolo inca, ai tabla, cu mult noroc gasesti manualul utilizatorului pe net si iti faci o idee despre cum ar trebui reglata, deja observi ca nu mai are doza originala, o sa fie miscare in foaie, but this is what is all about :mrgreen: .

fenomenul vinilului cunoste o mare renastere pe plan international si intern as putea zice, toate astea din cauza ca el, vinilul, nu a putut fi inlocuit, de aia se revine asupra lui, de aia se reconditioneaza scule si se vand la mii de euro, e ca o alfa veche decapotabila pe carburatie pe strazile din italia, nu poti sa zici nimic de ea de rau, daca zici te trazneste vre un fulger, nu iti permiti asta, nu ai voie, nu iti dai tu voie desi nu stii sigur de ce, simti asta.

pe cabluri scumpe sa nu dai banii niciodata, chiar atunci cand ai impresia ca o scula suna mai bine cu un cablu, este o iluzie, exista cabluri care costa mii de euro, ca incepator nu e cazu sa te gandesti la cabluri, poti sa le cumperi pe cele mai scumpe de la magazinul chinezofil de cartier, vor merge bine.

ai nevoie de un amplificator, ai vazut vreo doua, nu stii ce sa alegi, in mod sigur e bine sa fie functional, regula cantarului a mai pierdut din greutate dar ramane in picioare, totusi as sfatui doritorii sa evite sculele mai vechi din anii 70 si sa se orienteze catre cele din anii 80 , alea "noi", care mai au inca ceva greutate, surse cu transformatoare sanatoase si musai probate inainte, de mentionat ca amplificatoarele de pe la jumatatea anilor 80 au fost mai safe pentru boxe, includeau diverse protectii la tensiune continua, a injecta tensiune continua intr o boxa este moartea ei.

desigur vorbim de amplificatoare pe tranzistoare, exista si lampi, lampase, is foarte cautate dar principalul neajuns il constituie pretul si puterile mici, un incepator nu are nevoie de doua cuburi de sticla cu doua difuzoare de banda larga legate prin 4 cabluri de cupru plin la un lampas de 4w, inca nu s a tampit, urmeaza. :mrgreen:

de cele mai multe ori e bine ca puterea livrata de un amplificator sa fie mai mica decat cea a boxelor pe care vrei sa le achizitionezi dar multi audiofili prefera mastodontii folositi pe boxe mai mici pentru ca folositi "la relanti" ofera distorsiuni scazute, practic cu cat dai mai tare un amplificator si te apopii de puterea nominala cu atat cresc distorsiunile si se aude ca porcu, ai tineti minte pe aia din parcare care dadeau muzica la maxim in bemveu, se auzea ca dracu dar era tare!

exagerarile nu duc la nimic bun insa, un sistem audio bine calibrat, mare, mic, are frumusetea sa si sunetul nu castiga foarte multe odata cu puterea suplimentara, totusi nu agreez lesinaturile, nu avem loc de ele aici, vrem sunet.

exista foarte multa documentatie si review pe amplificatoarele vechi, asta e un avantaj, evitati orice lucru chinezofil nou(99% din sculele noi), nimic 5.1, un amplificator stereo pana in 100w pe canal ar trebui sa faca treaba, poate fi si mai mic daca spatiul de auditie implica asta, pentru o lectura faina puteti accesa site ul http://www.thevintageknob.org" onclick="window.open(this.href);return false;

ar fi foarte multe lucruri de zis, una peste alta am conturat o idee si nu uitati, un amplificator bun are un sasiu sanatos, un transformator imens sau mai multe, fugiti de lucruri "la kil" alea le puteti folosi la constructii nu la sunet, kilogramele conteaza, mai putin decat la pick up dar totusi destul de mult, necunoscatorii sa vizeze lucrurile mai noi, dupa 80, la pick up invers, mai bine inainte de 80, dupa 80 au facut majoritatea numai gunoaie.

to be continued...

PostPosted: 27 Jul 2014, 01:35 

Location: Fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary f**king Poppins
Eu am un NAD 326 ca amplifier, imi cheltuisem tot bugetul pe B&W CM5 :oops:
Dar mie mi se pare ca se aude foarte bine, inteleg ca daca era Marantz eram in Champions League, insa intrucat am terminat scoala de maistri (ASE:) si nu ceva inrudit cu electronica am considerat mereu ca boxa bate amp-ul :)
Mersi de timpul alocat, comanr, f. interesant topicul. Totusi e greu cu vinylul in epoca Beatport-ului si a muzicii digitale, insa mi-ai deschis apetitul, mai ales ca nu mai ascult muzica la kilogram. Ma apuc sa studiez fenomenul :wink:

PostPosted: 27 Jul 2014, 09:34 

marantz ul de prin anii 80 (adica inclusiv ce am eu) a fost luat de philips si s a dus naibii, perioada lor de glorie este inainte de 80, insa orice tranzitie de la bun la rau si invers dureaza, o perioada au facut inca lucruri care merita toata atentia, cel mai concludent lucru despre acest amp de 100W rms(ieftinel la second hand) e ca l am uitat vreo doi ani in priza, la ai mei, merge si acum ca nou, nu are nici o piesa inlocuita (e de prin '83-'85).

in principiu un amplificator nu ar trebui sa sune intr un fel anume si doar sa si faca treaba fara sa coloreze sunetul, NAD ul pe care il ai tu nu e rau, mi se pare anemic rau pentru ce boxe ai(din liga profesionista) defapt boxele alea se joaca cu el la cei 50w rms, sigur nu e ceea ce trebuie daca ma intrebi pe mine, singuru lucru bun ar fi ca e nou si nu o sa ai probleme prea curand cu el , asta teoretic, da ti am zis firma NAD chiar daca nu mai e ce a fost e una dintre cele mai bune, simplitatea a fost unul din atuurile lor, au traditie.

PostPosted: 27 Jul 2014, 12:35 

a venit momentul pentru o paranteza, teoretic ar trebui sa vorbim despre boxe, nu inca, voi aduce in atentia voastra ceva anume ce s a produs tot inainte de 80 bineinteles, pentru ca atunci a fost vorba de sunet, dupa aia au luat o la vale rau cu totii, exact ca la masini, consumerismul contagios a pus stapanire, lasand loc de manevra curentului DiY, reconditionarilor si restaurarilor echipamentelor de mare si foarte mare calitate, fac o analogie cu cei care sant implicati in proiecte de resaturare, cum ar fi GURU sau Andrei.P, mai sant si altii, care merita tot respectul, ei vor gusta din adevarul cel mai frumos, a avea un lucru de calitate in stare pefecta de functionare la care ai contribuit cu manuta ta e un sentiment anume, mult mai puternic si mai real decat cel al achizitionarii unu S-Klasse nou nout.

aduc in atentie razboiul amplitunerelor, printre protagonisti, pioneer(cei mai buni dupa mine, modele complet ecranate, practic de uz militar), marantz, toshiba si multi multi altii care au facut lucruri ce se vand cu miile de euro si acum, enjoy the pictures, dual mono timeless design...

Attachments:
Concept16-3.jpg
Concept16-3.jpg [ 525.36 KiB | Viewed 5783 times ]
Hitachi_SR-2004_int.jpg
Hitachi_SR-2004_int.jpg [ 485.77 KiB | Viewed 5783 times ]
IMG_0653.jpg
IMG_0653.jpg [ 479.83 KiB | Viewed 5783 times ]
KenwoodKR-9050MonsterReceiver-004.jpg
KenwoodKR-9050MonsterReceiver-004.jpg [ 464.08 KiB | Viewed 5783 times ]
PioneerSX-1280MonsterReceiver001.jpg
PioneerSX-1280MonsterReceiver001.jpg [ 356.48 KiB | Viewed 5783 times ]
PioneerSX-1250003.jpg
PioneerSX-1250003.jpg [ 408.44 KiB | Viewed 5783 times ]
setton_rs_01.jpg
setton_rs_01.jpg [ 421.38 KiB | Viewed 5783 times ]
Marantz.Scope.2600.gif
Marantz.Scope.2600.gif [ 167.13 KiB | Viewed 5782 times ]

PostPosted: 27 Jul 2014, 22:53 

ar mai fi un mic sfat pentru cei mai noi care gasesc la un moment dat amplificatorul sau amplitunerul vietii lor si vor sa l ia sa l duca acasa, masurati cu el pornit si dat la minim tensiunea de iesire spre boxe cu un voltmetru(milivotmetru daca aveti) setat pe DCV, adica volti curent continuu, ar trebuie sa fie zero sau aproape zero, daca e de ordinul voltilor ceva nu e ok, e posibil sa va stricati boxele cu vechitura respectiva, ele se pot aranja dar necesita personal specializat, acest lucru este valabil la orice amplificator din lume, daca scoate tensiune continua la iesirea pe boxe nu conectati nici o boxa, e ca si cum ai masura bateria de la masina, nu e greu si te salveaza de probleme, iar pentru cei care doresc mai mult info, incerc sa nu incarc aici, cautati pe google "DC offset".

un amplituner din asta de mai sus nu numai ca arata bine dar el si un pick up vintage pot face viata mai frumoasa, e un setup old school care odata aranjat e pe viata, sculele astea au potentialul sa tina o viata sau doua de om, bineinteles cu atentie periodica(odata la 20 de ani), uitati de gunoaiele prezentului din altex sau alte magazine , amplitunere 15.1 care au 1 kilogram si suna ca din butoi, desi sant umflate ca si masinile, ele au un sunet de gunoaie triste plutind, si merg respectiv la fel, au mult soft si grafica daca incalzeste pe cineva :mrgreen:

omul avand doua urechi percepe cel mai bine scena sonora cu doua difuzoare, in audio tot ce depaseste doua difuzoare este pura amagire, poate fi folosit la filme, la orice , numai la auditie de calitate nu, exista audiofili care asculta doar mono pe doze mono si viniluri mono de mii de euro bucata, vorbim de aspecte extrem de particulare si pretentioase care au un sens insa aici ghidul se vrea a fi unul lejer, pentru omul normal.

partea proasta e ca la noi subtire cu ele(sculele), nu au fost apreciate pe linie de partid :mrgreen: , am ascultat la zefir insa.
acum exista internetul si excursiile, mai toata lumea umbla, cum ai trecut granita in vest observi ca in audio se schimba lucrurile, o fi si asta un motiv pentru care lumea e mai altfel, omul se exprima si prin sunete, oprind muzica opresti omul, 50 de ani de lucru oprit nu duc la nimic bun si multi dintre noi nu realizeaza ca sant produsul lucrului oprit, ca le lipseste ceva.

sunetul unui amplituner de acest gen e unic, sant extrem de stabile cand merg si arata cum ar trebui sa arate un echipament, multitudinea de butoane si potentiometre fac ceea ce se cheama "hand on equipment" si experienta muzicala e mult mai intima si placuta, fara telecomanda, atingi lucrul. acest gest conteaza enorm in viata omului, defapt asta e tot ce conteaza, sa atingi lucrul, fie el volan sau altceva.

o sa pregatesc si niste poze cu pick up uri, inainte sa trecem la boxe, si acolo vor fi cateva indicatii pentru amatorii de vintage, muzica buna care se aude corect e terapie.

to be continued...

PostPosted: 28 Jul 2014, 11:41 

Car: Vespa
Despre radioul RIC ce parere aveti ? Sunetul e ceea ce trebuie ?

Attachments:
ric.jpg
ric.jpg [ 7.79 KiB | Viewed 5697 times ]

PostPosted: 28 Jul 2014, 11:43 

da, mai ales in timpul orelor!

PostPosted: 28 Jul 2014, 14:15 

ca sa completam putin, as vorbi putin si despre cabluri de conexiune intre echipamente, produsele de top profesionale/instrumentele muzicale mai ales au ceea ce se cheama intrari/iesiri balansate, o cale de transmisiune care anuleaza zgomotul prin insumarea a doua semnale defazate in special la liniile lungi, microfoane, stage equipment, dar standardul este extins si la echipamente audio de casa.

personal consider ca un cablu bine ecranat care contine ceva cupru(nu facut pe vapor din "litze" puse cap la cap) de lungime redusa este tot ceea ce trebuie pentru un incepator si nu numai, avem in vedere si faptul ca un pick up de exemplu are iesiri nebalansate iar la trecerea din balanced/unbalaced si invers sunetul poate suferi, o linie full-balansata cap coada inseamna calitate, strutocamilele(USB cu pikap :lol: ) nu sant acceptate in hi-fi desi unii fac asta din necunostinta de cauza.

un mic film balanced audio vs unbalanced audio:

https://www.youtube.com/watch?v=jo5HhfIUSP0" onclick="window.open(this.href);return false;

despre cablurile de power/alimentare nu are sens sa vorbim, daca cineva se simte mai bine cu un cablu mai sanatos e ok, insa de obicei cablul original al echipoamentului este ceea ce trebuie, multi dau atentie la respectarea fazarii aparatelor adica se masoara cu un voltmetru de tensiune alternativa intre carcasa aparatului si impamantarea prizei iar daca indica ceva tensiune se va incerca introducerea steckerului invers in priza si se va repeta masuratoarea, modul corect ar fi cel care de indica o tensiune cat mai mica, ajuta la zgomotul de fond, asta pentru cine are prize cu impamantare :mrgreen:

ps: un exemplu de intrare nebalansata si iesire balansata asta ca sa inteleaga toata lumea, este antena cu doi craci de televizor comunist(antena de camera) , care practic oferea un semnal balansat care apoi era convertit chiar in "banana" cu ajutorul unei mici bobine in semnal nebalansat pentru cablu coaxial de 75ohm.

acea mica bobina se cheama BALUN si numele e o abreviere de la BALanced/ UNbalanced, creca v am facut creierii praf da e bine de stiut si lucrurile acestea, sa stim de unde vine denumirea aia pompoasa de XLR :D

PostPosted: 29 Jul 2014, 11:36 

vin vechiturile de mii de euro :mrgreen:

pozele sant de pe http://www.hifido.co.jp/" onclick="window.open(this.href);return false; , un site specializat in reconditionari profesionale, se merge atat de departe la unele aparate incat se precizeaza persoana care a efectual verificarea finala pe linia de montaj la unele modele rare, se ia legatura cu ea(daca traieste) pentru anumite probleme dificile de rezolvat, nu s de buzunaru nostru multe din ele pentru ca pretul depinde si de cat de rare sant anumite modele, nu neaparat de cat de bine se aud, dar ofera o idee atunci cand ne gandim la un pick up din plastic la 50 euro, oricum vorbim de echipament "state of the art", japonezii aia nu reconditioneaza tampenii.

is cam multe poze, dar sper sa ma iertati, se pare ca sunetul bun nu apartine perioadei in care noi existam, din pacate, enjoy.

Attachments:
a (1).jpg
a (1).jpg [ 92.96 KiB | Viewed 3341 times ]
a (2).jpg
a (2).jpg [ 181.23 KiB | Viewed 3341 times ]
a (3).jpg
a (3).jpg [ 151.43 KiB | Viewed 3341 times ]
a (4).jpg
a (4).jpg [ 138.49 KiB | Viewed 3341 times ]
a.jpg
a.jpg [ 179.96 KiB | Viewed 3341 times ]
b (1).jpg
b (1).jpg [ 194.64 KiB | Viewed 3341 times ]
b (2).jpg
b (2).jpg [ 183.02 KiB | Viewed 3341 times ]
b.jpg
b.jpg [ 179.03 KiB | Viewed 3341 times ]
c (1).jpg
c (1).jpg [ 108.91 KiB | Viewed 3341 times ]
c (2).jpg
c (2).jpg [ 94.57 KiB | Viewed 3341 times ]
c.jpg
c.jpg [ 116.74 KiB | Viewed 3341 times ]
d (1).jpg
d (1).jpg [ 196.26 KiB | Viewed 3341 times ]
d (2).jpg
d (2).jpg [ 114.06 KiB | Viewed 3341 times ]
d.jpg
d.jpg [ 178.91 KiB | Viewed 3341 times ]
e.jpg
e.jpg [ 121.37 KiB | Viewed 3341 times ]
f.jpg
f.jpg [ 172 KiB | Viewed 3341 times ]
g (1).jpg
g (1).jpg [ 162.67 KiB | Viewed 3341 times ]
g.jpg
g.jpg [ 121.35 KiB | Viewed 3341 times ]
j (1).jpg
j (1).jpg [ 81.57 KiB | Viewed 3341 times ]
j (2).jpg
j (2).jpg [ 150.95 KiB | Viewed 3341 times ]
j.jpg
j.jpg [ 93.47 KiB | Viewed 3341 times ]
l.jpg
l.jpg [ 140.44 KiB | Viewed 3341 times ]
n.jpg
n.jpg [ 115.98 KiB | Viewed 3341 times ]
p.jpg
p.jpg [ 176.27 KiB | Viewed 3341 times ]
o.jpg
o.jpg [ 183.2 KiB | Viewed 3341 times ]

Post new topic  Reply to topic  [ 116 posts ]  Go to page 1 2 3 4 5 Next

All times are UTC+03:00