Valak Quote:
Hai, Argentina !
M-am saturat de nemti pana peste cap, la canal cu ei !
Vamos Argentina, mi-ar fi placut o finala sud-americana, sau si mai frumos, ambele semifinale sud-americane. Nu pot sa cred ca sunt oameni care au tinut cu Germania in meciul cu Brazilia, chit ca Brazilia actuala e la fel de tehnica precum Romania. Am 'trait' Mondialul din 82 cu Ioan Chirila si a lui Espana82 si m-am enervat cumplit pe Rossi si Gentile, la fel Mexico 86 (primul mondial vazut la TV la 'rusi') cand atat de tare i-am urat pe francezi dupa sfertul de finala cu Zico, Socrates, Careca, Eder, Alemao&co incat am tinut cu Briegel in semis. Mondialul e o sarbatoare si e cel mai trist e cand castiga echipe ce nu stiu sa se bucure sanatos. Plus mereu cand joaca echipe sud-americane vezi numai eye candies in tribune, la europeni doar bearded blokes cu silly hats and stupid tattoos
.
Timpul ca Messi sa iasa in prim plan, pana acum am vazut ce jucator e Mascherano, the unsung hero la argentinieni. De ce ar castiga Argentina:
1. Au castigat mereu in America de Sud (cand nu au facut-o brazilienii sau uruguayenii). Mondialul din Mexic dpv geografic e America Centrala si de Nord, dar tinand cont ca era planificat in Columbia...
2. Sabella, antrenorul. Fotbalistul preferat al lui Billardo cand cel din urma era la Estudiantes, a mers in Anglia si l-a cules de la Leeds. Sabella a urmat indeaproape destinul ultimului castigator argentinian de World Cup in postura de manager: a castigat campionatul cu Estudiantes la Plata (Sportul Studentesc?:), si chiar l-a depasit pe Billardo castigand si Libertadores in the process cu minnows-ii de la estuarul Buenos Aires-ului. A fost numit antrenor al nationalei 3 ani inainte de Mondial (ca si Billardo). Prima decizie a fost sa il faca pe Messi capitan (precum Billardo pe Maradona). A doua sa faca o echipa de muncitori in jurul lui (Brown de la Estudiantes, similar cu Garay, Burruchaga precum Mascherano, Ruggeri pe acelasi post cu cel mai bun fundas dreapta din Premier League Zabaleta, Valdano varful oportunistic precum Higuain). De data asta mai sunt Lavezzi si Aguero disponibili.
3. Germania e o echipa curata si nu are cotonogarii Olandei, deci Messi are mai multe sanse sa straluceasca. De fapt Messi nu a pierdut nici o finala.