BD in Actiune reloaded
Va mai amintiti replica "Ce avem noi aici?" din filmul BD in Actiune, cand cei 3 glumeti transportau icoane furate si-i opreste Militia? Asta seara am trait-o live.
M-am apucat sa schimb un bec in bord la 145, bineinteles in parcarea din spatele blocului. Dintr-o data, lanterna mea chioara e acoperita de alta lanterna. Ma uit in stanga, doua sepci si o lanterna. Cobor geamul jumatate si urmeaza un dialog care m-a dus cu gandul fix la garcea din Vacanta Mare:
garcea 1 - Buna seara.
garcea 2 - Ce avem noi aici?
eu - Pana mea, stiu eu ce aveti? Pureci?
garcea 2 - Domnu' noua ni se pare ca umblam p-acolo pe la contact.
eu - Daca vi se pare ca umblati pe la contact inseamna ca cineva nu si-a luat pastilele. La ce dracu' contact vi se pare voua ca umblati, stand afara-n ploaie??
garcea 2 - Pai nu noi, dumneavoastra...
eu - Ati zis "noua ni se pare ca umblam". La ce vi se pare ca umblati?
garcea 2 - Lasa, lasa, stiti la ce m-am referit...
eu - Da, stiu la ce v-ati referit, ca intamplator cunosc limba romana.
garcea 1 - Nu, domnu', dumneavoastra umblati pe la contact.
eu - Da, aveti dreptate, eu umblu la contact. La contactul unui bec din bord, mai exact.
garcea 2 - Ce bec, ce bord?
eu - Nush nene, un bec si un bord, mai conteaza?
garcea 1 - Domnu', nu ne luati pe noi asa...
eu - Ok, hai sa va iau altfel: IGPR zice ca tre' sa va prezentati intai. E treaba aia cu codul deontologic. Nush de ce n-am auzit.
garcea 2 - Bine, da' si dvs trebuie sa ne aratati un buletin...
eu - Buletin nu mai am, imi pare rau, a expirat si l-am preschimbat cu un card de identitate. Chestia aia din plastic...
garcea 1 - Domnu' deja o dam in diverse, ia coborati din masina.
eu - Neah, ploua si n-am umbrela. Da' pan' la urma ce vreti voi?
garcea 2 - Domnu' v-am vazut ca umblati p-acolo pe la contact si ne-am gandit...
eu - Nu, n-ati gandit! In primu' rand, tre' sa fiu muuult prea idiot sa incerc s-ajung la contact demontand ceasurile de bord, nu de alta da' p-aici e o bucata de tabla din otel cam de 1mm grosime si n-am flex la indemana, ar fi fost mai simplu sa rup plasticu' de sub volan. In al 2-lea rand, ce dracu' treaba sa am cu contactu' cand ete, am cheia?!??? Ia bagati voi, repede, nr de tel al unui superior, sa discut putin cu dumnealui.
garcea - Ne scuzati domnu', buna seara si spor la lucru.
Discutia o am pe telefon inregistrata, din pacate nu am cablu de transfer...
|