alegros Quote:
(...) (lasand consumul si plata impozitului la o parte mi-ar placea sa cunosc parerile utilizatorilor de alfe cu acelasi motor referitor la cum se simte ca trage efectiv motorul, cat de repede urca in ture, multi zic ca suna intr-un anumit fel dar mie mi s-a parut ca din contra este prea silentios pentru un motor sport, zgomotul provenind defapt de la evacuare care si asta este cam prea linistita fata de ce ma asteptam eu, deasemenea unii zic ca acest motor ar fi cam demodat pentru momentul actual de unde si consumul mare raportat la performante, alti din contra ca ar fi ceva de vis, etc) dar tot am multe indoieli si nelamuriri si mi-ar place ca pana luni cand o voi ridica sa cunosc mai multe despre ea (despre calitatile transmisiei integrale, cat de eficienta este pe aceasta masina, despre cum este etajata cutia, rapoarte scurte mai sport sau lungi, daca intr-adevar agata sau nu, etc)...si orice alte elemente care considerati ca ar m-ar ajuta sa-mi fac o parere despre masina...dar clara fara ambiguitati daca se poate... (...)
Salut. Am avut o Brera cu motorul asta.
Ce pot sa iti spun... Motorul suna frumos, sus in ture. Evacuarea este extrem de silentioasa. Vrei alta evacuare
Motorul nu este demodat, are injectie directa, axe cu pozitie variabila. Motorul nu este foarte apreciat, mai ales de fanii Alfa, pentru ca nu este un motor original Alfa. E preluat de la Holden (Australia) unde are 3.6 litri, trimis in America la Crysler unde se reduce la 3.2 litri si se monteaza toate piesele Alfa Romeo. E un motor modificat mult fata de cel original de cei de la AR dar puristii comenteaza.
Motorul merge bine, consuma destul de mult (la condus sportiv in oras sta pe la 20l/100km iar afara in Romania undeva la 14-16l/100km, autostrada 10-11l/100km). Rapoartele in cutie sunt prea lungi si foarte prost gandite, pentru o masina sport. Sistemul 4x4 e bun, chiar prea bun cateodata. Indiferent de cauciucuri si de suprafata de rulare o sa fi perfect multumit. Asta daca nu vrei sa faci drifturi sau alte manevre. Nu ai nici o sansa pe asfalt. Pe gheata in schimb e superba
Masina sta foarte bine pe strada desi e extrem de grea.
Ca si concluzie: daca iei in calcul rapoartele din cutie, transmisia integrala, modul cum raspunde masina, greutatea, modul in care sta pe strada... Nu e o masina sport. E un GT. Poti sa pleci cu masina pana la Paris si inapoi si va fi spectaculos. Dar daca vrei sa te dai cu un Golf GTI de 200 de cai... Iei bataie. Daca vrei sa mergi pe circuit... Nu.
Sa o folosesti cu placere. Daca ai vreodata drum prin Timisoara, da un semn si stam de povesti oricat