georgeg Quote:
Ce masina iti vei lua cand va veni vremea schimbarii lui 159 ? Eu unul nu am ce, de la alfa.
L. E. E poate problema ta alfa 146 partea cu asigurarile, tipul de care spun e plecat de 4-5 ani in germania si are varsta sub 35 ani. Ca sa te ajut cu preturile, iti spun ca plateste aprox 900 euro pe an pe acel rca denumit teilkasko( nu cred ca asa se scrie, insa e un rca ce cuprinde si furt si dauna totala plus alte cateva chestii care la noi sunt doar la asigurarile casco).
George , cand va trebui sa schimb 159-le , tot Alfa imi voi cumpara . Daca voi putea o Giulietta QV va fi ok , daca nu , orice altceva dar tot Alfa . Poate una veche fara senzori .
Treaba cu asigurarea : nu am de ce sa te mint , daca vrei iti fac copie de pe contractul de asigurari . Am si eu Teilkasko altfel nu imi reparam 159 -le asa usor , in urma accidentului (cu capra ) . Conteaza in primul rand , perioada de cand platesti asigurari in Germania , virsta si marca de masina . Perioada aceea de timp se numeste scurt : SF (Schadenfreiklasse ) . Eu de exemplu am SF4 . Aia inseamna ca platesc de 4 ani asigurare in Germania , fara accident . Acel incident cu capra nu este luat in considerare . Pe de alta parte , impozitul . Cum am mai spus , la motorul meu de 1,9 platesc 360€ imozit pe an . Asta pentru ca e diesel . La benzinare ,chiar daca are aceasi capacitate cilindrica (1,9 JTS) e mai ieftin . Deci la o masina cu motor de 1,9 se plateste pe an :360 + 1188 = 1548€ . Gandeste cat trebuie sa platesti la un bmw cu motor de 5 l . Nu cred ca ai curaj ca te apuci sa calculezi . Mai ales sa fii si cu SF=0 si sub 25 de ani .
Ex. Alfa 159 SW 1,9 Jtdm 16v Ti
Ex.Alfa 159 SW 1;9 JTDM 16v 150+ ps rosie
Ex. Alfa 156 SW 1,9 JTD 8v 140 ps