It is currently 15 Nov 2024, 22:24

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ] 
Author Message
PostPosted: 09 Apr 2014, 12:58 

Salutare,

Dupa o serie de de probleme, cum ar fi uzura repetata la axele cu came, uzura repetata la cuzineti, montare proasta a distributiei, senzori si alte accesorii care nu functionau in parametri, cu vizite la diferite serviceuri din Braila inclusiv reprezentanta Alfa (Auto Ferrara) din Braila unde niciodata nu sa pus un diagnostic corect si nu sa efectuat serviceul corespunzator problemelor, in sfarsit motorul meu a cedat, piston sarit etc. Cel mai probabil din cauza distributiei.

Am decis ca macar de aceasta data sa las comoditatea la o parte si sa urc masina pe platforma, sa o duc acolo unde trebuie, indiferent de locatie, pentru a o restaura si a o pune inapoi pe roti.
Vreau sa-mi vad masina macar intr-un final functionala, in paramentri, sa ma pot bucura de adevaratele performante pe care le ofera modelul pe care il detin GT 2.0 JTS.
Este al 2-lea GT din viata mea, primul a fost un model 1.9 JTD cumparat de nou, a rulat impecabil pana a trebuit sa o vand din motive materiale, de aceea nu vreau sa renunt la acest model si in general la Alfa Romeo.

Va rog, cei care sunteti mai bine ancorati in club si care cunoasteti mersurile sa ma indrumati catre un service competent, si un furnizor de motoare second hand bune, pentru a rezolva problema mea asa cum se cuvine si definitiv!

Va multumesc!

PostPosted: 09 Apr 2014, 13:10 

Car: 156
vad ca esti din zona relativ, nu stiu daca cineva de pe aici(moldova) ar fi in stare sa repare corect un jts si sa ofere garantie macar 50k.

parerea mea e ca o sa intre bani multi, rezultatul e posibil sa fie unul nasol, gandeste te ca si injectoarele se cam uzeaza la jts si ar trebui testate/inlocuite.

eu zic ca te afli in fata unei cheltuieli de 2000 euro (plus, minus) , merita?

nu este deajuns sa detii o Alfa Romeo sau mai multe ca sa fii alfist.....

Go further! AlfaClub.ro is about support!

PostPosted: 09 Apr 2014, 13:25 

Nu ma pricep foarte bine la mecanica si la preturi dar cred ca m-as incadra undeva la 2000 maxim. Cu putin noroc, pot sa strag suma asta in urmatoarele saptamani.
Probabil sunt multe piese, care pot fi folosite ca piese de schimb, de pe motorul vechi, cum ar fi injectoarele. Cel putin astea nu au avut probleme.

Nu stiu daca merita dar masina nu are multi km, undeva la aprox 130k, piele, sistem audio bose , alarma din fabrica si nu a fost niciodata lovita.
Valoarea ei intreaga presupun ca e undeva la 7-8 mii euro. In stadiul actual, probabil nu face mai mult de 2000.
Sa iau alta noua nu am posibilitati momentan, deci singura varianta este sa salvez si sa recuperez ce am.

PostPosted: 09 Apr 2014, 13:28 

daca esti hotarat si pregatit gasesti pe cineva sa ti l repare pana la urma.

fa o cerere de oferta, rk total motor 2.0jts si vezi poate vei fi contactat, exista oameni care stiu.

PostPosted: 09 Apr 2014, 14:08 

Car: GTV
Sunt baietii din Bucuresti care mai mult ca sigur te pot ajuta si cu piese si cu manopera. Apeleaza cu incredere la ei.

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

PostPosted: 09 Apr 2014, 14:41 

mare treaba nu este, pui piese noi incepand de la pompa de ulei in sus si ar trebui sa fie bine, tre sa recunoastem ca majoritatea nereusitelor in reparatia motoarelor este datorata improvizatiilor sau neinlocuirii unor repere, secrete nu s, exista documentatie.

faptul ca meseriasii nostri nu sant pregatiti ar fi din urmatoarele cauze:

-nu au pregatire/training, majoritatea o carpesc cum pot si asta e nivelul actual, talpa gastii, genunchiul broastei, nu mai investeste nimeni in training de specialitate, cei care o fac ai numeri pe degete.

-de ceva ani buni nu prea se mai repara motoare, consumerismul prosteste intr o masura destul de mare, oamenii care faceau asa ceva nu mai fac, nu exista piata, lumea schimba masinile ca pe sosete.

PostPosted: 09 Apr 2014, 16:38 

Car: Alfa 156 JTS
Eu am luat o chiulasa de jts reconditionata de la a la z cu ghiduri semeringuri variator si tot ce trebuie cu 280 de euro de la o firma de aici din italia.am mai dat 35 de e pe o garnitura victor reinz si 37 pe prezoane tot victor reinz.Asa ca sa iti faci o idee pentru restul.Conditia era sa le dau chiulasa mea dar pana la urma m am inteles cu ei si mi a ramas.

PostPosted: 09 Apr 2014, 16:47 

Am vazut ceva motorare jts pe ebay la cateva sute de oiro... cred ca e cel mai bine daca ei iti garanteaza starea buna a motorului. Daca motorul nu e cum e prezentat, ar trebui sa iti poti recupera banii.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 09 Apr 2014, 16:47 

Cred ca cea mai sigura varianta este sa inlocuiesc motorul cu totul.
Nu ma pricep foarte bine, nu stiu cum se poate verifica starea unui motor second hand, daca nu are uzura la axe, cuzineti, probleme de compresie etc. dar probabil daca apelez la cineva cu reputatie ca aduce motoare bune, totul e ok.

Problema este ca nu stiu cui sa ma adresez, daca cunoasteti voi cate ceva in acest sens, va rog s ama ajutati cu orice, date de contact, nr. telefon, nume user pe forum, un nume si o adresa de service/depzit de piese din dezembrari alfa etc.

Iulian la ce firma ai apelat si unde ti-ai facut montajul?

PostPosted: 09 Apr 2014, 16:57 

Multumesc Ibiza.
Madkat dami terog mai multe detalii in privat despre persoana respectiva, multumesc.

PostPosted: 09 Apr 2014, 17:02 

Am gasit aceasta oferta pe Ebay, ce parere aveti?

http://www.ebay.com/itm/02-05-ALFA-ROME ... 96&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 09 Apr 2014, 21:14 

e in sua.

cel mai ieftin este sa iei un motor din dezmembrari da nu gasesti, astea s foarte rare.

PostPosted: 09 Apr 2014, 21:44 

Car: Mazda MX-5
http://www.ebay.de/itm/Alfa-Romeo-GT-2- ... 257f8944bf" onclick="window.open(this.href);return false;

Am vazut mai multe oferte de genul asta (cu montajul inclus si garantie), poti sa te interesezi daca sunt dispusi sa iti ofere garantie valabila in toata U.E.
Din ce cunosc eu sunt doua variante:

1. Iei legatura cu firma respectiva si vezi in ce conditii sunt dispusi sa iti trimita motorul.
2. Pui masina pe platforma si o aduci aici sa iti puna motorul nou pe ea. Asta evident daca accepta varianta cu garantia. Stiu ca suna a nebunie dar daca nu gasesti altceva in romania s-ar putea sa fie cea mai rentabila varianta pentru tine.

Bafta si spor la treaba.

"You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch" by Jeremy Clarkson.

"Owning an Alfa is like being married to a stripper , everyone mocks you , bur everyone wants to be in your shoes"

PostPosted: 09 Apr 2014, 22:23 

Car: Alfa 156 JTS
Ce a patit motorul tau mai exact?

PostPosted: 10 Apr 2014, 09:50 

Car: 156 2,4jtd
Salutare.
In situatia ta, nu cred ca mai poate fi vorba de reparatia motorului vechi, decat daca blocul motor si pistoanele
sunt inca neafectate, ceea ce e destul de improbabil.
Se gasesc motoare Second Hand, in diverse stari. Insa trebuie verificat in amanunt la achizitie. Compresie, scurgeri, a fost
refacut, nu a fost etc.. Indiferent in ce stare il cumperi, eu recomand sa fie inlocuite cateva piese de baza. Cuzineti, segmenti,
garnitura de chiuloasa, distributie, pompa de apa si verificat si paraverificat tot in el. In felul asta nu mai pot exista dubii si se poate
oferi o garantie reala a motorului.
Costurile sunt substantiale, insa nu e genul de reparatie la care poti face compromisuri. Nu e cazul sa cauti varianta cea mai ieftina,
cauta varianta cea mai sigura.
Din pacate, motorul asta este recunoscut ca fiind problematic. Realitatea este ca are cateva puncte slabe, dar
ingrijit corespunzator, trebuie sa mearga normal.

PostPosted: 10 Apr 2014, 10:44 

:goodpost:

Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ] 

All times are UTC+03:00