Buna seara,
De vreo 2 saptamani ma confrunt cu o problema iritanta legata de sistemul de franare, nu il afecteaza in niciun fel.
Descrierea problemei este una foarte simpla, scartaie frana pe dreapta fata; nu scartaie cu franele reci, si pe masura ce se incalzesc(prin franare) scartaie mai tare, deci este legat de temperatura si implicit dimensiuni(expansiune la cald). Inca ceva, ce ar putea fi important, scartaitul nu este continuu, la viteze mici se poate distinge un inceput si o incheiere a "fenomenului" urmat de o pauza scurta si iar.
Ce am incercat si nu a mers:
- verificare placute si schimb daca sunt gata - la inspectie, placutele mai au 1-1.5cm de "carne"; le schimb dupa ce epuizez toate optiunile si scartaitul este in continuare prezent
- am schimbat rulmentul rotii(huruia) si scartaitul a ramas(etrierul fiind dat jos si pus la loc, nu a fost curatat ce e drept)
- uzura am verificat-o si este uniforma: discul/placutele nu prezinta santuri vizibile cu ochiul liber
- sa insiste cu jetul de apa la spalatorie in jurul etrierului.
Ce trebuie sa mai incerc:
- curatare cu jetul de aer comprimat
Alte idei de la ce ar putea fi plus o metoda de rezolvare?
Eu, RATP(B)-ul si 10% din loganurile de taxi ce avem probleme de genul si nu vreau ca alfa mea sa intoarca capete prin scartait la franare in loc de sunet motor si/sau design vazut cu coada ochiului.
Multumesc