cristianmiu Quote:
si a mai murit un brand...
Ce brand? ROMTELECOM dateaza putin de dupa '89. Nu se poate numi brand, nu are vechime nu are pedigree.
Posta Romana ar face bine sa o vanda la unii care se pricep sa faca afaceri. Sistemul e atat de imbatranit inca nu face fata. Ai incercat sa trimiti un colet cu ramburs? te iei cu mainile de cap. Iar serviciul de curierat rapit e scump, si nu ofera mai nimic in compartie cu firmele dedicate de curierat rapid. Nu exista tracking pentru colete, daca vrei sa afli ceva despre coletul trimis tre sa sa faci o cerere cu solutionare in 2 saptamani. Pai mah, coletul tre sa ajunga in 2 zile, si tu imi spui ca imi dai un raspuns in 2 saptamani? pentru binele oamenilor care lucreaza acolo ar fi bine sa se privatizeze. Da, o parte nu o sa isi mai gaseasca loc in noile structuri, insa cei care raman vor face si ei o munca ok, cu rezultate ok care sa ii satisfaca.
CFR-ul e pe duca datorita mancatoriei din interior si exterior. Toata lumea vrea sa profite de pe urma lui dar fara sa investeasca un leu. Din '89 s-a investit prea putin in vagoane si infrastructura. Nici nu e de mirare ca lumea fuge ca de dracu de calatoria cu trenul. Sa va spun: 2 persoane cu acceleratul Buc-BV costa aproape 200 ron dus-intors. Plus transport pana si de la cele 2 gari pana unde vrei sa ajungi. Timp, aproximativ 3 ore + timpul la si de la cele 2 gari pana unde vrei sa ajungi. Acum, pe sosea sunt 172 x 2 km plus sa zicem ce mai te invarti prin oras pana la iesire inca vreo 20-25. La un consum mediu de 7% (cam atat scot eu pe ruta asta) fac in jur de 2,5ore din casa in casa, adica de cand scot cheia din usa si pana o bag in cealalta usa, faceti si voi socoteala cum e mai rentabil. Bineinteles, poti scoate consum de 6% sau 5% sau chiar 4% functie de cat de repede mergi si ce masina folosesti. In toate variantele nu depasesti 3,5ore. Unde mai pui flexibilitatea de a merge cu propria masina sau unde mai pui economia daca merg chiar 3 sau 4 sau 5 oameni in masina.
Da exista o conditie in toata afacerea cu masina: nu pleci odata cu toti turistii de pe valea Prahovei duminica dupamasa.
Si inca o chestiune: treburile care circula pe aceasta ruta sunt parfum, sa vedeti prin alte parti ce cazane se rostogolesc pe sine la vale.