Quote:
eu am 200k , motorul e sanatos, intentionez sa arunc/dezmembrez masina peste 2,3,4 ani, folosesc uleiuri decente, nu de top, niciodata nu am folosit uleiuri "top shelf", cu ce m ar ajuta in acest sens noul ulei, fac cam 20-25k pe an?
Daca vrei sa arunci/dezmembrezi masina peste vreo suta de mii de km nu cred ca are vreun rost sa te mai agiti. Sunt castiguri si de performante, zgomot, consum,etc. dar atata cat vrei tu sa o mai tii cred ca rezista si cu Prista.
Quote:
care este timpul de livrare?
4-6 sapatamni daca nu-i pe stoc. Timp in care trece oceanul.
Quote:
-uleiul are aprobarile producatorilor? nu ma astept sa le aiba, macar daca au in plan "omologarea" lui
Nu. Este ulei serios nu "zarzavat de aprobari" parte a unei escrocherii menite sa captivizeze clientii.
Quote:
- aciditatea lui este peste medie, se vede din teste, deasemenea se pare ca si ar face treaba pana undeva la 9k-10k km foarte bine, insa dupa, vad ca parametrii se destabilizeaza destul de mult, probabil asta se intampla si in cazul multor altor uleiuri insa nu l as folosi pentru intervale medii-lungi de schimb, e adevarat?
Nu. Mai ai si alte dovezi privind acea aciditate in afara de "ratacitul" de pe BITOG caruia i se raspunde prompt de catre Rl_RS4 cu argumente pertinente respectiv acea lista alcatuita din analize facute pe acelasi tip de masina? "Ratacitul"nu publica nici macar analiza lui ci afirma,doar ,ca avut 8,5 T.A.N.-ul la o U.O.A. Blackstone, platit separat, dar nu o ofera spre argumentatie fondata. Uleiul asta este creat pentru a rezista celor mai vitrege conditii existente astazi in lumea auto, pe care "teseul" tau nici nu le "viseaza"...
Quote:
-care sant costurile cu un astfel de ulei sa zicem 5w30 sau 5w40 biodegradabil pana ajung sa il torn in motor, ma refer la 5 litri de ulei, nu pe galon?
~75 RON/quart+~25-30 RON, cheltuieli de expeditie;
Quote:
daca trebuie sa iau mai mult ca sa renteze transportul, care e termenul de raft "shelf life" al noului ulei si care e termenul de garantie daca il tin in motor? (multi dintre noi fac anual schimbul de ulei din cauza ca au mai multe masini si nu merg doar cu alfa) intreb asta pentru ca am citit ca e biodegradabil, asta as traduce eu prin instabilitate a uleiului in timp, nu intram in detalii, doar info generic de bun simt.
E biodegradabil cand este varsat in "natura"/"pe pamant"/"in padure". Termenul "pe raft" este de 10 ani.
Quote:
-ti se pare in regula ca acest ulei mineral biodegradabil sa poata fi criticat/apreciat la fel ca orice ulei de pe piata fara sa sari de fund in sus?
Desigur, insa argumentat tehnic nu intr-o gangaveala betiva/bahica si obraznica fara nicio legatura cu adevarul tehnic.
Intrebarea este tendentioasa dar am raspuns totusi.
Quote:
pe aci mai sant motoare care merg , nu sant stricate , merg foarte in regula cu uleiuri normale.tu in ce motor il torni?
Nu mai sunt "gunoaie de teseuri"?!?!Sau atunci "vorbea bautura"?!?
Il torn in doua turbodieseluri, de la Peugeot si Mercedes.
Quote:
E treaba lor sa se protejeze de discutii arogante. Unii o sa reziste, altii insa...
Tratezi lucrurile aici ca si pe forumul indicat, o sa cazi in aceiasi plasa...ba, mai rau, o sa speculez chestia asta!
Tremur deja de frica. Deci vei specula asta! Wuw! Ah,era sa uit. Cam in ce "plasa" iti imaginezi tu ca am cazut pe "forumul indicat"?
Quote:
Aici vei fi oprit, duci discutiile doar pe terenul tau, si nu prezinti interes.
Acestea sunt ultimele tale vise erotice, sau ce?
Quote:
Daca tot mai vrei sa ne supui atentiei uleiuri, fa-o cu gandul ca noi, astia de aici, indiferent cat de conservatoristi ne poti crede, ne ghidam dupa principii, si un principiu de baza e sa ne respectam.
Ai ceva din vanzatorul american, door to door, esti ca aia de la Amway, poate sa fie pasta aia de dinti cea mai buna, dar daca nu-mi place cravata ta, ma lipsesc sa fac comanda de la tine.
Bla, bla, bla....Tie nu vreau sa iti supun atentiei niciun ulei. Poti sa nu mai urmaresti topicul daca te plictiseste. Oricum reactia userilor de pe acest forum a fost peste asteptari, si stocul actual al prietenului meu care il desface in rominica, s-a epuizat. Deci, relax! Vezi, poate mai gasesti vreun bidon de Selenia prafuita, "ca vinul vechi", pe undeva....
Quote:
Nu reusesti sa vii cu argumente, vii doar cu idei, si ideile fara rezultat faptic, raman la stadiu de scepticism!
Ai sa te miri insa sunt oameni pentru care argumentele sunt idei. Sigur ca sunt unii pentru care argumentele se rezuma la pumn, palma, ciomag, cutit, etc. Nu ma numar printre ei.
Sorry!
Keep walking!